Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Бъдеща булка отказа сватба, женихът не можел да смята

Видяна: 11590 пъти

В северния индийски щат Утар Прадеш избухнал скандал: булката в последния момент е отменила сватбата. Какво толкова е разстроило индийското момиче?

Браковете в Индия се различават от сватбите в България. Булката и младоженецът обикновено се запознават малко преди бракосъчетанието. Голяма роля при подбора на съпрузи играят родителите на младите: сватбите по сметка са все още актуални. Бъдещият съпруг преди сватбата трябва да направи благоприятно впечатление на булката и нейното семейство. За това дарява щедри подаръци на избраничката си: например скъпи дрехи, бижута и пари.
Ден преди сватбата, булката от Утар Прадеш задала на бъдещия съпруг прост въпрос: "Колко е 15 + 6?" Младоженецът не успял правилно да реши лесната задача. След няколко секунди колебание той казал: "17". Отговорът буквално шокирал булката и нейните близки.
Всеки петокласник в Индия би могъл да се справи с простия пример. Но избраникът й не успял да го реши.
Булката била толкова разстроена от отговора му, че веднага започнала да се колебае в решението си да се омъжи. Роднините на младоженеца се опитали да я уговорят, но не се получило. Тя развалила сватбата. Баща й Мохар Сингх подкрепил решението й. Семейството върнало подарените ценности обратно.блиц

Публикувана на
10 Септември 2019 година