header

Собствено Търсене

Сряда, 16 Януари 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Какво е свършил с екипа си през 2017г. отчете Ральо Ралев

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 21655 пъти


PlovdivMedia - Какво е свършил с екипа си през 2017г. отчете Ральо Ралев

Инфраструктурните ремонти, облагородяването на квартали, борба с незаконното строителство и сигурността на гражданите. Това изтъкна като постижения в годишния си отчет за миналата година кметът на район „Северен“ Ральо Ралев пред препълнената зала на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.
За инфраструктурата са похарчени рекордните 770 хил. лв. , отпуснати от общинския бюджет и собствени приходи, заяви той. Изцяло или частично са преасфалтирани 6 сновни улици в района, подменени са 3 500 кв.м. тротоарни настилки изградени са три паркинга с над 210 места за автомобили и няколко нови детски площадки. Извършени са няколко акции за премахване на незаконни гаражи и на неизрядни платци, но най-вече е действано в т.нар. „етнически махали“, където са съборени множество незаконни постройки.
Тези кампании ще продължат и през тази година, категоричен бе кметът на район „Северен“. Като пример той посочи разкритието от миналата седмица, когато в Арман махала бе открит произволен строеж, „погълнал“ във вътрешността си цял електрически стълб от уличното осветление. Като успех за взаимодействие между институциите кметът изтъкна възстановената полицейска приемна в Шекер махала.
Акцентите в дейността на администрацията за тази година остават същите, както през миналата, заяви Ральо Ралев. Той обаче призна като голям проблем това, че няма собствен бюджет, а трябва да разчита на целево финансиране от градската хазна, поради което не може да заложи предварителни приоритети.
По закона за местното самоуправление районните кметства не са юридически лица, ние нямаме дори „Булстат“ и заради това нямаме собствен бюджет, обясни кметът на „Северен“.
Той съобщи, че очаква целево да получи малко над 800 000 лв. за „раздвижване“ на изоставения строеж на новото кметство. Постройката на второто колело след Панаира, е започната преди 15 години, но в последните няколко бе напълно изоставена от инвеститора. Тя няма да бъде завършена тази година, но по но в нея отново ще започне работа, добави Ральо Ралев.

Публикувана на
12 Февруари 2018 годинаОще статии


Най-четени
Прокарват ново...

От днес е затворен за пешеходци старият римски път на Бунарджика. Ще се прекара електрозахранване, да бъдат поставени стълбчета за осветление и алеята да бъде с изцяло ново осветление. От старите над...

Световните...

[b]Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен интерес. През последните дни обширни материали се появиха в почти всяка страна на Стария континент, в САЩ, Китай,...

Три години ще...

[b]Обществена поръчка за 9 милиона 875 хиляди лева без ДДС за проекта „Модър Царевец“ е обявена от днес. Тя включва изработването на инвестиционен проект, строителство и надзор на подлез между...

Ральо Ралев...

Ремонтни дейности започнаха в ДГ „Славей”, съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. Те обхващат цялостно обновяване на физкултурния салон, както и външната прилежаща част на площадката до...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info