header

Собствено Търсене

Вторник, 20 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 65697 пъти


PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

Пълен обрат се очаква около апартамент-сагата с арестувания районен кмет Ральо Ралев, шушука се в Пловдив. Подмятанията, подхвърлянията, плювните по него, че е бил скрита лимонка и всъщност е служил не на обществените, а личните си интереси, ще се окажат спукани балони, щом се потвърди, че прословутото триетажно жилище на бул. „Шести септември“ не било за семейството му. Там смятал за премести цялото кметство на „Северен“.

Динко ПЕТКОВ

PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“„Вече не се трае, срамота е да сме единственото кметство в Европейския съюз, което е настанено в бараки. Каква европейска столица на културата сме, след като най-голямото по територия районно кметство е завряно в тези дървени постройки. Край, заемам се лично да оправя този срам за Пловдив!“, гневял се Ральо Ралев и пред своите служители, и пред жителите на „Северен“.
Вече десет години се протака преместването на кметството в новата

PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

му сграда, заради съдебни спънки.
„Ще ви пратя да поработите в бараките на район „Северен“ в Пловдив!“, така се заканвал на нехайни еврослужители самия евробос Юнкер, носи се приказка в централата на Европейския съюз. Те си плюели в пазвата и моментално се взимали в ръце, стреснати, от заканата да ги командироват принудително в бараките.
Вярно, че кабинетът на Ральо Ралев бил по за пред хората – за него съединили две стаи в бараката и имало място

PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

даже за едно диванче. В преддверието било отредено за кътче на секретарката му. Там, обаче, секретарка не се задържала. Трябвало, горката, да седи на стола си по турски, с подвити крака, че да се побере. Тъй като секретарките по длъжностна характеристика са все дългокраки, оставяли вратата си отворена, за да изпъват ходилата си в коридора. При това положение минаващите по него е трябвало да ги прескачат, за да не се спънат. Впрочем и коридорите били широки двайсетина сантиметра и двама човека с мъка се разминавали в тях. Носи се легендата за една гражданка, която се оплакала, че била забременяла в кметството. Когато я попитали как е станало, отвърнала, че била в коридора и се разминавала с някакъв кметски служител. „Явно докато се мъчихме да се разминем, неочаквано съм забременяла!“, обяснила ситуацията тя.
В стайчето на касиерката, например, ако се налагало да оставят повече от триста лева, ставало тясно и вратата я държали отворена. Такава теснотия е и в „кабинетите“ на зам.-кметовете. Единият от тях, казват, не можел да си побере научните статии и трудове. Оставяйки ги в коридора, блокирал преминаването. Затова молел колегите си временно да ги приютят, с обещанието „Кафето от мен!“.
Подобна била картинката и в отдела на гл. архитект. Там проекти за строежи, по високи от пет етажа не се побирали, опирали до тавана.
Предполага се, че заради това бизнесменът, който натопил Ральо Ралев, че се държал арогантно с него, получавал затруднения с издаване на строително разрешение.
Служителите в кметството сега били много посърнали. „Така ще се пенсионираме в тези бараки. Вместо сега да си пием кафенцето на терасата на палата, който ни беше осигурил Ральо Ралев, все едно, че сме в Цар-Симеоновата градина, и да се цамбуркаме в тия горещини в осемместното джакузи на покрива!“, тюхкат се клетите.

Публикувана на
8 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
200 кв. км. около...

Нов случай на африканска чума по свинете е потвърден при диво прасе в землището на Перущица. Това стана ясно след днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Пловдив.

Какво се случи с...

[b]Пълнолетен младеж от пловдивско село бе освободен от наказателна отговорност и бе глобен с 1000 лева, защото заживял на съпружески начала с момиче, ненавършило 16 години. От съвместното им...

Съсипаха...

Дни преди официалното откриване на новата галерия на ул. „Гладстон” новите пейки пред нея вече са съсипани.
Те са ляти от бетон, премесен със светла мозайки. Трябваше да придадат...

Жена загина при...

Жена загина при пожар в къща в село Куртово Конаре, съобщиха от полицията. Сигналът е получен на 17 август. Незабавно са пратени екипи на районното управление и противопожарната служба в...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info