header

Собствено Търсене

Събота, 20 Април 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Зелена светлина за мола на Сточна гара

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 16958 пъти


PlovdivMedia - Зелена светлина за мола на Сточна гара

Експертният съвет към общината излезе с положително становище за окончателния проект за нов ПУП-ПРЗ на Сточна гара. На свое заседание на 10 април експертите констатираха, че всички изисквания на общината и гилдията са отразени в проекта. В дискусията се включиха и представители на професионланите гилдии в града: КАБ, САБ и КИИП.
Това дава зелена светлина за бъдещата реализация на един от най-мащабните проекти в града – молът Promenada Plovdiv. Зад инвестицията от близо 141 млн евро стои южноафриканският фонд NEPI Rockcastle, собственик на терена на Сточна гара.
Обектът ще добави близо 60 хил. кв. метра отдаваема площ на пазара на търговски имоти в града. Освен това ще отпуши трафика в района на силно натоварената с автомобили Сточна гара, понеже инвеститорите

PlovdivMedia - Зелена светлина за мола на Сточна гара

са изработили нов план за организация на движението в зоната. С нова инфраструктура тя ще бъде свързана с кръстовището на бул.”Хр. Ботев”, бул. „Цар Борис Обединител” и бул. „Найчо Цанов”. Проектът предвижда в западната част на терена да бъде построено продължение на ул. „Авксентий Велешки”, успоредно с търговския център. В момента кръстовищата на бул. „Хр. Ботев” с ул. „Авксентий Велешки и бул. „Н. Цанов” са светофарно регулирани, като второто е едно от най-натоварените в гр. Пловдив. И двете кръстовища са с изчерпан капацитет в пиковите следобедни часове през работните дни, показва анализ на територията. Новият ПУП-ПРЗ предвижда изграждане на две кръгови. Едното ще се намира на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки” и бул. „Хр. Ботев”, а другото - на ул. „Найчо Цанов” и връзката с ул. „Хан Аспарух”, уточняват от компанията. С тях на практика се премахват два светофара и се отпушва трафикът в зоната.
От компанията потвърждават, че ще дарят безвъзмездно земя на общината за изграждането на новата пътна инфраструктура. В края на 2017 г. Южноафрикански фонд NEPI Rockcastle сключи сделка за най-големия свободен терен в центъра на Пловдив и обяви, че ще строи там мол. Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle е ключов играч на пазара на търговски площи в Централна и Източна Европа и подобно на други инвеститори от ЮАР интересът му е провокиран от ниската инфлация в региона и възможностите за добра възвръщаемост.
Молът на NEPI ще бъде четвъртият търговски център в града. Той ще се казва Promenada Plovdiv, по името на други обекти на компанията в Сърбия и Румъния. Проектът Promenada Plovdiv отваря хиляди нови работни места. Най-мащабният строеж в модерната история на Пловдив се оценява на 141 млн. евро. Инвеститорите планират за реализацията му да наемат за изпълнители местни фирми, което означава, че още при строителството в града ще се отворят стотици нови работни места. Още повече заетост ще осигури самият нов мол.
Това е третият голям проект на инвеститора в страната, след като през 2017 година компанията придоби софийските "Сердика център" и Paradise Center на обща стойност 460 млн. евро и така стана най-големият инвеститор в български недвижимости.марица

Публикувана на
11 Април 2019 годинаОще статии


Най-четени
Загиналият...

Загиналият край Оризари пилот Стефан Василски (е осигурил първата награда за състезанието за дронове, при откриването на което се разигра трагедията.
Победителят във въздушната...

Собственикът на...

[b]Стефан Василски се казва пилотът, който е управлява злополучния самолет, който се разби на стадиона на Евроколежа в село Оризари в събота. Той е на 45 години.Той e е собственик на аероклуб...

Частен самолет...

Самолетът, паднал в пловдивското село Оризари, се сгромолясал с гръм и трясък. Това разказаха очевидци пред bTV.
Малко преди това той е забелязан да кръжи над квартал...

За десети път...

Природонаучният музей в Пловдив осъмна вчера за десети път с неканен гост. Матрак и спящ на него бездомник изненадаха минувачите точно пред входа на новата зала „Лотос”.
„Вече не...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info