header

Собствено Търсене

Вторник, 23 Април 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Свободна зона

Корнелия превърнала „Дума“ в стенвестник

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 19581 пъти


PlovdivMedia - Корнелия превърнала „Дума“ в стенвестник

В БСП гръмнаха поредица от скандали: напускането на пленарната зала, за да се представя „Визия за България“ сред народа, есемесгейтът на Корнелия Нинова, 43-те милиона от ГЕРБ за „дупката“ на Георги Гергов във Варна, 23-те млн. на проф. Георги Михайлов като шеф на софийската хематология. Същевременно петдесет знакови имена на социалисти и членове на Националния съвет на БСП атакуват решението на Изпълнителното бюро да замени главния редактор на партийния вестник „Дума“ Таня Джаджева с Йордан Мичев.

Документът е подготвен от евродепутата Георги Пирински и журналистката Велислава Дърева. Сред положилите подписа си са още бившият председател Михаил Миков, Красимир Янков, Костадин Паскалев, Дора Янкова, Георги Гергов, Румен Овчаров, Румен Гечев, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Георги Божинов, Петър Мутафчиев.

- Господин Миков, вие сте бивш председател на парламента, бивш председател на БСП, а и бивш вътрешен министър. Можем ли да търсим някаква теория на конспирацията и активно мероприятие около вътрешното напрежение в социалистическата партия в момента? Защо се случи историята с есемесите, неморално ли е да се общува с премиера Бойко Борисов?

- Не бих искал да коментирам, преди г-жа Нинова да даде някаква конкретика. Да не се окаже, че… Не знам, не знам. Не искам да коментирам.
- А каква беше тогава логиката, щом се казва А, да не се каже и Б?

- Правилно, трябва да се каже докрай, а не да се крие, защото излиза, че може да не казва имена, за да държи постоянно тези хора в някаква зависимост.

- Още повече че не знаем кои са тези хора въпреки всички спекулации и догадки.
- Да.
- Ваша беше репликата, че партийният орган „Дума“ се е превърнал в стенвестник на Корнелия Нинова, така ли е действително?
- Превърнал се е в придворен бюлетин.
- Ангел Найденов пък го нарече партийно датзибао.
- Е, всякакви квалификации може да има. Големият въпрос е, че „Дума“ трябва да бъде орган на Националния съвет, а не на персони от Изпълнителното бюро. Против сме тези методи на работа и на едноличното управление, против сме игнорирането на уставните органи – на Националния съвет. Това искат колегите чрез подписката, инициирана от Георги Пирински и Велислава Дърева.
- Искате заседание, на което този въпрос да бъде дискутиран и да се намери решение, това ли е формата?
- Да, заседание на пленума на Националния съвет.
- Какво очаквате да се случи там?
- Да се видят и анализират причините за освобождаването на предишния временно изпълняващ длъжността главен редактор Таня Джаджева и причините за назначаването на новия главен редактор – Йордан Мичев.
- Проблемът персонален ли е, или е принципен?

- Нямам представа. Ето на това трябва да се дадат отговори.
- Много се разшумя и около 43-те милиона, които ГЕРБ бил дал на лидера на БСП в Пловдив – Георги Гергов, за т.нар. дупка в центъра на Варна. Съзирате ли около тази бизнес сделка опит за вбиване на клин в ръководството на партията, отново да се разпалва конфликтът Нинова-Гергов?
- Това тълкуване е удобно за ръководството, но смятам, че то по никакъв начин не може да се свърже с дебата по принципни въпроси.
- Кирил Добрев каза, че „не е луд този, който изяжда баницата“. Прозвуча сякаш, че и той не би отказал, ако и на него му дадат 43 милиона!?

- Е, това е мисленето на Кирил Добрев. ретро

Публикувана на
19 Октомври 2018 годинаОще статии


Най-четени
Лечител изцери...

Лечителят Георги Петков е от Горна Оряховица. Излекувал е стотици хора, като всяка година пътува до силни енергийни места в нашата страна.
Яна БОЯДЖИЕВА
- Ккак и кога открихте у себе...

Публикуват...

[b]Преди малко ми се обади приятел журналист от Португалия и ми каза, че скоро ще публикуват сметките на български магистрати в чужбина Като чух сумите си мисля, че Брендо и Черепа са клошари!

Бареков обяви...

[b]През 2017 г. Николай Бареков внесе сигнал в прокуратурата и НАП за лъскавия апартамент на Виктор Николаев, купен без ипотека, в топцентъра на София, на улица "Раковска".
Преди това той...

Местан бил при...

[b]Преди зверската катастрофа на пътя за Маказа в неделя, при която загина 6-месечно бебе, председателят на партия ДОСТ Лютви Местан е провел среща с важен човек от Турция , съобщава 24rodopi.com....

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info