header

Собствено Търсене

Вторник, 15 Октомври 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Нощен десант на НАТО край Пловдив, разбуден пенсионер си води критични бележки кой как се е справил

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 30500 пъти


PlovdivMedia - Нощен десант на НАТО край Пловдив, разбуден пенсионер си води критични бележки кой как се е справил

Военни самолети кръжаха тази нощ край Пловдив. В района на с. Чешнигорово, община Садово, се проведе международно въздушно учение по линия на НАТО "Swift Response 19" част от - "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019". Започна в 24:00 и продължи до 3:00 часа сутринта на 16 срещу 17 юли.

Динко ПЕТКОВ
Операцията се проведе в реални условия с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха.
От Областната управа в Пловдив бяха предупредили хората какво ще случва в нощното небе, за да се избегне напрежение и стрес сред населението.
Въпреки това цяла нощ кучетата се скъсаха да лаят по връхлитащите самолети и спускащите се парашутисти, козите врещяха, кравите мучаха, петлите се бяха изпокрили, а кокошките кудкукяха така, все едно, че ще ги колят, коментират селяните. „Така се уплашиха, че поне месец ще спрат да снасят, а на останалите хайвани ще трябва да им даваме валериан.“, обяснява къде на шега-къде сериозно пенсионера бай Васил, който наблюдавал учението и даже си водил бележки как се справят натовците.
„Северномакедончетата бяха най-неориетирани. Най-крякаха, все едно, че са си край Вардаро. Едно тяхно войниче кво се беше заблудило, за малко да нахълта в нашия двор, бабата му подвикна да влезе, да го гости с каквото бог дал, да му кажем нещо за Гоце Делчев дето в техните учебници не го пише, ама той се уплаши от нас, измърмори нещо неразбрано и хукна нанякъде. Чух, че завеяно парашутистче пък кацнало на покрива на Манол в съседната махала, ама на него след петте ракии, дето ги обръща преди лягане, може да му се привидят и стюардеси на покрива му.“, обяснява среднощният очевидец на военното учение на НАТО.
Бележките си с впечатленията от натовците - кой как се е проявил, заедно с грешките им, той е готов да ги предостави безвъзмездно на командването на натовското учение. Само уточнява: „Забелязах, че албанците не бяха много в час, явно още им трябва маршировка на плаца, янките бяха перфектни, абе рейнджъри са та пукат, тая нощ пак свършиха работа на войниците от останалите народности, които на мен ми мязаха повече на туристи. За нашите, кво да кажа – аз да бях взел пушката, по-ербап щях да съм, ама бил съм две години в казармата кашик, а днешните войничета кво знаят от войниклъка...поне ги ползват да бутат самолетите на Графа, че да могат да запалят!
В началото на годината за провеждане на учението "Swift Response 19" беше избран района на летище "Чешнегирово". За целта то беше разчистено изоснови от буйната растителност, която го бе завладяла, след като дейността на него бе прекратена. Площадката сертифициране от 82-ра въздушно преносима дивизия - САЩ.
В многонационалното учение "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019" взеха участие военнослужещи, щабове и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, САЩ, Албания, Великобритания, Франция, Италия, Канада, Македония и Украйна, общо до 8 000 души, до 1 200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 100 военни въздухоплавателни средства.

Публикувана на
17 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
Марешки омъжи...

[b]Веселин Марешки вдигна сватба, но не на член на семейството си, а на такъв от политическата си партия. Преди дни под венчилото мина депутатката от „Воля“ Елена Аксиева, която е бивш модел на...

„Няма да лъжеш...

[b]Пловдивчаните Благовест и Светослав Аргирови са най-известните близнаци в страната ни. От съвсем малки те се изявяват като солисти на хор „Детска китка“ в родния си Пловдив, а по-късно...

Костадин Язов...

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на „Южен“ Костадин Язов почете днешния празник Света Петка с едновременно раздаване на курбан в двата храма в района. Светицата се смята за закрилник на дома и семейството,...

На Петковден...

Курбан за здраве и благоденствие дадоха днес кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Тракия“ Костадин Димитров и партийната структура. В деня на Света Петка Българска, веднага след празничната литургия,...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info