header

Собствено Търсене

Петък, 14 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

За 6 месеца гимназията по хранителни технологии става неузнаваема

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 26230 пъти


PlovdivMedia - За 6 месеца гимназията по хранителни технологии става неузнаваема

Точно 180 дни има строителите, за да ремонтират Професионалната гимназия за хранителни технологии и техника с безвъзмездно отпуснатата сума от 1 399 986 лв. Средствата са по оперативна програма „Региони в растеж”, а днес бе направена символична първа копка.
С парите ще бъдат направени ремонти, които да осъвременят сградата, включително и по отношение на енергийната ефективност. Ще се направи достъпна среда за деца с увреждания и ще бъдат оборудвани лаборатории и работилници, обясни директорката Людмила Ганчева.
В новия си вид школото с 620 ученици ще посрещне 70-годишнината от основаването си.
Реалните ремонтни работи по проекта „Модернизация на инфраструктурата и подобряване на качеството на образователната среда в ПГХТТ” стартираха с водосвет и камбанен звън на запис във фоайето на училището в присъствието на учениците.
Има нужда да се обновят стаите и сградата да се санира, обясни Даниела Витанова от 10. В клас, която учи екология. Надява се и на нови пердета, сегашните висят от корнизите. Най-много разчита обаче да се снабди школото с нова техника, за да получи качествена подготовка.
Сега в лабораториите апаратурата е остаряла, подкрепиха я и съучениците й Благовест Борисов, Мария Петрова, Габриела Дачева и Георги Биков. Възпитаници на школото изразиха надежда в проекта да е предвидено и оправяне на оградата – от едната страна вече я няма, а точно там дворът граничи с Арман махала и се случва да нахълтват домашни животни.
На 25 ноември ще дойда пак да видя какво е свършено и да си пожелаем успешна учебна година, предупреди кметът Иван Тотев. Тогава е крайният срок да приключи 2-годишният проект.
Директорката пък побърза да разсее надеждите за свободни часове заради предстоящите ремонти. После Иван Тотев и началникът на дирекция „Стратегическо планиране” в МРРБ Юлиян Моллов грабнаха лопатите за символичната първа копка.
Преди това внимателно прескочиха цветната леха, за да не пострадат лалетата.Отстрани Христина Филипова и Стела Недева от школския клуб „Журналист” чакаха края на официалната част, за да вземат първото си интервю от кмета.
Ремонтите ще подобрят условията за учене в конкуренцията, в която се намират професионалните гимназии, коментира Тотев. Той подчерта, че училищата в 21. век трябва да търсят вариант за ниски разходи и по-висока енергийна ефективност.
Градоначалникът обясни още, че професионалните училища са приоритет за общината. И вмeтна, че и в двете гимназии, които минаха на подчинение на общината – ПГХТТ и Дървото, предстоят ремонти. Другата добра вест е, че и в двете има дуални паралелки, които общината също подкрепя и опитва да разширява модела на учене чрез работа.
Иван Тотев обеща тази година да започне работа и по Голямоконарско шосе, по което се стига до гимназията. На път за първата копка видял, че няма и осветление. Той се ангажира да се погрижи и за подстъпите към училището. /Марица.бг

Публикувана на
22 Февруари 2018 годинаОще статии


Най-четени
300 деца...

[b]Истинската интеграция минава през образованието, заяви кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков на заключителната пресконференция по проекта „Растем заедно“, който кметството изпълнява в...

500 нови колчета...

Над 500 анти паркинг колчета са монтирани в "Южен", за да се предпазят тротоарите от нашествието на автомобили. Повечето от тях са в близост до детските заведения, съобщи вчера кметът на района...

Реститутите от...

[b]Собствениците на частния имот на пл. "Централен" ще предоставят възможност на строителите да направят ремонт върху техните 286 кв. метра. Това съобщи вчера адв. Паулина Христева след срещата...

Нов паркинг...

Приключи изграждането на паркинг пред блок 259-ти в „Тракия“. Кметът на района Костадин Димитров съобщи, че обектът е изпълнен по желание на гражданите и е с капацитет за 20 автомобила. Продължава и...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info