header

Собствено Търсене

Сряда, 17 Юли 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Нощен десант на НАТО край Пловдив, разбуден пенсионер си води критични бележки кой как се е справил

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 20740 пъти


PlovdivMedia - Нощен десант на НАТО край Пловдив, разбуден пенсионер си води критични бележки кой как се е справил

Военни самолети кръжаха тази нощ край Пловдив. В района на с. Чешнигорово, община Садово, се проведе международно въздушно учение по линия на НАТО "Swift Response 19" част от - "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019". Започна в 24:00 и продължи до 3:00 часа сутринта на 16 срещу 17 юли.

Динко ПЕТКОВ
Операцията се проведе в реални условия с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха.
От Областната управа в Пловдив бяха предупредили хората какво ще случва в нощното небе, за да се избегне напрежение и стрес сред населението.
Въпреки това цяла нощ кучетата се скъсаха да лаят по връхлитащите самолети и спускащите се парашутисти, козите врещяха, кравите мучаха, петлите се бяха изпокрили, а кокошките кудкукяха така, все едно, че ще ги колят, коментират селяните. „Така се уплашиха, че поне месец ще спрат да снасят, а на останалите хайвани ще трябва да им даваме валериан.“, обяснява къде на шега-къде сериозно пенсионера бай Васил, който наблюдавал учението и даже си водил бележки как се справят натовците.
„Северномакедончетата бяха най-неориетирани. Най-крякаха, все едно, че са си край Вардаро. Едно тяхно войниче кво се беше заблудило, за малко да нахълта в нашия двор, бабата му подвикна да влезе, да го гости с каквото бог дал, да му кажем нещо за Гоце Делчев дето в техните учебници не го пише, ама той се уплаши от нас, измърмори нещо неразбрано и хукна нанякъде. Чух, че завеяно парашутистче пък кацнало на покрива на Манол в съседната махала, ама на него след петте ракии, дето ги обръща преди лягане, може да му се привидят и стюардеси на покрива му.“, обяснява среднощният очевидец на военното учение на НАТО.
Бележките си с впечатленията от натовците - кой как се е проявил, заедно с грешките им, той е готов да ги предостави безвъзмездно на командването на натовското учение. Само уточнява: „Забелязах, че албанците не бяха много в час, явно още им трябва маршировка на плаца, янките бяха перфектни, абе рейнджъри са та пукат, тая нощ пак свършиха работа на войниците от останалите народности, които на мен ми мязаха повече на туристи. За нашите, кво да кажа – аз да бях взел пушката, по-ербап щях да съм, ама бил съм две години в казармата кашик, а днешните войничета кво знаят от войниклъка...поне ги ползват да бутат самолетите на Графа, че да могат да запалят!
В началото на годината за провеждане на учението "Swift Response 19" беше избран района на летище "Чешнегирово". За целта то беше разчистено изоснови от буйната растителност, която го бе завладяла, след като дейността на него бе прекратена. Площадката сертифициране от 82-ра въздушно преносима дивизия - САЩ.
В многонационалното учение "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019" взеха участие военнослужещи, щабове и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, САЩ, Албания, Великобритания, Франция, Италия, Канада, Македония и Украйна, общо до 8 000 души, до 1 200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 100 военни въздухоплавателни средства.

Публикувана на
17 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
Лариса Кътова...

Продължава монтирането на тенис маси за свободна употреба на територията на район „Северен”, съобщи Лариса Кътова – и.д. на кмет. Те са разположенни в дворните пространства на НУ „Христо Ботев”, СУ...

„Българе“ на...

[b]Традиционната награда на Карлово ще бъде връчена на церемония тази вечер на площад „20 юли“ в подбалканския град. Тя се раздава всяка година в навечерието на 18 юли – рождената дата на Васил...

Най-голямото...

[b]Българското национално знаме, с нови рекордни размери, ще бъде разпънато отново на Националния събор на народното творчество и животновъдството на Рожен. Той ще се състои от 19 до 21 юли тази...

Нов шеф на...

Георги Ташев е назначен на длъжност началник отдел “Криминална полиция” при областната дирекция на МВР в Пловдив. Той е роден през 1977 година в град Пещера. Завършил е висше образование в Академия...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info