header

Собствено Търсене

Понеделник, 21 Януари 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

За какво искат пари от ВМРО в Пловдив

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 9760 пъти


PlovdivMedia - За какво искат пари от ВМРО в Пловдив

Да се отделят 2 млн. лв. за изграждане на нови паркинги в районите на Пловдив и 1.5 млн. лв. за нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ са част от предложенията на ВМРО за промени в общинския бюджет за 2019 г.
Воеводите ще внесат 26 идеи за допълнения в разходването на хазната на обща стойност 10.8 млн. лв. От тях 2.4 млн. са предвидени за образователна инфраструктура, 220 000 лв. – за събития и културна инфраструктура, 400 000 лв. – за тротоари, 200 000 лв. – за видеонаблюдение, 145 хил. лв. – за спортни площадки, 240 000 лв. – за детски ясли,
Те настояват да се отпуснат и по 20 хил. лв. за културни събития във всеки един от районите. „Нашата първостепенна задача е да работим за децата на Пловдив“, заяви местният лидер на ВМРО Борислав Инчев. Заместник-председателят на ОбС Камен Шишманов пък настоя да продължи с по-бързи темпове строежът на Олимпийски стрелкови комплекс, за който миналата година местният парламент е гласувал 3 млн. лв. Сред техните искания е и поставянето на паметник на Тодор Александров, който ще струва хиляда лева.
Ето и всички предложения на воеводите за бюджет 2019 г.:
Да се предвидят общо 120 хиляди лева, по 20 хиляди лева за всеки един от районите за културни мероприятия във връзка с Пловдив Европейска столица на култура 2019 г.
Да се предвидят средства в размер на 100 000 лева за извършване на текущи ремонти в сградите на читалищата на територията на Община Пловдив.
Да се предвидят 240 хиляди лева за извършване на основни ремонти в сградите на детските ясли в община Пловдив. Парите да се предвидят по собствения бюджет на общината.
Да се предвидят 400 хиляди лева за извършване на основни ремонти в детските градини в община Пловдив. Парите да се предвидят по собствения бюджет на община Пловдив.
Да се предвидят 120 хиляди лева за изграждане на 20 нови детски площадки ( всяка по 6 хиляди) в детските ясли в община Пловдив. Понеже детските ясли не са на делегирани бюджети изграждането на тези площадки е отговорност на общинската администрация.
Да се предвидят 1 милион и 80 хиляди лева за проектиране и изграждане на 18 нови детски площадки по 3 във всеки един от районите в Пловдив, съобразени с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ от 2009 година. Парите да бъдат предвидени по бюджетните сметки на съответните райони като за всеки район се предвидят по 180 хиляди лева.
Да се предвидят 920 хиляди лева по собствения бюджет на община Пловдив за изграждане на детски площадки в имоти Публична общинска собственост и във връзка с подписано рамково споразумение.
Да се предвидят 400 хиляди лева за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения на територията на община Пловдив, разпределени по следния начин:
Район Централен 100 хиляди
Район Южен 100 хиляди
Район Северен 70 хиляди
Район Източен 40 хиляди
Район Тракия 60 хиляди
Район Западен 30 хиляди

Публикувана на
7 Януари 2019 годинаОще статии


Най-четени
Прокурорска...

[b]Пловдивският кмет Иван Тотев приветства проверката на прокуратурата във Фондация „Пловдив 2019“. Надява се, че тя ще приключи в рамките на 30 дни и по този начин с нея ще се спрат спекулациите,...

Пускат...

Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, ще бъде пуснато на 21 януари (понеделник),...

Прокарват ново...

От днес е затворен за пешеходци старият римски път на Бунарджика. Ще се прекара електрозахранване, да бъдат поставени стълбчета за осветление и алеята да бъде с изцяло ново осветление. От старите над...

Световните...

[b]Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен интерес. През последните дни обширни материали се появиха в почти всяка страна на Стария континент, в САЩ, Китай,...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info