header

Собствено Търсене

Сряда, 19 Юни 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 49837 пъти


PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

Пълен обрат се очаква около апартамент-сагата с арестувания районен кмет Ральо Ралев, шушука се в Пловдив. Подмятанията, подхвърлянията, плювните по него, че е бил скрита лимонка и всъщност е служил не на обществените, а личните си интереси, ще се окажат спукани балони, щом се потвърди, че прословутото триетажно жилище на бул. „Шести септември“ не било за семейството му. Там смятал за премести цялото кметство на „Северен“.

Динко ПЕТКОВ

PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“„Вече не се трае, срамота е да сме единственото кметство в Европейския съюз, което е настанено в бараки. Каква европейска столица на културата сме, след като най-голямото по територия районно кметство е завряно в тези дървени постройки. Край, заемам се лично да оправя този срам за Пловдив!“, гневял се Ральо Ралев и пред своите служители, и пред жителите на „Северен“.
Вече десет години се протака преместването на кметството в новата

PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

му сграда, заради съдебни спънки.
„Ще ви пратя да поработите в бараките на район „Северен“ в Пловдив!“, така се заканвал на нехайни еврослужители самия евробос Юнкер, носи се приказка в централата на Европейския съюз. Те си плюели в пазвата и моментално се взимали в ръце, стреснати, от заканата да ги командироват принудително в бараките.
Вярно, че кабинетът на Ральо Ралев бил по за пред хората – за него съединили две стаи в бараката и имало място

PlovdivMedia - Пълен обрат, в мезонета от 1 декар Ральо Ралев смятал да мести кметството на „Северен“

даже за едно диванче. В преддверието било отредено за кътче на секретарката му. Там, обаче, секретарка не се задържала. Трябвало, горката, да седи на стола си по турски, с подвити крака, че да се побере. Тъй като секретарките по длъжностна характеристика са все дългокраки, оставяли вратата си отворена, за да изпъват ходилата си в коридора. При това положение минаващите по него е трябвало да ги прескачат, за да не се спънат. Впрочем и коридорите били широки двайсетина сантиметра и двама човека с мъка се разминавали в тях. Носи се легендата за една гражданка, която се оплакала, че била забременяла в кметството. Когато я попитали как е станало, отвърнала, че била в коридора и се разминавала с някакъв кметски служител. „Явно докато се мъчихме да се разминем, неочаквано съм забременяла!“, обяснила ситуацията тя.
В стайчето на касиерката, например, ако се налагало да оставят повече от триста лева, ставало тясно и вратата я държали отворена. Такава теснотия е и в „кабинетите“ на зам.-кметовете. Единият от тях, казват, не можел да си побере научните статии и трудове. Оставяйки ги в коридора, блокирал преминаването. Затова молел колегите си временно да ги приютят, с обещанието „Кафето от мен!“.
Подобна била картинката и в отдела на гл. архитект. Там проекти за строежи, по високи от пет етажа не се побирали, опирали до тавана.
Предполага се, че заради това бизнесменът, който натопил Ральо Ралев, че се държал арогантно с него, получавал затруднения с издаване на строително разрешение.
Служителите в кметството сега били много посърнали. „Така ще се пенсионираме в тези бараки. Вместо сега да си пием кафенцето на терасата на палата, който ни беше осигурил Ральо Ралев, все едно, че сме в Цар-Симеоновата градина, и да се цамбуркаме в тия горещини в осемместното джакузи на покрива!“, тюхкат се клетите.

Публикувана на
8 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
Тотев се срещна...

Кметът Иван Тотев се срещна с вицепрезидента на Интел и генерален мениджър на Интел Израел Янив Гарти, с неговия баща Азраел Гарти, чиито корени са от Пловдив.
Азраел Гарти...

Арестуваха...

44-годишният гръцки гражданин Георгиос Д, който е обвинен от прокуратурата в южната ни съседка за грабеж и предумишлено убийство, беше открит и арестуван в Пловдив. Днес окръжният съд допусна...

Къде датска...

[b]„Тъща ми е от Дания. Дай боже дъщеря й да се е метнала на нея, има такава вероятност, но още е рано да кажа, тепърва ни предстои меденият месец, подарен ни от майка й. „Пращам ви в рая за една...

Кандидат-гимназ

[b]Задачите от втори модул от националното външно оценяване по математика затрудниха седмокласниците в Пловдив. Много труден беше втори модул, някои задачи бяха трудни за разбиране, споделят...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info