header

Собствено Търсене

Понеделник, 16 Септември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com
Превръзки със сол лекуват 12 болести

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 29951 пъти


PlovdivMedia - Превръзки със сол лекуват 12 болести

Ефективността на солевите превръзки е доказана на практика. Използват се от много години и са спасили хиляди хора от различни болести, в т.ч. и от операции.
За приготвянето на солевия разтвор е необходима морска или обикновена готварска сол, без консерванти, без йод и други примеси. В този случай добавките могат да навредят, да предизвикат раздразнение. Водата, която ще използвате, също трябва да е чиста от примеси. За целта е подходяща дестилирана, филтрирана или преварена вода, както и дъждовна или разтопена от лед вода. Концентрацията на солта във водата трябва да съставлява 8-10%. Ако е по-малко, няма да е ефективно, ако е повече, може да доведе до увреждане на капилярите и да предизвика раздразнение на кожата.
Ето как се приготвя солевият разтвор: необходими са литър вода и три супени лъжици сол, но без да са препълнени (90 г). Ако ще използвате солевата превръзка за болка в ставата, е достатъчна една чаша вода и 20 грама сол. Разтворът може да се раздели на две части, като използвате и при следващата процедура, но предварително трябва да се загрее. Тази останала част можете да съхранявате едно денонощие в плътно затворен съд. Преди да пристъпите към процедурата, загрейте на котлона солевия разтвор до 50-60 градуса.
Вижте как правилно трябва да се направи превръзката. Необходима ви е памучна или ленена тъкан, нагъната на 4 слоя, или марля, нагъната на 8 слоя. Ако предпочитате тампон, използвайте обикновен памук. Солевата превръзка трябва да е проницаема, т.е. да пропуска въздух. Нагънатата тъкан се потапя в горещия разтвор за една минута. След това леко се изцежда, така че от нея да не капе вода, и се налага на болното място. Кожата трябва да е чиста и суха, без кремове и мехлеми. Освен това на кожата не трябва да има драскотини, увреждания, ранички. Превръзката се закрепва с бинт или лейкопласт, така че да прилепне плътно до болното място.
Солевата превръзка има абсорбиращо действие, твърдят специалистите. При съприкосновение с кожата влагата от превръзката изсмуква вирусите, микробите, болестотворните бактерии, токсините и отровите. При това тъканите на организма се обновяват и изчистват.
Лечение на синузит, хрема и фронтит. При синузит превръзката се поставя на бузите, носа, обхващайки и част от челото. На носните крила се слагат памучни тампони. Отгоре превръзката се фиксира с бинт. Оставя се за през нощта, а на сутринта се премахва. Лечението продължава до пълното оздравяване. За засилване на ефекта носът се промива с 9-процентен солев разтвор.
За лечение на ставите, бурсит, полиартрит, артрит превръзката се налага на болните стави, като трябва да обхване крайника на 15 см над и на 15 см под проблемното място. Държи се през нощта. Процедурата се прави в продължение на две седмици.
Мускулни болки. При преумора, болки в мускулите и разтежения превръзката се слага на проблемното място. За по-добър ефект при преумора допълнително може да наложите солева превръзка и на кръста, и на шията си. На сутринта дори силната болка намалява, а при повторна процедура - изчезва.
Ангина. При всякакви възпалителни процеси в гърлото - ангина, трахеит, ларингит, превръзката се поставя на шията. При главоболие се слага на шията и главата и се фиксира с общ бинт. Процедурата трябва да се повтори не по-малко от 3 пъти. Превръзката на гърлото се слага вечер, преди сън, на сутринта се сваля. Върху нея увивайте кърпа или шал. Още след първата процедура ще се почувствате по-добре.
Пневмония, бронхит. При бронхит превръзката се слага на гърдите, а при пневмония - на гърба откъм болната страна. След това се фиксира така, че да не пречи на дишането, но да е плътна, като отгоре увиете кърпа или шал. За по-плътно прилепване на гръбнака се слага навита на цилиндърче кърпа. Срокът на лечение е 5 дни. При белодробни кръвотечения превръзката е противопоказна.
Лечение на сърдечни болести. Солевата превръзка се използва при перикардит, ендокардит и миокардит. За целта е нужна памучна кърпа “на квадратчета, на вафлички” като се нагъва на три. Потапя се в подгретия солев разтвор и се изцежда. Превръзката се слага на лявото рамо, обхващайки сърдечната област отпред и отзад. Краищата се фиксират с бинт. Процедурата се провежда през ден, 7 пъти. При стенокардия, порок на сърдечните клапи и исхемична болест на сърцето солевата превръзка е противопоказна.
Щитовидна жлеза. Солевата превръзка се използва при лечение на гуша в обострена форма. Такава процедура подобрява състоянието, но за съжаление не се справя с болестта окончателно.
Черен дроб. При заболявания на черния дроб солевите превръзки се редуват с горещи грейки. Жлъчните протози се разширяват и освобождават застоялата жлъчна течност, изкарвайки я през червата.
Червата. При възпалителни процеси в червата превръзката се слага на корема, процедурата се повтаря 7 дни. При отравяния солевата превръзка помага отведнъж, но при тежка форма се повтаря 4 пъти.
Главоболие. Солевият разтвор помага при главоболие, предизвикано от възпаление, оток на мозъка или мозъчната обвивка, от воднянка и тумор на мозъка. При склероза на съдовете на главния мозък дадената процедура е противопоказна. Превръзката се поставя по принципа на широки ивици или шапчици. Отгоре се закрепва с бинт.
Мастопатия, рак на гърдата. Солевата превръзка е много ефективна при мастопатия и рак на гърдата. Лечението продължава 2-3 седмици. Това ефективно средство се използва и при левкоза, лъчева болест, анемия, аденом на простата, доброкачествени и злокачествени тумори на кожата, хематоми, изгаряния. Може да се използва и за изчистване на организма от натрупани шлаки и отрови.
При гнойна рана. Две чаени лъжички сол се разтварят в 200 мл вода, получава се около 8-10-процентен разтвор. Марличка или бинт се натапя в разтвора, изцежда се и се налага на раничката. Като изсъхне - пак. И така, колкото е необходимо. Това е оптималното съотношение - 2 чаени лъжички на чаша вода. По-малка концентрация няма да действа. Ако е повече, ще навреди. Затова спазвайте пропорцията.
Противопоказания. Язва на дванадесетопръстника, язва на стомаха, преплитане на червата, запек, херния, сраствания, камъни в жлъчните пътища, бъбреците - всички тези заболявания не могат да се лекуват по този метод, тъй като процедурата може да навреди при тези болести.
Яна БОЯДЖИЕВА

Публикувана на
11 Февруари 2019 годинаОще статии


Най-четени
Вместо цвете,...

[b]Ръководството и педагогическата колегия на средно училище „Димитър Матевски”, съвместно с родителите и техните деца, откриха новата учебната година с дарителска кампания „Вместо цвете, капчица...

Лекари...

[b]Ние се оплаквахме от медицината и лекарите. Но ще се изненадате, когато научите, че в медицинската общност се разпространяват шеги за небрежни пациенти, които нарушават всички предписания и...

Дебора изгонена...

[b]Не Дебора е зарязала бащата на детето си, а той я е изгонил, разкриха добре осведомени източници. Бизнесменът, който върти пицария в Германия, вдигнал ръце от певицата и я натирил обратно в...

Кметът Иван...

[b]Поздравителен адрес за новата учебна година изпрати кметът инж. Иван Тотев до учебните заведения в Пловдив. В обръщението си по повод първия учебен ден той изразява своето дълбоко уважение към...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info