Новина от категория В общината
Архив на публикациите

В Столипиново правят търг за общински терен

Видяна: 17324 пъти

Рекордните 2750 лева се е покачил месечният наем за 60 кв. метра незастроен терен на ул. "Ландос" в "Столипиново". За шеметното наддаване, съобщи кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.
Десет общински места в квартала с площ между 20 и 60 квадрата бяха обявени на търг с тайно наддаване за търговска дейност. "Напливът на мераклиите да работят законно е много голям. Все повече столипиновци разбират ползата да имат всички необходими документи за обектите си",
коментира той. Акциите за събаряне на нелегалните дюкяни явно имат ефект. Началната цена на парцелите е от 200 до 350 лева. За най-атрактивното място от 60 кв. метра до училището "Димчо Дебелянов" бяха внесени седем оферти в запечатани пликове с цени от 750 и 2750 лева. "Чакаме кандидатът с най-високата цена да дойде, за да подпише 3-годишен договор за наем", каза районният кмет. Според предварителната информация намерението на търговеца е да построи заведение за дюнери. Още 25 места за търговия се подготвят в кметството за отдаване под наем.

Публикувана на
24 Август 2019 година