header

Собствено Търсене

Сряда, 23 Май 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Какво е свършил с екипа си през 2017г. отчете Ральо Ралев

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Какво е свършил с екипа си през 2017г. отчете Ральо Ралев

Инфраструктурните ремонти, облагородяването на квартали, борба с незаконното строителство и сигурността на гражданите. Това изтъкна като постижения в годишния си отчет за миналата година кметът на район „Северен“ Ральо Ралев пред препълнената зала на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.
За инфраструктурата са похарчени рекордните 770 хил. лв. , отпуснати от общинския бюджет и собствени приходи, заяви той. Изцяло или частично са преасфалтирани 6 сновни улици в района, подменени са 3 500 кв.м. тротоарни настилки изградени са три паркинга с над 210 места за автомобили и няколко нови детски площадки. Извършени са няколко акции за премахване на незаконни гаражи и на неизрядни платци, но най-вече е действано в т.нар. „етнически махали“, където са съборени множество незаконни постройки.
Тези кампании ще продължат и през тази година, категоричен бе кметът на район „Северен“. Като пример той посочи разкритието от миналата седмица, когато в Арман махала бе открит произволен строеж, „погълнал“ във вътрешността си цял електрически стълб от уличното осветление. Като успех за взаимодействие между институциите кметът изтъкна възстановената полицейска приемна в Шекер махала.
Акцентите в дейността на администрацията за тази година остават същите, както през миналата, заяви Ральо Ралев. Той обаче призна като голям проблем това, че няма собствен бюджет, а трябва да разчита на целево финансиране от градската хазна, поради което не може да заложи предварителни приоритети.
По закона за местното самоуправление районните кметства не са юридически лица, ние нямаме дори „Булстат“ и заради това нямаме собствен бюджет, обясни кметът на „Северен“.
Той съобщи, че очаква целево да получи малко над 800 000 лв. за „раздвижване“ на изоставения строеж на новото кметство. Постройката на второто колело след Панаира, е започната преди 15 години, но в последните няколко бе напълно изоставена от инвеститора. Тя няма да бъде завършена тази година, но по но в нея отново ще започне работа, добави Ральо Ралев.

Видяна: 11895 пъти


Публикувана на
12 Февруари 2018 година

Още статии


Топ новини
Чунчуков пусна...

Багери събориха две къщи в "Столипиново". За премахването на незаконните постройки има издадени заповеди, които са влезли в сила, обясни районният кмет на „Източен“ Николай Чунчуков. Те са без...

Пловдивска...

Пловдивската фирма "Драгиев и ко", която в момента работи на ул. "Отец Паисий" и на Голямата базилика, печели първо място на търга за реконструкцията на пл. "Централен" и подлеза на ул. "Гладстон"....

Oткрит урок в...

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев се включи в открит урок, посветен на биоразнообразието, организиран от РИОСВ – Пловдив. Инициативата, която се проведе в детска градина „Мир“, бе по повод...

Тръгна...

Пътниците по 9 от общо 29-те линии на градския транспорт вече могат да си купуват билети от устройствата за електронно таксуване, монтирани в автобусите. Те са с номера 4, 25, 26, 21, 27, 36, 93, 113...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info