header

Собствено Търсене

Сряда, 12 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Гости от Бремен в „Източен”

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 19825 пъти


PlovdivMedia - Гости от Бремен в „Източен”

Представители на местната власт и неправителствени организации от град Бремен, Германия, бяха на посещение в район „Източен“ за обмяна на опит и сътрудничество в областта на социалното и трудово законодателство; политика за работа с хора от различни етноси; образование и работа с младежта.

Пред кмета на района Николай Чунчуков и служители от администрацията бяха направени презентации, свързани с проект по програма РОМАКТ на Европейската комисия и Съвета на Европа за интеграция на роми в Европа.

PlovdivMedia - Гости от Бремен в „Източен”

Те поставиха въпроси, свързани с нарастващата българска общност в Бремен, която има нужда от административна, социална и правна помощ.
Д-р Заул Ревел- директор „Европейски политики и програми“ към Регионалното министерство на провинция Бремен по социална политика , младежи, жени, интеграция и спорт постави на дискусия въпроси, свързани с правата и задълженията на заминаващите към Германия български граждани, относно техния граждански и социален статус. Петра Вулф-Ленгнер - директор на Социален център за консултации презентира гражданското и администратвно обслужване на новодошли граждани на ЕС в гр. Бремен.
От районната администрация бяха споделени добри практики от проекти на оперативни програми, вкл. и такива, свързани с административното обслужване на граждани. Стефка Симеонова- гл. експерт “Образование“ представи подробно постигнатите резултати от Проекта „Растем заедно“ по ОП “НОИР“, което предизвика интерес у гостите за включването на изкуството като фактор за етническа интеграция
Децата от ДГ“Щастливо детство“ посрещнаха гостите с традиционна питка и показаха умения в българските народни танци. Директорът Евгения Попиванова показа на гостите базата на детското заведение и сподели иновативните практики с деца и родители с различна етническа принадлежност. Всички гости получиха коледни подаръци, изработени от децата.
Милка Тодорова- Добрикова- зам.- кмет като модератор на събитието, пое ангажимента по бъдещите двустранни отношения между общинската администрация и Социалния център за консултации за съвместно сътрудничество .

Публикувана на
13 Декември 2017 годинаОще статии


Най-четени
Нов паркинг...

Приключи изграждането на паркинг пред блок 259-ти в „Тракия“. Кметът на района Костадин Димитров съобщи, че обектът е изпълнен по желание на гражданите и е с капацитет за 20 автомобила. Продължава и...

Нов тротоар до...

Тротоарът по ул. „Петър Васков“ до Дeтска ясла „Слънчо“ в район Южен е изцяло реконструиран. По цялото продължение на южната страна на яслата е направена нова тротоарна настилка и са монтирани...

Коледен базар в...

Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" организира кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев. Той кани пловдивчани утре от 10.30 часа в...

Премениха още...

Кметът на Пловдив Иван Тотев и Ральо Ралев, кмет на район „Северен“ откриха четири ремонтирани малки улици в квартал„Захарна фабрика“.
Инвестицията за ремонтите на...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info