header

Собствено Търсене

Събота, 22 Септември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

За 6 месеца гимназията по хранителни технологии става неузнаваема

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 23973 пъти


PlovdivMedia - За 6 месеца гимназията по хранителни технологии става неузнаваема

Точно 180 дни има строителите, за да ремонтират Професионалната гимназия за хранителни технологии и техника с безвъзмездно отпуснатата сума от 1 399 986 лв. Средствата са по оперативна програма „Региони в растеж”, а днес бе направена символична първа копка.
С парите ще бъдат направени ремонти, които да осъвременят сградата, включително и по отношение на енергийната ефективност. Ще се направи достъпна среда за деца с увреждания и ще бъдат оборудвани лаборатории и работилници, обясни директорката Людмила Ганчева.
В новия си вид школото с 620 ученици ще посрещне 70-годишнината от основаването си.
Реалните ремонтни работи по проекта „Модернизация на инфраструктурата и подобряване на качеството на образователната среда в ПГХТТ” стартираха с водосвет и камбанен звън на запис във фоайето на училището в присъствието на учениците.
Има нужда да се обновят стаите и сградата да се санира, обясни Даниела Витанова от 10. В клас, която учи екология. Надява се и на нови пердета, сегашните висят от корнизите. Най-много разчита обаче да се снабди школото с нова техника, за да получи качествена подготовка.
Сега в лабораториите апаратурата е остаряла, подкрепиха я и съучениците й Благовест Борисов, Мария Петрова, Габриела Дачева и Георги Биков. Възпитаници на школото изразиха надежда в проекта да е предвидено и оправяне на оградата – от едната страна вече я няма, а точно там дворът граничи с Арман махала и се случва да нахълтват домашни животни.
На 25 ноември ще дойда пак да видя какво е свършено и да си пожелаем успешна учебна година, предупреди кметът Иван Тотев. Тогава е крайният срок да приключи 2-годишният проект.
Директорката пък побърза да разсее надеждите за свободни часове заради предстоящите ремонти. После Иван Тотев и началникът на дирекция „Стратегическо планиране” в МРРБ Юлиян Моллов грабнаха лопатите за символичната първа копка.
Преди това внимателно прескочиха цветната леха, за да не пострадат лалетата.Отстрани Христина Филипова и Стела Недева от школския клуб „Журналист” чакаха края на официалната част, за да вземат първото си интервю от кмета.
Ремонтите ще подобрят условията за учене в конкуренцията, в която се намират професионалните гимназии, коментира Тотев. Той подчерта, че училищата в 21. век трябва да търсят вариант за ниски разходи и по-висока енергийна ефективност.
Градоначалникът обясни още, че професионалните училища са приоритет за общината. И вмeтна, че и в двете гимназии, които минаха на подчинение на общината – ПГХТТ и Дървото, предстоят ремонти. Другата добра вест е, че и в двете има дуални паралелки, които общината също подкрепя и опитва да разширява модела на учене чрез работа.
Иван Тотев обеща тази година да започне работа и по Голямоконарско шосе, по което се стига до гимназията. На път за първата копка видял, че няма и осветление. Той се ангажира да се погрижи и за подстъпите към училището. /Марица.бг

Публикувана на
22 Февруари 2018 годинаОще статии


Най-четени
В „Тракия“...

Фитнес зоната на булевард „Освобождение“ в район „Тракия“ /близо до кметството/ ще посрещне атрактивно състезание в неделния 23-ти септември.
Най-изявените участници ще получат, не само...

С голям празник...

Днес на площадката по безопасност на движението в район „Южен” се проведе състезание с велосипеди под надслов „Комбинирай, движи се“. В състезанието с велосипеди взеха активно участие ученици от...

С игри...

С много игри, свързани с безопасността на движението по пътищата, отбелязаха Седмицата на мобилността в детска градина „Росица“. Гост на събитието бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Съдът отряза...

[b]Административният съд отказа да разглежда жалбата на тримата архитекти срещу решението на Общинския съвет, с което парцелът под сградата на бившия Партиен дом се предоставя за изграждане на...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info