header

Собствено Търсене

Вторник, 20 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Ултрамаратонецът Краси Георгиев приветстван в Пловдив

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 21228 пъти


PlovdivMedia - Ултрамаратонецът Краси Георгиев приветстван в Пловдив

„Голяма подкрепа имам в Пловдив и за мен това и много важно. Пловдив е изключителен град!”, заяви ултрамаратонецът Краси Георгиев, който тази сутрин бе под тепетата, като част от 1200 километровото трасе на Паневропейския транспортен коридор № 8, който свърза Черно и Адриатическо море.
На площад „Стефан Стамболов“ той бе приветстван от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кмета на Община Пловдив Стефан Стоянов, председателя на Комисията по спорт в Общинския

PlovdivMedia - Ултрамаратонецът Краси Георгиев приветстван в Пловдив

съвет Атанас Узунов, общинските съветници Емил Русинов и Пенчо Малинов.
Много пловдивчани подкрепиха Краси и се включиха по маршрута му.
Предизвикателството Коридор 8 се провежда под мотото „Свързаност“ и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.
Георги Стаменов се подписа в специалната книга на инициативата. „Сигурен съм в успеха на Вашата кауза. „Свързаността е изключително важна както за бизнеса, така и за всеки един от нас“ , тези думи той се обърна към Краси Георгиев. Двамата си размениха плакети – със символа на инициативата и на Античния театър.
Ултрамаратонецът припомни миналогодишната си инициатива в Пловдив – 55-часов маратон, която провокира активността не само в града, но и в цялата страна. През септември 2018 г. в Цар-Симеоновата градина в подкрепа на благотворителната кауза задеца с с онкохематологични заболявания се включиха близо 1200 човека. Събитието „Празник на мотивацията“ бе част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
„Започваме. Днес се чувствам много добре и ще бъде един изключителен ден“, заяви Краси Георгиев и продължи по трасето през Пазарджик за Панагюрище. Той тръгна от Варна на 8 май и ще тича от Варна до Дурас, като се очаква церемонията за финала на този исторически ултрамаратон да бъде на 25 май.

Публикувана на
12 Май 2019 годинаОще статии


Най-четени
Закърпиха...

Приключи текущият ремонт (кръпки) по технологията „печматик” по ул.”Рогошко шосе” в район „Северен”, съобщи и. д. кмет Лариса Кътова. След получени сигнали от граждани в районната администрация...

Промяна в...

Във връзка с планово мероприятие от програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019”, което ще се проведе на 28.08.2019 г. на Гребен канал, от ОП „Дезинфекционна станция“ информират,...

Внасят искане...

Инициативният комитет за провеждането на референдум за бъдещето на екозавода в Шишманци ще внесе днес искането за него и прудружаващата го подписка в община Раковски.

Оправиха...

Възстановиха счупените цветни сфери на Бунарджика, които бяха потрошени от вандали. Една от тях беше изцяло изкъртена и захвърлена до близко дърво. Цветните топки за игра са монтирани на детската...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info