header

Собствено Търсене

Събота, 16 Февруари 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Свободна зона

Животът е твърде кратък, за да го живеем с кисела физиономия

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 34953 пъти


PlovdivMedia - Животът е твърде кратък, за да го живеем с кисела физиономия

Фразата "Вашето обаждане е много важно за нас, но всички оператори са заети" е доста дразнеща. А ето как звучи тя за клиентите на Virgin Atlantic:
"Здравейте, аз съм Ричард Брансън и съм собственик на компанията. В момента всички оператори са заети и това не е добре. Нека да направим така: ако след 18 секунди никой не ви отговори, ще получите отстъпка в размер на 450 паунда. Аз започвам обратно броене – 18, 17, 16, 15 ... "
Клиентът слуша и единственото, което иска е... операторът да не вдигне слушалката.
Разбира се, това е измислено от самия Ричард Брансън – човекът, който за около 10 години успява да превърне малък музикален магазин в гигантски многопрофилен бизнес. Човекът, основател и президент на Virgin Group, която се състои от над 300 компании, разпръснати по целия свят. И не на последно място - един от най-интересните и вдъхновяващи хора в света.
Нека да видим някои от неговите бизнес и житейски правила:
...
Ако сте предприемач и не сте правили грешки, значи не не сте предприемач.
...
Възможностите в бизнеса са като автобуси - винаги има следващ.
...
Не се захващайте с нещо, ако не ви харесва.
...
Аз винаги съм се отнасял към бизнеса като към развлечение и с времето забравям къде свършва работата и къде започва личният живот.
...
Гордостта ми никога не ми пречи да призная, когато не съм прав.
...
Винаги се радвам, когато получавам лошо обслужваме. Не, не съм мазохист – просто най-добрите ми бизнес идеи са ме спохождали, когато са ме обслужвали зле.
...
През всичките 40 години, в които се занимавам с бизнес, ми е помагала моята готовност да се вслушвам в чуждото мнение и да приемам предложения, които са по-добри от моите.
...
В бизнеса няма място за консервативен начин на мислене, тъй като то може да ви подреже крилата, да ви направи слаби и неспособни да оценявате фактите. А това просто убива.
...
За мен да създадеш бизнес означава да направиш нещо, с което да се гордееш, да обединиш талантливи хора и да изградиш нещо, което сериозно да промени живота на другите.
...
Не се страхувайте да правите пресметнати рискове. Понякога е по-добре жерав в небето, отколкото врабче в ръката.
...
Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – все пак не забравяйте, че най-големите човешки постижения са били продукт на безумни идеи.
---
Много по-добре е да обещавате по-малко и да давате повече, отколкото обратното.
В бизнеса, както и в живота, важното е да правите добро.
...
Аз все още предпочитам да говоря с хората, а не да си пиша с тях.
...
През целия си живот съм се опитвал да стоя далече от кабинетите. Работил съм предимно на три места: вкъщи, на яхтата, и в хамака.
...
Строгият костюм не добавя делови качества.
...
В една компания всеки ръководител – от началника на отдел до топ мениджъра – от време на време трябва да сваля костюма и да изцапа ръцете си.
...
Дайте на вашите служители имейл адреса и телефонния си номер. Те няма да ви притесняват без причина, но това ще е голям психологически стимул за тях - да знаят, че ако някой проблем изисква вашето участие, те могат да се обърнат към вас по всяко време.
...
Аз никога не казвам: „Не мога да го направя, защото не зная как се прави." Аз винаги опитвам. И не позволявам да ме спират глупави правила.
...
Ако нещо спре да ми доставя радост, започвам да мисля за промяна. Животът е твърде кратък, за да го живеем с кисела физиономия.
...
Моето мото е: Живей весело, а парите ще дойдат.
...
Ако започвате нов бизнес и ми поискате бизнес съвет, бих ви казал следното: "Бъдете почтени при всяка сделка. Не мамете, но се стремете към победа. "
...
Най-важното за мен е да удържа думата, която съм дал на някого.
...
В бизнеса думата морал не е празна дума. В нея е целият смисъл.
...
Бизнесът трябва да подобрява живота на хората, в противен случай не си струва изобщо да го започвате.
...
Сприятели се с враговете си – това важно правило и в бизнеса, и в живота.
...
Успехът, който идва веднъж, не храни цял живот.
...
Истинското лидерство се състои в това: спокойно и ясно да можете да обясните защо е взето едно или друго решение.
....
Парите са лош показател за успеха. По-лоша е само славата.
...
Ако попитате в какво вярвам най-много, аз ще отговоря: в семейството си.
...
Мисля, че няма да спра, докато не падна.
...
Твърдо вярвам, че в живота няма нищо невъзможно.
...
Човек не може да отнесе парите в гроба, затова е важно да остави нещо след себе си, което да бъде полезно за поколения напред.
Гнездото

Публикувана на
12 Февруари 2018 годинаОще статии


Най-четени
Палава общинска...

Сексапилни снимки на благоевградската общинска съветничка Злата Ризова, постнати от нея самата на профила й като общодостъпни, провокираха за пореден път Фейсбук пространството.

Синът на Миню в...

[b]В петзвезден лукс си отдъхва синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко, след като се отърва на косъм от ареста. Ако не друго, циркът с отвличането и побоя, който обвиненият за участие в...

Какво ще стане с...

[b]Решението да си тръгнем от Европейския съюз (ЕС) е взето. Нашето правителство иска това да стане след сделка. Много от парламентаристите се питат какво ще се случи с границата с Ирландия. Това...

54 факултета,...

[b]Не съм оптимист за бъдещето на България. Заради хората. Страшни егоисти и индивидуалисти. Не можем да се обединяваме, мразим успелия. Това заяви в предаването „Тази събота и неделя“ бТВ д-р...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info