header

Собствено Търсене

Петък, 22 Юни 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Приключи трета акция за безплатни прегледи в „Родопи”

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Приключи трета акция за безплатни прегледи в „Родопи”

С консултации на служителите в администрацията на община „Родопи“ приключи третата за тази година кампания за безплатни прегледи. Тя бе организирана от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, по инициатива на президента д-р Невен Енчев и със съдействието на кмета на общината инж. Пламен Спасов.
Прегледите бяха посветени на големия християнски празник-Димитровден и започнаха на 26 октомври. През трите седмици за здравето на жителите на „Родопи“ се грижиха специалисти по вътрешни болести, неврология, ендокринология, кардиология

PlovdivMedia - Приключи трета акция за безплатни прегледи в „Родопи”

и очни болести от верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив. Бяха направени изследвания на кръвната захар, кардиограма и бе измерено кръвното налягане.
„Повечето мъже не знаят какви лекарства приемат, ако препаратите са повече от 2, сподели неврологът д-р Зенко Асенов. - Те обикновено отговарят на въпроса „Какво ти е изписал докторът?“ така: „Жената знае. Тя ми дава хапчетата!“
Като не помнят имената на медикаментите, ги описват: „Сутрин пия едно малко жълто, а вечер едно голямо бяло.“, посочи ендокринологът д-р Петя Шопова.
Други от по-възрастните заявяват, че никога не са ходили на лекар и са напълно здрави. На един от тези пациенти в с. Устина диагностицирахме аритмия, високо кръвно – 190/120, ускорен пулс, посочи д-р Анна Карафилоска, на която човекът казал, че дошъл просто ей така. Той е хоспитализиран.
Според служители на община „Родопи“ прегледите са изключително необходими, защото дават шанс на много хора да започнат правилно лечение, а при нужда и да постъпят в болница. Благодарим на д-р Енчев и на кмета Спасов за грижата към нас, заявиха те.
С редовните кампании за безплатни прегледи, които се организират на територията на община „Родопи“, благодарение на пловдивския предприемач д-р Невен Енчев и хуманитарната организация, която ръководи, близо 24 000 души имат достъп до висококвалифицирана медицинска помощ на място, заяви кметът инж. Пламен Спасов. Инициативата стартира преди 4 години, а с консултациите по населените места се пестят време и средства на хората от селата, необходими за посещение при личния лекар, а след това и при специалист в Пловдив.
Ще продължим да се грижим за здравето на хората в общината,това е приоритет за Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, увери д-р Енчев.

Видяна: 20374 пъти


Публикувана на
15 Ноември 2017 година

Още статии


Топ новини
30 000 лв. дават на...

През 2008г. се създава услуга в община „Родопи“, с. Брестовица, която да е в помощ на възрастни самотни хора и хора с увреждания. Общо четири човека е персонала на социалният патронаж. Готвач,...

Парк Източна...

Първите 13 пейки бяха монтирани в парк Източна Румелия, в район Южен, заедно с 1 нова беседка. През тази седмица предстои да бъде поставена и още една беседка.
„С монтирането на пейките и...

Нова акция в...

В район “Северен” се проведе акция в изпълнение на разпоредбите на Наредбата на Община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС. Съставени са ...

Подписват...

Допълнителното споразумение към договора за концесия на стадион "Ботев", с което срокът на строителството на спортното съоръжение се удължава с 2 години, ще бъде подписано днес от кмета на община...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info