Новина от категория България
Архив на публикациите

Лекар осъди Цв. Цв. за 62 хил. лв обезщетение, кой ще ги плаща!?

Видяна: 18971 пъти

„Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс!“, заяви скандално на 3 декември 2010 г. тогавашният вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов от парламентарната трибуна.
След 9 години един от лекарите, за които той говори тогава, окончателно спечели делото си и ще получи обезщетение около 62 хил. лв., пише в свой материал "Свободна Европа" .

Сметката ще бъде платена от прокуратурата, тоест от държават, тоест от всеки българсик данъкоплатец. Но не и от Цветан Цветанов, станал причина за глобата.
През 2010 г. той стигнал до извода за "умишленото умъртвяване" , след като е прочел стенограма от записани със специални разузнавателни средства (СРС) разговори между лекари от горнооряховската болница „Св. Иван Рилски“.
Случаят бързо доби популярност като „бебето във фризера“ и противно на твърденията и на Цветанов, и на прокуратурата, разследването завърши безславно с постановление за прекратяване „поради липса на престъпление“ .
А посочените като убийци четирима лекари дори не бяха обвинени, добавя в. "Сега" от днес.
Сега прокуратурата трябва да плати на единия от тях обезщетение от 40 000 лева, 2000 лева разходи за адвокат, както и лихва, която тече от 8 юни 2014 г. Според "Свободна Европа" само размерът на дължимата от прокуратурата лихва е за над 20 000 лева.
Така сумата достига около 62 хил. лв.новинибг

Публикувана на
15 Юли 2019 година