header

Собствено Търсене

Вторник, 23 Октомври 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Доктор

Болката разкрива какви са ни проблемите

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 38064 пъти


PlovdivMedia - Болката разкрива какви са ни проблемите

Научно е доказано, че нашите вътрешни преживявания, проблеми и чувства водят до физически заболявания. Ето какво се опитват да кажат вашите болни места?
Глава
Ако често или постоянно ви боли глава – значи ви “боли” мисълта, имате изобилие от информация или непрекъснато мислите за нещо. Главоболието често се появява при интелигентни хора, които потискат емоциите си. Този проблем говори за ниска самооценка и самочувствие, страх, вътрешни упреци за нещо, което човек крие в себе си.
Коса
Проблеми с косата (преждевременно побеляване, косопад, безжизненост) – индикатор за стрес, безпомощност и отчаяние. Косата, особено при жените е символ на жизненост. Проблемите могат да възникнат, ако човек живее в постоянно напрежение и страх. И точно тогава трябва да бъдете себе си, да вярвате в себе си и на помощ свише. Понякога заболяването на косата може да се появи като отговор на голямо его, гордост и като несъзнателно негодувание срещу Бога.
Шия
Шията свързва разума (главата) с чувствата (тялото). Проблемите с врата показват, че не сте в хармония със себе си. На метафизично ниво, това трябва да се разбира като мост между духовното и материалното. Болестите на врата говорят за липсата на гъвкавост: хората се страхуват да се обърнат, за да чуят истината зад гърба си.
Очи
Късогледство – липса на далновидност, страх от бъдещето и нежелание да се погледне по-далече от носа. Далекогледство – неспособност да живеете в настоящето. Човек с далекогледство мисли твърде дълго, преди да направи нещо, не може да види ситуацията като цяло. Далтонизъм – очите не възприемат цвета, виждат всичко сиво. Това показва, че човек не може да изпита радост в живота. Глаукома – човек страда за миналото си и няма желание да прости.
Зъби
Зъби ги болят нерешителните хора, не умеещи да вземат решение. Те не са в състояние да анализират ситуациите в живота си. Проблеми с дъвченето показват, че не можете да приемете обстоятелствата, горните странични зъби са отговорни за вземане на решения, а долните – за поемане на отговорност за своите решения.
Уста
Болестите в устната кухина, като стоматит, са свързани с душевна обида. Устата е свързана с приемането на нови идеи. Всички проблеми, там говорят за дезорганизация в тази сфера.
Устни
Устни – отражение на нашата чувствителна природа. Вътрешните проблеми, могат да се изразят в следните заболявания: Напукани устни – човек, разкъсван от противоречиви чувства. Ако си хапете устните – самонаказание за проява на чувствителност. Херпес – същото като хапане на устните, но в по-тежка форма.
Гръб
Гърбът е символ на жизнената опора. Болките в гърба говорят за липса на морална поддръжка. Човек мисли, че не го обичат или самият той е принуден да крие своята любов.
Кръст
Болките в кръста означават конфликти, чувство за вина, човекът е обърнат към миналото. Долната част на гърба е свързана с материални блага, пари, партньор, дом, деца, работа. Болката в тази област показва, че хората искат да имат нещо, с което да се чувстват по-уверени, но се страхуват да го признаят. В резултат са принудени да се справят с всичко сами.
Стави
Бурсит – гняв. Човек се стреми към съвършенство във всичко, дори и в малките неща. Не си позволява да покаже гнева си и той се натрупва в ставите. Артрит – мисълта, че не те обичат. При хората страдащи от артрит, винаги доминира думата “трябва”. Много силни “вътрешни критици.” Изкълчвания – Честите изкълчвания на крайниците показват, че хората позволяват да бъдат манипулирани.
Наднормено тегло
Ако човек страда от наднормено тегло, той трябва да преразгледа своя вътрешен свят. Човекът е твърде уязвим към обществото, към живота като цяло. Хората с наднормено тегло в детството или юношеството често са изпитвали много унижения, подигравки и обиди.
Колена
Проблеми с колената – упоритост, гордост, потиснат страх и нежелание за отстъпление. Проблемите с колената говорят за конфликт в житейските принципи. Може би искате нещо, което е в противоречие с вашия морал. Болката в долната част на крака затруднява движението, това е свързано с отношението ви към бъдещето и способността ви да се движите напред в живота.
Стомах
Лекарите потвърждават, че гастритът често възниква на нервна почва. Стомашните проблеми показват, че в живота ви липсва сигурност. Язвата на стомаха говори за чувство за малоценност, страх и несигурност. Появява се и заради това, че понякога не умеете да изпускате парата. Източник: https://dama.bg

Публикувана на
1 Декември 2017 годинаОще статии


Най-четени
Как да заспите...

[b]Много от нас се въртят и напразно се мъчат да заспят часове наред. А на сутринта са уморени и неработоспособни. Всички много добре знаем колко е важен сънят и по тази причина мнозина от нас...

Защо и непушачи...

Всеки пети случай на рак на белите дробове се диагностицира при хора, които никога не са пушили. Освен това според статистиката жените по-често биват поразени от тежкото заболяване.

Как съсипваме...

Износването на ставите е неизбежно, но процесът може да бъде забавен, ако се откажете от някои навици, които смятате за безобидни, твърдят ортопеди.
Висящите лакти при работа с...

Кои храни...

Да се ограничаваме е също толкова вредно, колкото и да прекаляваме с някои храни. Но когато подбираме дневното си меню, добре е да знаем кои съставки могат да увредят костната ни система и в какви...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info