header

Собствено Търсене

Понеделник, 26 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Район „Южен“ е ощетен от бюджета на общината

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 27328 пъти


PlovdivMedia - Район „Южен“ е ощетен от бюджета на общината

Район "Южен" е ощетен с финансирането от градския бюджет, става ясно от бюджета на Община Пловдив, приет през миналата седмица. За строеж на нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски", която трябва да поеме децата от новите "Оазис"-и и кварталите "Беломорски" и "Остромила", са планирани само 200 000 лева. Това е крайно недостатъчно, при положение че забавачка за 200 деца струва най-малко 3,5 млн. лева.
Оскъдни са и средствата за строителната програма на района - едва 221 040 лева. "С тези пари можем да направим само малка част от обектите, въпреки че имаме голяма проектна готовност", каза за "Марица" вчера кметът на "Южен" Борислав Инчев. Отпуснатата сума ще бъде разпределена за частичен ремонт на квартални улици и тротоари, макар че дупките са безброй, за осветление на няколко участъка, пейки и две детски площадки в ЖК "Южен" до блок 1114 и в междублоковото пространство на ул. "Бугариево" и "Пере Тошев".
За пет големи проекта още миналата година са избрани изпълнители и с тях са подписани договори, че ще започнат работа, когато бъде осигурено финансиране. Такива договори са сключени за благоустрояване и изграждане на паркинги на бул. "Александър Стамболийски" пред блокове №36-58 и 64-84. Единият паркинг с прилежащата инфраструктура е за над 300 000 лева, другият - за 220 000. Собствениците на гаражите още през есента са предупредени да ги премахнат. Средства за тях обаче не са заложени в общинския бюджет.
С малкото пари по договори от миналата година на ул. "Люлякова" и „Кичево“ в отсечката между ул. „Горно Броди“ и ул. „Лазо войвода“ са направени 16 нови паркоместа. "Без финансова подкрепа на Община Пловдив" няма как районите да отговорят на нуждите на хората", коментира Борислав Инчев.марица

Публикувана на
6 Февруари 2019 годинаОще статии


Най-четени
В Столипиново...

[b]Рекордните 2750 лева се е покачил месечният наем за 60 кв. метра незастроен терен на ул. "Ландос" в "Столипиново". За шеметното наддаване, съобщи кметът на район "Източен" Николай Чунчуков....

Слагат ...

Работници започнаха да фугират плочите на новия площад „Централен". Утре се очаква да наредят и последните от тях. Фугирането е считано за най-важната част от работата по площада.

Пренареждат...

Пренареждат павета в квартал "Смирненски". Причината е, че в няколко участъка те са компрометирани и са се превърнали в дупки.
Вчера общински работници запълваха дупките с пясък по улиците...

Затварят част...

Поради ремонт на компрометирана паважна настилка на ул. “Даме Груев“ от 08:00 часа на 23.08.2019г. (петък) до 24.08.2019 г. (събота) включително маршрутът на автобусите по линия №37 от...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info