header

Собствено Търсене

Понеделник, 26 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Незаконно събориха стара сграда

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 20862 пъти


PlovdivMedia - Незаконно събориха стара сграда

Стара сграда на пъпа на Пловдив, която е част от групов паметник на културата, е била съборена незаконно. Това са установили експерти от район „Централен”, които са направили проверка на адреса – ул. „Гладстон” 14, след подаден сигнал.
Съгласно издаденото разрешение за строеж собствениците са били задължени да запазят фасадата на сградата. Нещо, с което, както виждаме, те не са се съобразили, затова издаваме заповед за спиране на всякакъв вид строителна дейност на обекта", каза кметът на "Централен" Георги Стаменов.
Той посочи, че е уведомил Министерството на културата и на място се очаква да пристигне арх. Слави Славов от НИНКН. Заедно със специалистите от район „Централен” са присъствали и служители от Пловдивския общински инспекторат.
Допълнително ще изпрати писмен сигнал до министъра на културата Боил Банов и до прокуратурата за извършване на умишлени действия от страна на инвеститора по отношение на сграда, която е архитектурно-строителен паметник от ансамблово значение и се намира в групов паметник на културата "Княз Александър I - Отец Паисий", граничеща с Цар-Симеоновата градина.монитор

Публикувана на
6 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
В Столипиново...

[b]Рекордните 2750 лева се е покачил месечният наем за 60 кв. метра незастроен терен на ул. "Ландос" в "Столипиново". За шеметното наддаване, съобщи кметът на район "Източен" Николай Чунчуков....

Слагат ...

Работници започнаха да фугират плочите на новия площад „Централен". Утре се очаква да наредят и последните от тях. Фугирането е считано за най-важната част от работата по площада.

Пренареждат...

Пренареждат павета в квартал "Смирненски". Причината е, че в няколко участъка те са компрометирани и са се превърнали в дупки.
Вчера общински работници запълваха дупките с пясък по улиците...

Затварят част...

Поради ремонт на компрометирана паважна настилка на ул. “Даме Груев“ от 08:00 часа на 23.08.2019г. (петък) до 24.08.2019 г. (събота) включително маршрутът на автобусите по линия №37 от...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info