header

Собствено Търсене

Четвъртък, 22 Март 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Кофа с боклук изсипаха в краката на швейцарски посланици

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Кофа с боклук изсипаха в краката на швейцарски посланици

Швейцарска делегация от посланици пристигна днес в„Столипиново“, за да се запознае на място с ромската интеграция в най-голямото гето в България и Европа. Вместо тържествено посрещане, един от местните демонстративно изсипа кофата си с отпадъци в краката на дипломатите. Те стояли на място, което до вчера е потъвало в мръсотия и лавина от отпадъци.

Според столипиновци,само час преди височайшата делегация да дойде в махалата, багер е минал и е изринал традиционната камара от смет, която се трупа със седмици и от която се разнася зловонна миризма.
Показната демонстрация обаче бе прекъсната от полицейска намеса, а хората отстранени на безопасно разстояние от посланиците.
Протестно ритуално изсипване на боклукчийската кофа бе придружено от одобрителни възгласи от зяпачите в махалата:
„Трябваше ли да дойдат официални гости, за да се сетите да почистите“, попита един от тях.
Посланиците на Швейцария в България, Албания, Косово, Сърбия, Македония и Румъния, както и швейцарският представител в борда на Ромския образователен фонд (Будапеща) са в Пловдив за Четвъртата регионална среща на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество (ШАРС), посветена на ромската интеграция (12 - 15 март 2018). Те посетиха изгражданите в момента в "Столипиново" образователен и здравен център, ще се срещнат с учители, родители и деца в Детската градина „Лилия“.
трафикнюз

Видяна: 9211 пъти


Публикувана на
14 Март 2018 година

Още статии


Топ новини
Детско...

Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” и Изпълнителна агенция по горите, с подкрепа на Община Пловдив, организират риболовен празник за деца до 12-годишна...

Още една сцена...

Второто издание на фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на 20 и 21 юли в Пловдив, се разширява с чисто нова сцена. Организаторите от СМЕ са я кръстили Hills of Bass и на нея ще се съберат...

В „Южен“...

Под егидата на кмета на район „Южен“Борислав Инчев днес бе открита изложба, посветена на Световният ден на водата 22 март, на тема: „Отговорът е в природата“.
С 46 рисунки и макети ученици...

„Цветна пролет...

Градината и зеленият кът в дома вече не са само комбинации от цветя и декоративни растения, а дизайнерски съчетания на различни елементи. Тази нова тенденция демонстрира Специализираната изложба...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info