header

Собствено Търсене

Петък, 20 Юли 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Скандално

Ученичка отвлечена и убита заради любовница

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Ученичка отвлечена и убита заради любовница

Жена и алчност се оказаха в основата на отвличането и убийството на ученичката Мирослава от Перник пред ноември 2011 г., което криминалистите трудно разкриха.
Единственият осъден за бруталното убийство на момичето Марио Любенов-Заека, разкара подробности около случая, години по-късно, от затвора пред в. "България днес".

Още тогава разследващите установиха, че Мирослава е станала жертва на отвличането, защото приятелят на сестра й Елеонора Борислав Чолев е бил заможен.
"Участвах в отвличането и убийството на Мирослава, защото ми трябваха пари. Исках да напусна жена си и да заживея в Бургас с любовницата си К. Л.(б.ред. инициалите на жената са променени). Имам писма и снимки, които доказват нейната роля в престъплението. Освен Стойчо Стоев-Чочо, съучастник ми бе и пернишкият лихвар Венцислав Димитров-Мечан“, каза Заека.
Димитров е разстрелян през 2013 г. в лъскавия си джип с 19 куршума от неизвестни и досега килъри, а след признанията си за отвличането Чочо се самоубива се при изключително съмнителни обстоятелства при обиск в дома му пред очите на полицаите.
"Трябваха ми пари, а със Стойчо си бяхме близки. Заговорихме се как трябва да направим нещо голямо и да приключваме с престъпленията. В този момент Борислав Чолев беше получил наследство от починалия си баща. И започнахме да мислим как да му вземем парите. На Стойчо му хрумна първо да го изнудваме. Да му откраднем инсулина например, защото е диабетик. Казах му да не се занимаваме с глупости. Сетих се за Венцислав Димитров-Мечан, който познавах от 18-годишен. Казах му, че той познава страшно много хора и е "отворено момче", ще помогне. Видяхме се тримата, говорихме и решихме именно чрез отвличане да станат нещата" - разказва Любенов.
"Човек на Мечан бе проверил, че Борислав има в банкова сметка точно 250 000 евро" и имоти за близо 2 милиона лева, включващи 17 апартамента и ресторант в София", категоричен

