header

Собствено Търсене

Сряда, 19 Септември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Гости от Бремен в „Източен”

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 15677 пъти


PlovdivMedia - Гости от Бремен в „Източен”

Представители на местната власт и неправителствени организации от град Бремен, Германия, бяха на посещение в район „Източен“ за обмяна на опит и сътрудничество в областта на социалното и трудово законодателство; политика за работа с хора от различни етноси; образование и работа с младежта.

Пред кмета на района Николай Чунчуков и служители от администрацията бяха направени презентации, свързани с проект по програма РОМАКТ на Европейската комисия и Съвета на Европа за интеграция на роми в Европа.

PlovdivMedia - Гости от Бремен в „Източен”

Те поставиха въпроси, свързани с нарастващата българска общност в Бремен, която има нужда от административна, социална и правна помощ.
Д-р Заул Ревел- директор „Европейски политики и програми“ към Регионалното министерство на провинция Бремен по социална политика , младежи, жени, интеграция и спорт постави на дискусия въпроси, свързани с правата и задълженията на заминаващите към Германия български граждани, относно техния граждански и социален статус. Петра Вулф-Ленгнер - директор на Социален център за консултации презентира гражданското и администратвно обслужване на новодошли граждани на ЕС в гр. Бремен.
От районната администрация бяха споделени добри практики от проекти на оперативни програми, вкл. и такива, свързани с административното обслужване на граждани. Стефка Симеонова- гл. експерт “Образование“ представи подробно постигнатите резултати от Проекта „Растем заедно“ по ОП “НОИР“, което предизвика интерес у гостите за включването на изкуството като фактор за етническа интеграция
Децата от ДГ“Щастливо детство“ посрещнаха гостите с традиционна питка и показаха умения в българските народни танци. Директорът Евгения Попиванова показа на гостите базата на детското заведение и сподели иновативните практики с деца и родители с различна етническа принадлежност. Всички гости получиха коледни подаръци, изработени от децата.
Милка Тодорова- Добрикова- зам.- кмет като модератор на събитието, пое ангажимента по бъдещите двустранни отношения между общинската администрация и Социалния център за консултации за съвместно сътрудничество .

Публикувана на
13 Декември 2017 годинаОще статии


Най-четени
Ремонтират три...

Ремонтът на три големи пътни артерии в Пловдив ще бъде направен с парите от обществената поръчка за улични ремонти, която е на стойност над 7 млн. лв.

Реконструкцията на...

Класиране за...

[b]В проведеното на 18.09.2018 г. текущо класиране за прием в детските заведения на град Пловдив взеха участие 824 деца. От тях най-много са децата на яслена възраст – 515. За първа възрастова...

Половината...

Най-големият етнически квартал на България - "Столипиново", се е стопил почти двойно. Цели семейства липсват, твърди кметът на пловдивския район "Източен" Николай Чунчуков. Според него може да се...

Велошествие в...

На 21 септември от 10.00 до 11.00 часа ще се проведе велошествие под наслов „Комбинирай! Движи се!”, съобщи кметът на район “Северен“ инж.Ральо Ралев. Поводът е кампанията „Европейска седмица на...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info