Новина от категория България
Архив на публикациите

Бивш футболист-несретник изгоря в дома си

Видяна: 21106 пъти

Футболист от отбора на ФК „Берое“ през 60-те години на миналия ХХ век изгоря при пожар, възникнал в апартамента му докато спял. Сигналът за огнените пламъци от жилище на 10-я етаж в блок 18, намиращ се в старозагорския квартал „Казански“ е бил подаден към 04,20 часа в неделя.
Унищожени са два апартамента на 10 и 11 етаж, наводнен е още една на 9-я етаж. При разчистване на задимените стаи е намерен овъглен труп на мъж, който е спял там и най-вероятно първо се е задушил от дима.
Жилището е собственост на възрастния Георги Петров Матев, бивш играч на зелено-белия тим в Града на липите. Той бил самотник, честичко надигал чашката, от много време били изключени тока и водата му поради неплатени сметки.
Малцина знаят фамилията му, повечето го познавали по първо име и прякор Рошавия. Напоследък при него честичко идвал друг, по-млад несретник на име Деян, който му прибирал пенсията и дядо Георги оставал само на сух хляб и вода.
Сигналът на телефон 112 е подала 18-годишната Антония Димитрова, която била на терасата на апартамент , намиращ се на последния етаж. Момичето веднага позвънило и хукнало по етажите да събужда спящите собственици.
Унищоженият апартамент над жилището на загиналия е на младо семейство, което напоследък живеело в Англия. За пожара Иванка Атанасова ,майката на младежа научила от разпространени във Фейсбук снимки и веднага хукнала натам.
„Беше някакъв ад, дим, пламъци, не можем да стигнем до етажа, защото нямаше ток. Вътре всичко е унищожено, а само преди година децата правиха пълен ремонт…“, вайкаше се жената , изнасяйки обгорели отпадъци.Тя се чудеше защо изпаднали в неплатежоспособност възрастни хора не са обгрижвани от социалните служби, най-вероятно огънят е тръгнал от тлеещ фас или свещ, ползвана от ветерана за осветление.
Легендата на ПФК „Берое“, почетният гражданин на Стара Загора Петко Петков научи от журналисти за трагедията, сполетяла някогашния му съотборник. Според него Матев се развел преди години и рядко се срещал с приятели. Иначе някога бил един от най-добрите централни защитници.монитор

Публикувана на
14 Юли 2019 година