header

Собствено Търсене

Вторник, 20 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com
Кои сувенири носят нещастие

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 15494 пъти


PlovdivMedia - Кои сувенири носят нещастие

Независимо, че живеем в 21-ви век и то във век на високите технологии, хората и досега вярват в различни суеверия и висши сили. Повечето от нас не се вслушват в тях, а и има колекционери, които примъкват със страст от всяка точка на света различни вещи, дори незначителни спомени, статуетки, маски.
Независимо от това, дори и от местното население често може да срещнете предупреждения, че точно тези вещи не си струва да купувате като сувенири и трябва да внимавате.
Например те често твърдят, че не трябва да купувате или да приемате като подарък религиозни предмети - фигурки на Буда, маски, пръстени от шамани и дори икони. Смята се, че те понякога могат да ви донесат негативна енергия и да ви повлияят зле.
Много хора смятат, че има поверие за пръстени от Египет, местните хора там твърдят, че трябва да сте особено внимателни какво купувате, защото има случаи на туристи, които са се самоубили, след като са носели дълго подобен тип украшение.
Най-опаси са маските. Съществува поверие, че те в никакъв случай не трябва да бъдат изнасяни от страната, към която принадлежат, защото могат да донесат много лош късмет на притежателя си и дори да доведат до неговата смърт.
В Мексико пък поверието гласи в никакъв случай да не си купувате от сувенирите под формата на череп, които се продават там, а причината е същата - носят нещастие.
Разбира се - да вярва или не, това е избор на всеки турист и само той ще реши как биха му се отразили сувенирите, които той е харесал. блиц

Публикувана на
9 Август 2019 годинаОще статии


Най-четени
Тв „Планета“...

Сериозен гаф допусна ведомствената телевизия на компания „Пайнер“ „Планета“. Продуцентите на Преслава я забравиха, а вероятно на нея никак не й е станало приятно.
Чалга звездата...

Майката на...

- Г-жо Стоянова, имаше ли следи от кръв от борба по сина ви?
- Не, нищо нямаше. Това ми е чудно.
- Беше ли превъзбуден, развълнуван?
- Беше притеснен,...

Тони Димитрова...

Певицата Тони Димитрова все още няма нов мъж в живота си, след като миналата година се раздели с музиканта Иван Ченов, разбра HotArena. [b]Двамата имаха 4-годишна връзка, а 2 години дори...

Физик откри...

Професор от медицинското училище на университета в Северна Каролина каза, че според теорията на биоцентризма смъртта е илюзия, която съзнанието ни създава.
Робърт Ланц твърди, че...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info