PlovdivMedia - Ученичка отвлечена и убита заради любовница

е Заека.
"Любовницата ми бе в основата на съставянето на плана. С нея се познавахме покрай съпругата ми. След 2010 година нещата между нас станаха много по-сериозни, имахме намерение да живеем заедно, аз щях да се разделя с жена си Миглена. Дори мислех, че любовницата ми е бременна. Почерпих, че ще имам дете от нея, но се оказа, че бебе няма", обяснява затворникът.
"Първоначално имахме намерение да отвлечем самия Борислав Чолев, но се сетихме, че в случай, че похитим него, няма кой да плати искания откуп от 250 000 евро. После се насочихме към брат му Йоан, но режимът му бе непостоянен", разкрива Заека.
"Тогава обсъдихме въпроса с К. Л. Тя ме попита дали ако някой я отвлече, аз бих ли платил откупа? Замислих се, че наистина момичетата са по-скъпи за семейството, отколкото момчетата. Така решихме да се насочим към жена. Първоначално бяхме решили гаджето на богаташа Елеонора да е мишената, но и тя бе с непредвидим график. Освен това се притеснихме, че Борислав ще се уплаши, ще се отдръпне и нямаше да получим никакви пари. Така се насочихме към сестрата на Елеонора Мирослава. Знаехме, че Елеонора ще повлияе на Борислав и ще настоява откупът да бъде платен. Имахме информация, че Мирослава е много близка с Борислав. Имахме предположение дори, че са имали интимни отношения. Може и да не е било така, но такива ни бяха идеите тогава", обяснява Марио Любенов.
"След като решихме, че Мирослава е мишената, любовницата ми К. Л. имаше основната задача да я наблюдава и изучава. Пращахме я най-често до къщата на семейството. Основно тя ходеше, тъй като на улицата имах един съученик. И той, и цялото му семейство ме познаваха, така че не можех да отида аз, а и К. Л. имаше огромното желание да върши работата, защото от това зависеше нашето заминаване", твърди единственият осъден за убийството на Мирослава.
"К. Л. дебнеше обичайно с велосипед. Но се е случвало да оглежда къщата на Мирослава и с две различни коли, осигурени й от Калоян Досев (бивше гадже на любовницата, той дори е сред заподозрените за отвличането в самото начало – бел. ред.), който се занимаваше по това време с автокражби", обяснява Марио Любенов.
"Дълго време изучавахме навиците на Мирослава. Разбрахме, че тренира в зала близо до дома си. Обикновено се прибираше след тренировка сама и пеша", продължава Заека с разказа си как се поражда пъкленият план.
"Любовницата му К. Л. ходи няколко пъти и до залата. Говори и с треньора на Мирослава Иво Иванов под предлог, че има син, който иска да запише на таекуондо. Така бе проучила какъв е точно графикът на тренировките на Мирослава", обяснява Заека.
"Аз също наблюдавах няколко пъти Мирослава как отива на тренировки с един монокъл, който беше на Стойчо. Наблюдавах я как тренира и как минава по пътеката към дома", разказва още Любенов.
"Тук е мястото да отбележа, че през цялото време получавахме и вътрешна информация от полицията, тъй като любовницата ми К. Л. беше сервитьорка и барманка в кафе "Тути Фрути", където униформените в Перник ходеха. Там си правеха и смените. К. Л. беше много близка до полицаите, тя винаги ни снабдяваше с информация какво се разследва в момента", твърди Любенов.
"Беше 7 ноември, около 17,00 часа и бях в кафето, където К. Л. работи. Казах й дори да покани няколко приятелки, които по-късно да са ми алиби. Идеята беше да потвърдят, че въпросната вечер съм бил там, черпил съм ги. Беше понеделник и Мирослава имаше тренировка по таекуондо. Въпреки че не бяхме се уговорили твърдо, имах усещането, че същата вечер ще се работи", обяснява Любенов.
"Около 18,30 часа имах среща със Стойчо до дома му. Имахме информация, че по това време Елеонора и Борислав са на апартамента си на ул. "Кракра", където разтоварват багаж", продължава Заека.
"На срещата пристигна и Венци Димитров. Тримата си облякохме предварително приготвените за отвличането дрехи, сложихме маски и ръкавици. Взехме и една раничка, в която имаше "оборудване", така да се каже - тиксо, няколко свински опашки. Имаше и разредител, с който да бъдат запалени дрехите ни след това. Не знаехме какво ще се случи, можеше да се наложи да запалим и колата, с която пътуваме, ако ни подгонят от полицията. Имахме и два пистолета, които се водеха на името на К. Л. Тя ги осигури", разказва за подготовката на отвличането Любенов.
След това той говори в подробности и как чакали Мирослава със сребристия голф на Стойчо Стоев-Чочо пред залата й за тренировки.
Предстои да стане ясно и как точно и защо Мирослава е била убита./днесбг

Видяна: 57340 пъти


Публикувана на
13 Юли 2017 година

Още статии


Топ новини
„Писна ми от...

[b]Ники Илиев вече е до болка изморен от драмите със Саня Борисова, научи HotArena. Той откровено признавал, че повече не му се занимава с бившата съпруга и се чуди как да се отлепи от нея....

Ретроградният...

[b]Ретроградният Меркурий, който започна на 13 юли, ще продължи чак до края на август и е много вероятно да повлияе негативно на мнозина отпускари, твърдят астролози. Рисковият период е характерен...

Как да изгоним...

[b]Според народния календар до края на юли копривата има свръхестествени качества. В тези дни се губят лечебните сили на растението, но едновременно с това нарастват защитните, магическите му...

Явор Бахаров и...

[b]На 33-годишна възраст Явор Бахаров отново е ерген и търси ново гадже, узна HotArena. Вместо да се ожени за приятелката си Рая Пеева, както всички очакваха, той се е разделил с нея, писа...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info