header

Собствено Търсене

Понеделник, 17 Юни 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Кой е Байрям Солак, купил парка в Кършияка

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 38918 пъти


PlovdivMedia - Кой е Байрям Солак, купил парка в Кършияка

Кой е Байрям Сали Солак, който купи 18 дка до хотел "Санкт Петербург" - най-новият играч на пловдивския имотен пазар или подставено лице на известен инвеститор от йордански произход? Този въпрос си задават протестиращите, които опитват да опазят зелената площ в "Кършияка". Искат да знаят с кого си имат работа, за да разчетат следващите си действия в преговорите с Общината и собственика на спорния терен.

Оказва се, че мъжът наистина има търговски нюх и опит в строителството. От дюлгерските дела даже е натрупал прилични обороти през последните години. Регистрирал първата си фирма през 2007-а Започва като едноличен търговец с широк спектър от интереси -предприемаческа и посредническа дейност, продажба на алкохол и сладкарски изделия. Това начинание обаче носи символичните приходи от 23 хиляди лева за 6 години.
През 2008-а създава „Солак 77” ЕООД, която се специализира в сухото строителство и ремонтите. В информационните масиви обаче липсват каквито и да е данни за дейност и приходите на дружеството до 2011 г. Първите са от 2012-а, когато фирмата е имала приходи от 60 000 лв. Следва бърз възход и през 2017 година "Солак 77” ЕООД вече реализира близо 1 300 000 лева нетен приход. От справка в НОИ е видно, че миналата година е била ударна за Байрям - през януари в едноличното му дружество са наети 21 служители, а през април те вече са 60. Роят се и фирмите, собственост на Солак.
През 2017-а той регистрира две нови дружества в един ден. Познатата от сделката за парка в "Кършияка" „Парадайс Гардън Резидънс” и фирмата със сходно име „Сънрайз Гардънс” са вписани с капитал от по 2 лева. Въпреки ръста на приходите в периода от 2012 до 2017 г. няма данни за печалбите на "Солак 77" ЕООД - основното дружество, с което работи бизнесменът. Не става ясно как предприемачът от Мулдава е спестил близо 1 млн. лева, за да закупи бившия общински имот до хотел „Санкт Петербург”. В родното му село се сещат, че преди 5-6 години Солак се хванал с "бизнесмен от Пазарджик" и му потръгнало.
Първоначално имал бригада от двама-трима дюлгери, но започнал да вика на работа все повече хора. Съселяните му твърдят, че вършил довършителни работи по обектите на "патрона" си.
Днес в Мулдава почти никой не желае да говори за Солак. Част от съселяните му с видимо притеснение отказват коментар, а други казват, че даже не си спомнят кой е. Байрям от няколко години не живее в селото и рядко се прибира. Родната му къща. е на адреса, на който са регистрирани всички фирми на Солак. Там сега живее майката на предприемача. Според хора от селото, пожелали имената им да не се цитират, доскоро жената ходела на работа в една от местните фабрики и не личало да има финансова подкрепа от проспериращия си син. Фамилната къща също не показва, че наследникът й купува имоти за милиони в Пловдив и наема авторитетни адвокати, които да го представляват в преговорите. Сградата стои неизмазана, явно както са я построили по-възрастните мъже в семейството. Единственото подобрение в доста неугледния имот е ролетната врата на гаража.марица

Публикувана на
20 Март 2019 годинаОще статии


Най-четени
Чакат сензации...

[b]Кой е погребан в могилата на Малтепе вече се питат световни светила в археологията, съобщи днес шефът на Археологическия музей доц.д-р Костадин Кисьов при символичния старт на разкопките за...

На пл....

[b]Багерите, които работят на площада, почти опряха в сградата на Централна поща. Пешеходците вървят в индианска нишка по тясното коридорче. Плочките вече са наредени в средата на площада срещу...

Затварят две...

Днес от 13:00 до 16:00 часа се ограничава движението на автомобили по ул. „Драган Цанков” в участъка от бул. „Руски” до ул. „Авксентий Велешки”.
Забраната се налага заради снимките на филма...

С пари от...

[b]28 гласа за, 10 против и 1 въздържал се съветниците приеха промяна на общинския бюджет, при която годишните средства за фондация Пловдив 2019 се намаляват със 700 хиляди лева, като по-голямата...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info