header

Собствено Търсене

Петък, 15 Декември 2017    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Доктор

Болката разкрива какви са ни проблемите

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Болката разкрива какви са ни проблемите

Научно е доказано, че нашите вътрешни преживявания, проблеми и чувства водят до физически заболявания. Ето какво се опитват да кажат вашите болни места?
Глава
Ако често или постоянно ви боли глава – значи ви “боли” мисълта, имате изобилие от информация или непрекъснато мислите за нещо. Главоболието често се появява при интелигентни хора, които потискат емоциите си. Този проблем говори за ниска самооценка и самочувствие, страх, вътрешни упреци за нещо, което човек крие в себе си.
Коса
Проблеми с косата (преждевременно побеляване, косопад, безжизненост) – индикатор за стрес, безпомощност и отчаяние. Косата, особено при жените е символ на жизненост. Проблемите могат да възникнат, ако човек живее в постоянно напрежение и страх. И точно тогава трябва да бъдете себе си, да вярвате в себе си и на помощ свише. Понякога заболяването на косата може да се появи като отговор на голямо его, гордост и като несъзнателно негодувание срещу Бога.
Шия
Шията свързва разума (главата) с чувствата (тялото). Проблемите с врата показват, че не сте в хармония със себе си. На метафизично ниво, това трябва да се разбира като мост между духовното и материалното. Болестите на врата говорят за липсата на гъвкавост: хората се страхуват да се обърнат, за да чуят истината зад гърба си.
Очи
Късогледство – липса на далновидност, страх от бъдещето и нежелание да се погледне по-далече от носа. Далекогледство – неспособност да живеете в настоящето. Човек с далекогледство мисли твърде дълго, преди да направи нещо, не може да види ситуацията като цяло. Далтонизъм – очите не възприемат цвета, виждат всичко сиво. Това показва, че човек не може да изпита радост в живота. Глаукома – човек страда за миналото си и няма желание да прости.
Зъби
Зъби ги болят нерешителните хора, не умеещи да вземат решение. Те не са в състояние да анализират ситуациите в живота си. Проблеми с дъвченето показват, че не можете да приемете обстоятелствата, горните странични зъби са отговорни за вземане на решения, а долните – за поемане на отговорност за своите решения.
Уста
Болестите в устната кухина, като стоматит, са свързани с душевна обида. Устата е свързана с приемането на нови идеи. Всички проблеми, там говорят за дезорганизация в тази сфера.
Устни
Устни – отражение на нашата чувствителна природа. Вътрешните проблеми, могат да се изразят в следните заболявания: Напукани устни – човек, разкъсван от противоречиви чувства. Ако си хапете устните – самонаказание за проява на чувствителност. Херпес – същото като хапане на устните, но в по-тежка форма.
Гръб
Гърбът е символ на жизнената опора. Болките в гърба говорят за липса на морална поддръжка. Човек мисли, че не го обичат или самият той е принуден да крие своята любов.
Кръст
Болките в кръста означават конфликти, чувство за вина, човекът е обърнат към миналото. Долната част на гърба е свързана с материални блага, пари, партньор, дом, деца, работа. Болката в тази област показва, че хората искат да имат нещо, с което да се чувстват по-уверени, но се страхуват да го признаят. В резултат са принудени да се справят с всичко сами.
Стави
Бурсит – гняв. Човек се стреми към съвършенство във всичко, дори и в малките неща. Не си позволява да покаже гнева си и той се натрупва в ставите. Артрит – мисълта, че не те обичат. При хората страдащи от артрит, винаги доминира думата “трябва”. Много силни “вътрешни критици.” Изкълчвания – Честите изкълчвания на крайниците показват, че хората позволяват да бъдат манипулирани.
Наднормено тегло
Ако човек страда от наднормено тегло, той трябва да преразгледа своя вътрешен свят. Човекът е твърде уязвим към обществото, към живота като цяло. Хората с наднормено тегло в детството или юношеството често са изпитвали много унижения, подигравки и обиди.
Колена
Проблеми с колената – упоритост, гордост, потиснат страх и нежелание за отстъпление. Проблемите с колената говорят за конфликт в житейските принципи. Може би искате нещо, което е в противоречие с вашия морал. Болката в долната част на крака затруднява движението, това е свързано с отношението ви към бъдещето и способността ви да се движите напред в живота.
Стомах
Лекарите потвърждават, че гастритът често възниква на нервна почва. Стомашните проблеми показват, че в живота ви липсва сигурност. Язвата на стомаха говори за чувство за малоценност, страх и несигурност. Появява се и заради това, че понякога не умеете да изпускате парата. Източник: https://dama.bg

Видяна: 7015 пъти


Публикувана на
1 Декември 2017 година

Още статии


Топ новини
Лимонът прави...

Лимонът е цитрусов плод, богат на много полезни елементи. Той се ползв със специален статут в света на козметиката и медицината. Експерти посочиха пет основни причини, заради които е добре да...

10 причини да...

Да притежавате пухкав приятел вкъщи може да има много позитивни ефекти. Не само че вече си имате нов съквартирант, но има и някои други ползи, за които не сте знаели. Ето 10 причини, които...

Болести се...

Πoчepĸът paзĸpивa нe caмo чepти oт нaшaтa личнocт. Oĸaзвa ce, чe пo нeгo cъщo тaĸa мoжe дa ce пpoчeтe и дaли имaмe няĸoя oт cлeднитe 6 бoлecти. Eтo пoвeчe зa пoчepĸa и зaбoлявaниятa, ĸoитo тoй...

Чудодейните...

Все още щандовете за плодове и зеленчуци изобилстват от този невероятно сочен и сладък плод (отглеждан за пръв път преди около 7000 години в региона на Близкия Изток), а когато разбрахме и колко...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info