header

Собствено Търсене

Неделя, 19 Август 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Какво е свършил с екипа си през 2017г. отчете Ральо Ралев

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Какво е свършил с екипа си през 2017г. отчете Ральо Ралев

Инфраструктурните ремонти, облагородяването на квартали, борба с незаконното строителство и сигурността на гражданите. Това изтъкна като постижения в годишния си отчет за миналата година кметът на район „Северен“ Ральо Ралев пред препълнената зала на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.
За инфраструктурата са похарчени рекордните 770 хил. лв. , отпуснати от общинския бюджет и собствени приходи, заяви той. Изцяло или частично са преасфалтирани 6 сновни улици в района, подменени са 3 500 кв.м. тротоарни настилки изградени са три паркинга с над 210 места за автомобили и няколко нови детски площадки. Извършени са няколко акции за премахване на незаконни гаражи и на неизрядни платци, но най-вече е действано в т.нар. „етнически махали“, където са съборени множество незаконни постройки.
Тези кампании ще продължат и през тази година, категоричен бе кметът на район „Северен“. Като пример той посочи разкритието от миналата седмица, когато в Арман махала бе открит произволен строеж, „погълнал“ във вътрешността си цял електрически стълб от уличното осветление. Като успех за взаимодействие между институциите кметът изтъкна възстановената полицейска приемна в Шекер махала.
Акцентите в дейността на администрацията за тази година остават същите, както през миналата, заяви Ральо Ралев. Той обаче призна като голям проблем това, че няма собствен бюджет, а трябва да разчита на целево финансиране от градската хазна, поради което не може да заложи предварителни приоритети.
По закона за местното самоуправление районните кметства не са юридически лица, ние нямаме дори „Булстат“ и заради това нямаме собствен бюджет, обясни кметът на „Северен“.
Той съобщи, че очаква целево да получи малко над 800 000 лв. за „раздвижване“ на изоставения строеж на новото кметство. Постройката на второто колело след Панаира, е започната преди 15 години, но в последните няколко бе напълно изоставена от инвеститора. Тя няма да бъде завършена тази година, но по но в нея отново ще започне работа, добави Ральо Ралев.

Видяна: 15250 пъти


Публикувана на
12 Февруари 2018 година

Още статии


Топ новини
Багери влизат в...

Три месеца след бутането на десетина дюкяна и кафенето до блок 4004, известно като ромския ЦИК, багерите влизат отново на улица „Крайна”. Това потвърди кметът на „Източен” Николай Чунчуков. Този път...

Кметът Тотев...

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров направиха инспекция на инфраструктурни обекти в района. Изцяло преасфалтирана вече е улица „Григор Божков” . По време на...

Курбан за...

Кметството на район „Северен” с кмет инж.Ральо Ралев кани всички миряни на 18.08.2018 год. (събота) от 11.00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”. Там ще бъде осветен и раздаден курбан за...

Отчитат...

Социална програма ,,Мобилен социален екип”, която се осъществява от 1 януари в ,,Северен”, съвместно с Областния съвет на БЧК, внесе отчет за дейността си, съобщи кметът на района инж. Ральо...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info