header

Собствено Търсене

Сряда, 19 Септември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Приключи трета акция за безплатни прегледи в „Родопи”

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 26779 пъти


PlovdivMedia - Приключи трета акция за безплатни прегледи в „Родопи”

С консултации на служителите в администрацията на община „Родопи“ приключи третата за тази година кампания за безплатни прегледи. Тя бе организирана от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, по инициатива на президента д-р Невен Енчев и със съдействието на кмета на общината инж. Пламен Спасов.
Прегледите бяха посветени на големия християнски празник-Димитровден и започнаха на 26 октомври. През трите седмици за здравето на жителите на „Родопи“ се грижиха специалисти по вътрешни болести, неврология, ендокринология, кардиология

PlovdivMedia - Приключи трета акция за безплатни прегледи в „Родопи”

и очни болести от верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив. Бяха направени изследвания на кръвната захар, кардиограма и бе измерено кръвното налягане.
„Повечето мъже не знаят какви лекарства приемат, ако препаратите са повече от 2, сподели неврологът д-р Зенко Асенов. - Те обикновено отговарят на въпроса „Какво ти е изписал докторът?“ така: „Жената знае. Тя ми дава хапчетата!“
Като не помнят имената на медикаментите, ги описват: „Сутрин пия едно малко жълто, а вечер едно голямо бяло.“, посочи ендокринологът д-р Петя Шопова.
Други от по-възрастните заявяват, че никога не са ходили на лекар и са напълно здрави. На един от тези пациенти в с. Устина диагностицирахме аритмия, високо кръвно – 190/120, ускорен пулс, посочи д-р Анна Карафилоска, на която човекът казал, че дошъл просто ей така. Той е хоспитализиран.
Според служители на община „Родопи“ прегледите са изключително необходими, защото дават шанс на много хора да започнат правилно лечение, а при нужда и да постъпят в болница. Благодарим на д-р Енчев и на кмета Спасов за грижата към нас, заявиха те.
С редовните кампании за безплатни прегледи, които се организират на територията на община „Родопи“, благодарение на пловдивския предприемач д-р Невен Енчев и хуманитарната организация, която ръководи, близо 24 000 души имат достъп до висококвалифицирана медицинска помощ на място, заяви кметът инж. Пламен Спасов. Инициативата стартира преди 4 години, а с консултациите по населените места се пестят време и средства на хората от селата, необходими за посещение при личния лекар, а след това и при специалист в Пловдив.
Ще продължим да се грижим за здравето на хората в общината,това е приоритет за Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, увери д-р Енчев.

Публикувана на
15 Ноември 2017 годинаОще статии


Най-четени
Ремонтират три...

Ремонтът на три големи пътни артерии в Пловдив ще бъде направен с парите от обществената поръчка за улични ремонти, която е на стойност над 7 млн. лв.

Реконструкцията на...

Класиране за...

[b]В проведеното на 18.09.2018 г. текущо класиране за прием в детските заведения на град Пловдив взеха участие 824 деца. От тях най-много са децата на яслена възраст – 515. За първа възрастова...

Половината...

Най-големият етнически квартал на България - "Столипиново", се е стопил почти двойно. Цели семейства липсват, твърди кметът на пловдивския район "Източен" Николай Чунчуков. Според него може да се...

Велошествие в...

На 21 септември от 10.00 до 11.00 часа ще се проведе велошествие под наслов „Комбинирай! Движи се!”, съобщи кметът на район “Северен“ инж.Ральо Ралев. Поводът е кампанията „Европейска седмица на...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info