header

Собствено Търсене

Понеделник, 26 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com
Главно мюфтийство получава 2 млн. евро от Турция

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 19764 пъти


PlovdivMedia - Главно мюфтийство получава 2 млн. евро от Турция

Главното мюфтийство получава от 5 години по 2 млн. лв. годишно от турския Дианет - службата, която отговаря за вероизповеданията в Турция.

Използват се главно за духовни училища и Висшия ислямски институт, обясни главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик пред bTV.
Той допълни, че Главното мюфтийство дължи 8 109 000 лв., който днес с приетите от парламента промени в Закона за вероизповеданията, вече са опростени.
"Живеем в трудни времена. Една несигурна среда. Главно мюфтийство е единствената превенция срещу навлизането на радикални елементи в България", коментира Фаик.
Парите, които ще получава мюфтийството оттук нататък от държавата всяка година по Закона за вероизповеданията, ще са за текущи разходи – заплати и осигуровки, и за капиталови разходи – ремонт на джамии.

Публикувана на
8 Март 2019 годинаОще статии


Най-четени
Вицове на плажа

[b]Горещите слънчеви дни няма как да не повлияят положително на настроението ни, но ние искаме да го направим още по-добро. Ето какви оригинални плажни вицове ни предлагат от highviewart.com:

Как да открием...

[b]Учени от Манчестърския университет са научили как миришат различни болести. Факт е, че при определено заболяване при човек, в тялото протичат химични процеси, които отделят различни...

Тв „Планета“...

Сериозен гаф допусна ведомствената телевизия на компания „Пайнер“ „Планета“. Продуцентите на Преслава я забравиха, а вероятно на нея никак не й е станало приятно.
Чалга звездата...

Майката на...

- Г-жо Стоянова, имаше ли следи от кръв от борба по сина ви?
- Не, нищо нямаше. Това ми е чудно.
- Беше ли превъзбуден, развълнуван?
- Беше притеснен,...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info