header

Собствено Търсене

Събота, 25 Май 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Кеворкян за шашмата на „Господари на ефира“

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 40321 пъти


PlovdivMedia - Кеворкян за шашмата на „Господари на ефира“

Шашмата на „Господари на ефира“ е дребна, пичлигарска – някаква хамсийка искала да се представи за акула. Тази шашма донякъде е косвена последица, очевидно срамна, и от самата стилистика на предаването: агресивна, нахална, дори ожесточена. И хлябът и ножът са в нас – внушава тя.
Кеворк КЕВОРКЯН

Често жертвите са обикновени хорица, прегрешенията им са дребни.
Не можете да си представите да подгонят, примерно, Меглена Кунева – навремето – за отвратителното й съглашателство, със същата стръвност, с която овъртолват някоя врачка.
Или пък министърът на здравеопазването Москов, заради далаверата с ваксините – по-скоро ще погнат някоя медицинска сестра, понеже е сложила инжекция несръчно.
Стремежът на предаване като „Господарите“ би трябвало да бъде не да шльопа предимно из калната локва на Живота – а да сее бури по върховете на Властта, която е причина въпросната локва да се разраства все повече.
Хамсиите обаче бързо схващат, къде е безопасната зона – и е естествено да прибягнат, рано или късно, и към някои непозволени хватки, а накрая и до откровените шашми.
Напоследък репортерите на предаването оставят след себе си усещането за всепозволеност. А тя е най-пагубното нещо в нашия занаят.
Ти можеш да направиш на другия само онова, което можеш да понесеш самият ти – това е основно правило, но никой не го спазва вече.
Шашмата отвори въпроса и откъде се пръкват днешните репортери – и въпросната хамсия, а и изобщо.
Кой ги учи на занаят, на какво са способни, в края на краищата – освен да те бутат с микрофона си и да се търкалят в героични пози.
Дотам я докарахме – никакви хора от телевизиите свободно излъчват пренебрежението си към публиката, без да имат особени лични качества, повечето от тях са голи охлюви някакви – неуки и безкнижни.
Какво да искаме тогава от някакъв дребен хъшлак от „Господарите“ – трябва да сме извънредно наивни, за да не очакваме някой ден да кривне по грешния път.
Хвърлих едно око на един от последните репортажи на „Господарите“. Някакво училище харчело половин милион на година, обаче класните стаи били празни – хайде тогава да притиснем чистачките, охраната, а накрая и директорката, която тепърва ще мачкат.
Хубав сюжет – направо шедьовър на дребнавостта.
В същото време, под носа им се случват апокалиптични неща.
Хванете онзи, който разпредели десетки милиони евросредства за стадиони в пустеещи села, за да си напълнят гушите „нашите“ пеликани.
Когато Властта се хвали, че е дала 300 милиона за спортни съоръжения, броят ли се и въпросните стадиони – това разчоплете, притиснете някой тлъст пеликан – а сетне, колкото щете, се правете на бити, ще ви простят.
Докато пишех тази дописка, по телевизията съобщиха, че пак няма/навреме ваксина срещу хепатит А – и отново хората са оставени на произвола на съдбата, докато аптекарските босове нагласят схемата.
Министърът на здравеопазването не заслужава ли един Миризливец?
А пък Екатерина Захариева, сияйната звезда на външната ни политика, казала, че референдумът в Македония бил успешен.
Напълнете един чувал със скунксове – и право при нея.
Тя е непресъхващ извор на бисери.
Някоя простачка, която мами лековерните, измъчени хорица, я преследват стръвно, сякаш е най-голямото Зло.
Но хора, които са правят на врачки и нехайно подминават Българската Съдба, по начало са амнистирани.
„Господарите“ имат възможност да се извисят над дребнотемието – и тъкмо сега, след позорът, който им спретна онази хамсийка, е време да го направят.
Ще имат неприятности – истински, но ще усетят и тяхната сладост.
Сега дребнотемието минава за Голямата Правда, а пък Големите Провали се подминават – и така настъпва Ерата на Хамсиите, в която само идиотите си мислят, че сме цъфнали и вързали.
Един цех за скунксове денонощно трябва да работи, ако някой се зарови в Големите неразбории.
Слагайте тигана за Едрите Риби/проблеми.
Нова телевизия се дистанцирала от хамсийката – сега остава да се дистанцира – и останалите телевизии също, и от тлъстите филии, които Властта подхвърля под формата на обществени поръчки и други вкусотии.
Хамсийка, хамсийка – обаче и тя се оказа подходяща за прикриване на далеч по-позорни неща. Вижте, например, каква лавина се отприщи от розови очерци за Дянков и Трайков.
Но нищо не се пише вече за далаверата, заради която ги пратиха на съд. Само покрай продажбата на ЕВН десет скункса могат да бъдат дадени на участниците в тази афера.със съкращение, заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
8 Октомври 2018 годинаОще статии


Най-четени
„Синът ми ме...

[b]Още докато била тежко ранена след нападение с нож и грабеж на 30 септември 2009г. Виолета Балабанова посочила поръчителя и физическия извършител на покушението срещу нея. Тя била наследила...

Слайдшоу на 25...

Снимки на известния пловдивски фотограф Соня Станкова ще се появят на 25 май пред сградата на кметството на район „Западен“. Изложбата „Лицата на Пловдив“ ще се открие от 20,00 часа.
„Това са...

С кого Мегз се...

Вчера Пловдивският Окръжен съд е пуснал на свобода транспортния бос Румен Рончев с парична гаранция от 5000лв.

“Направени са самопризнания и материалните щети са цялостно...

Създават...

Инициатива за създаването на първата градска азбука на Пловдив организира градската управа.
Проектът “Почеркът на Пловдив”, посветен на кирилицата и специалното й място в...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info