header

Собствено Търсене

Четвъртък, 18 Април 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

За какво искат пари от ВМРО в Пловдив

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 17446 пъти


PlovdivMedia - За какво искат пари от ВМРО в Пловдив

Да се отделят 2 млн. лв. за изграждане на нови паркинги в районите на Пловдив и 1.5 млн. лв. за нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ са част от предложенията на ВМРО за промени в общинския бюджет за 2019 г.
Воеводите ще внесат 26 идеи за допълнения в разходването на хазната на обща стойност 10.8 млн. лв. От тях 2.4 млн. са предвидени за образователна инфраструктура, 220 000 лв. – за събития и културна инфраструктура, 400 000 лв. – за тротоари, 200 000 лв. – за видеонаблюдение, 145 хил. лв. – за спортни площадки, 240 000 лв. – за детски ясли,
Те настояват да се отпуснат и по 20 хил. лв. за културни събития във всеки един от районите. „Нашата първостепенна задача е да работим за децата на Пловдив“, заяви местният лидер на ВМРО Борислав Инчев. Заместник-председателят на ОбС Камен Шишманов пък настоя да продължи с по-бързи темпове строежът на Олимпийски стрелкови комплекс, за който миналата година местният парламент е гласувал 3 млн. лв. Сред техните искания е и поставянето на паметник на Тодор Александров, който ще струва хиляда лева.
Ето и всички предложения на воеводите за бюджет 2019 г.:
Да се предвидят общо 120 хиляди лева, по 20 хиляди лева за всеки един от районите за културни мероприятия във връзка с Пловдив Европейска столица на култура 2019 г.
Да се предвидят средства в размер на 100 000 лева за извършване на текущи ремонти в сградите на читалищата на територията на Община Пловдив.
Да се предвидят 240 хиляди лева за извършване на основни ремонти в сградите на детските ясли в община Пловдив. Парите да се предвидят по собствения бюджет на общината.
Да се предвидят 400 хиляди лева за извършване на основни ремонти в детските градини в община Пловдив. Парите да се предвидят по собствения бюджет на община Пловдив.
Да се предвидят 120 хиляди лева за изграждане на 20 нови детски площадки ( всяка по 6 хиляди) в детските ясли в община Пловдив. Понеже детските ясли не са на делегирани бюджети изграждането на тези площадки е отговорност на общинската администрация.
Да се предвидят 1 милион и 80 хиляди лева за проектиране и изграждане на 18 нови детски площадки по 3 във всеки един от районите в Пловдив, съобразени с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ от 2009 година. Парите да бъдат предвидени по бюджетните сметки на съответните райони като за всеки район се предвидят по 180 хиляди лева.
Да се предвидят 920 хиляди лева по собствения бюджет на община Пловдив за изграждане на детски площадки в имоти Публична общинска собственост и във връзка с подписано рамково споразумение.
Да се предвидят 400 хиляди лева за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения на територията на община Пловдив, разпределени по следния начин:
Район Централен 100 хиляди
Район Южен 100 хиляди
Район Северен 70 хиляди
Район Източен 40 хиляди
Район Тракия 60 хиляди
Район Западен 30 хиляди

Публикувана на
7 Януари 2019 годинаОще статии


Най-четени
Монтираха...

Още 10 автомата за паркиране в „Синя зона“ ще улесняват жителите и гостите на Пловдив, съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов. Те са монтирани на улиците ул. „Цар Асен“,...

Служители от...

Облагородяване на кът за отдих на ул.”Борба” №23-33 в кв.”Гагарин” извършиха днес служители от администрацията на район „Северен”, с участието кмето инж.Ральо Ралев. Поставена е нова мрежа,...

Нови автомобили...

Още два нови автомобила подпомагат дейността на служителите на ОП „Паркиране и репатриране“ в Пловдив, информира директорът на общинското предприятие Ненко Калакунов. Колите са марка „Рено“ и ще се...

Събраха 100...

[b]Повече от 100 чувала с боклук събраха в Пловдив през уикенда от южния бряг на река Марица. Над 50 доброволци помогнаха прекрасната местност да стане по - чиста и брегът да изглежда така добре,...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info