header

Собствено Търсене

Петък, 22 Юни 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Гости от Бремен в „Източен”

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Гости от Бремен в „Източен”

Представители на местната власт и неправителствени организации от град Бремен, Германия, бяха на посещение в район „Източен“ за обмяна на опит и сътрудничество в областта на социалното и трудово законодателство; политика за работа с хора от различни етноси; образование и работа с младежта.

Пред кмета на района Николай Чунчуков и служители от администрацията бяха направени презентации, свързани с проект по програма РОМАКТ на Европейската комисия и Съвета на Европа за интеграция на роми в Европа.

PlovdivMedia - Гости от Бремен в „Източен”

Те поставиха въпроси, свързани с нарастващата българска общност в Бремен, която има нужда от административна, социална и правна помощ.
Д-р Заул Ревел- директор „Европейски политики и програми“ към Регионалното министерство на провинция Бремен по социална политика , младежи, жени, интеграция и спорт постави на дискусия въпроси, свързани с правата и задълженията на заминаващите към Германия български граждани, относно техния граждански и социален статус. Петра Вулф-Ленгнер - директор на Социален център за консултации презентира гражданското и администратвно обслужване на новодошли граждани на ЕС в гр. Бремен.
От районната администрация бяха споделени добри практики от проекти на оперативни програми, вкл. и такива, свързани с административното обслужване на граждани. Стефка Симеонова- гл. експерт “Образование“ представи подробно постигнатите резултати от Проекта „Растем заедно“ по ОП “НОИР“, което предизвика интерес у гостите за включването на изкуството като фактор за етническа интеграция
Децата от ДГ“Щастливо детство“ посрещнаха гостите с традиционна питка и показаха умения в българските народни танци. Директорът Евгения Попиванова показа на гостите базата на детското заведение и сподели иновативните практики с деца и родители с различна етническа принадлежност. Всички гости получиха коледни подаръци, изработени от децата.
Милка Тодорова- Добрикова- зам.- кмет като модератор на събитието, пое ангажимента по бъдещите двустранни отношения между общинската администрация и Социалния център за консултации за съвместно сътрудничество .

Видяна: 12444 пъти


Публикувана на
13 Декември 2017 година

Още статии


Топ новини
30 000 лв. дават на...

През 2008г. се създава услуга в община „Родопи“, с. Брестовица, която да е в помощ на възрастни самотни хора и хора с увреждания. Общо четири човека е персонала на социалният патронаж. Готвач,...

Парк Източна...

Първите 13 пейки бяха монтирани в парк Източна Румелия, в район Южен, заедно с 1 нова беседка. През тази седмица предстои да бъде поставена и още една беседка.
„С монтирането на пейките и...

Нова акция в...

В район “Северен” се проведе акция в изпълнение на разпоредбите на Наредбата на Община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС. Съставени са ...

Подписват...

Допълнителното споразумение към договора за концесия на стадион "Ботев", с което срокът на строителството на спортното съоръжение се удължава с 2 години, ще бъде подписано днес от кмета на община...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info