header

Собствено Търсене

Понеделник, 17 Юни 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Скандално

Кепитъл Холдинг Груп: Когато фактите говорят…

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 47275 пъти


PlovdivMedia - Кепитъл Холдинг Груп: Когато фактите говорят…

Във връзка с публикувани серия статии във вестник „Марица” и онлайн изданието на медията изключително тенденциозно и уронващо авторитета на „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ , искаме категорично да заявим, че изнесената информация не отговаря на истината. Изнесени са неверни твърдения и инсинуации, целящи да дискредитират инвестиционните намерения на дружеството.
Фактологията за придобиване на поземлен имот на ул. „Цанко Дюстабанов” 61 с идентификатор 56784. 522.229 по кадастралната карта на Пловдив е следната:
1.Недвижимият имот с площ от 3 154 кв.м е придобит след спечелване на ТЪРГ С ЯВНО НАДДАВАНЕ на 26 ноември 2013 г. Търгът е бил отворен за всеки заинтересован, който е имал интерес към въпросния парцел.
2.Срокът за обжалване на заповедта е 14 дни и в този период няма подадени жалби. Договорът за покупко-продажба е сключен на 21.02. 2014 г.
3.Данъчната оценка на имота е 895 307 лв., съгласно Удостоверение на Дирекция „Местни данъци и такси”.
4.„Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ купува имота на цена 1 561 600 лв. , а общата сума заедно с внесените такси, данъци и режийни разноски е 1 977 297 лв., т.е дружеството е платило цена 2,5 пъти по-висока от данъчната оценка на терена.
Тези факти категорично опровергават внушенията за „договорена сделка” между „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ и Община Пловдив.
Твърденията, че проектираната сграда нарушава архитектурния ансамбъл на Тютюневия град, също са абсолютно безпочвени.
5.Имотът не попада в зоната на Тютюневия град. 6.Инвестиционните намерения на дружеството са одобрени от Община Пловдив и стриктно съгласувани с Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/. През целия инвестиционен процес се ръководим изцяло от допустимите според Закона за устройство на територията норми и параметри за застрояване.

В заключение, искаме да припомним, че „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ работи упорито и последователно за развитието на град Пловдив чрез качествени проекти и в бизнес сградите ни в града работят над 1300 висококвалифицирани специалисти, а клубните членове на „Пулс Фитнес & СПА“ надвишават 4000 души.
След реализирането на предстоящата ни инвестиция ще бъдат разкрити нови 100 работни места. Считаме, че преднамерената кампания, целяща дискредитирането на проект „Роял Хотел & Тауър“, обслужва съвсем различни интереси и чрез твърдения за несъществуващи зависимости, неверни предположения и груби инсинуации се цели създаването на негативна обществена нагласа към реализирането на проекта.
Категорично заявяваме, че ще търсим защита на нашите интереси, на репутацията и на доброто ни име чрез позволените от закона средства.
Веселин Чипев Изпълнителен директор на „Кепитъл Холдинг Груп“ АДСИЦ Почетен Консул на Република Молдова в България

Публикувана на
18 Март 2019 годинаОще статии


Най-четени
Слави...

[b]Бившият културен министър Вежди Рашидов скочи срещу Слави Трифонов с обвинения, че уронва имиджа му и образа му на обществена личност. Скулпторът заяви, че е дълбоко обиден, че шоуменът така се...

Макетата край...

[b]След няколко години затишие на антибългаризма в медиите в Северна Македония тези дни наблюдаваме нов изблик на това явление. Всеки желаещ може да се надпреварва да обяснява колко глупави, долни...

Ударили...

[b]Туморните маркери са ми много повишени. По тази причина бях в болница. Нещата са много притеснителни, провеждам лечение и след месец ще имам нови прегледи. Фалшивата новина, че съм бременна ме...

Издъхна щерката...

[b]Дъщерята на поетесата Маргарита Петкова - Надежда Огойска загуби битката с рака. Това съобщи опечалената майка в профила си във Facebook.
Надежда е починала на 9 юни, а опелото е било на...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info