header

Собствено Търсене

Събота, 25 Май 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

„Пак ме разнасят, за да печелят на мой гръб!“

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 26779 пъти


PlovdivMedia - „Пак ме разнасят, за да печелят на мой гръб!“

- Г-н Гергов, как имотът от 16 дка до хотел „Санкт Петербург“ се оказа в ръцете на неизвестен бизнесмен от Мулдава, след като е бил в активите на публично-частното дружество „Пълдин туринвест“, а по-късно в дружество, собственост на панаира?
- С продажба. Както се сменят собствениците на имотите в правовата държава.
- Защо решихте да продадете имота?
- Продадохме го, защото имотът носеше само загуби на панаира, а индиректно и на „Пълдин туринвест“ - данъци, разходи за поддръжка и т.н. Всеки стопански субект трябва да печели от имотите си, а този ни вкарваше единствено в разходи. По принцип всички много се интересуват от имотите на панаира и печалбите. Аз обаче питам къде са съдружниците, когато става дума за амортизацията, текущите ремонтите, задължителните нови инвестиции, заплатите и т.н. Когато дружествата губят, какво правят държавата и общината?
- На колко бе оценен имотът до хотел „Санкт Петербург“, когато общината го е внесла като апорт в смесеното дружество „Пълдин туринвист“?
- На 10 млн. лева. Високи бяха оценките и на другите апортирани имоти, за да може общината да вземе акциите при преобразуването на панаира и да получи съответната собственост.
- Колко са дълговете на панаира и „Пълдин туринвест“ към момента?
- Нула. А бяха над 30 млн. евро. Погасих ги с моите фирми без помощ от държавата или общината. Продадох част от курорта „Слънчев ден“, в който лично инвестирах много сили и средства. И с парите от сделката покривах дълговете на смесените дружества. Вкарах много пари и в имотите в Стария град. Когато общината ги апортира в „Пълдин туринвест“, повечето бяха пред разруха. Сега са в добро състояние и струват много пари. Панаирът също е излъскан, развива се и се поддържа в идеално състояние. Правим това сами, без никой да помага. Всяка година плащаме огромни суми за данък сгради и такса смет. По същите причини продадохме и имота до хотел „Санкт Петербург“, защото само ни вкарваше в разходи.
- Каква е логиката тогава Байрям Солак да го купи?
- Питайте него. Сигурно вярва, че може да печели от имота. Някои хора в Пловдив строят там, където други не могат.
- Опонентите ви обаче твърдят, че вие имате интерес от протестите за запазването на парка и се подготвя сделка като онази с имота в центъра на Варна?
- Глупости. Кои са тези опоненти? Идват избори и разни хора пак ме разнасят, за да печелят политически дивиденти на мой гръб. Варненският случай също се раздуха по тази причина. Всички говорят колко пари съм взел за онзи имот, но никой не казва колко съм инвестирал в "дупката". Нека пресметнат колко търговски площи съм изградил там и колко може да печели община Варна от имота. Това, че някой е решил там да има археология, е друг въпрос. Частникът от археология не печели. Щом иска да пази и показва културното наследство, държавата трябва да се грижи за него.марица,заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
13 Март 2019 годинаОще статии


Най-четени
„Синът ми ме...

[b]Още докато била тежко ранена след нападение с нож и грабеж на 30 септември 2009г. Виолета Балабанова посочила поръчителя и физическия извършител на покушението срещу нея. Тя била наследила...

Слайдшоу на 25...

Снимки на известния пловдивски фотограф Соня Станкова ще се появят на 25 май пред сградата на кметството на район „Западен“. Изложбата „Лицата на Пловдив“ ще се открие от 20,00 часа.
„Това са...

С кого Мегз се...

Вчера Пловдивският Окръжен съд е пуснал на свобода транспортния бос Румен Рончев с парична гаранция от 5000лв.

“Направени са самопризнания и материалните щети са цялостно...

Създават...

Инициатива за създаването на първата градска азбука на Пловдив организира градската управа.
Проектът “Почеркът на Пловдив”, посветен на кирилицата и специалното й място в...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info