Новина от категория България
Архив на публикациите

Искаме си Сънчо!

Видяна: 15921 пъти

Деца пишат мили писма до новия шеф на БНТ Емил Кошлуков за връщане на дълголетната програма за малчугани преди централната емисия новини по БНТ 1 "Лека нощ, деца", научи Lupa.bg.
От 9 септември българските приказки и любимата поредица "Маша и мечока" се преместиха в ефира на БНТ2, която обаче е известна със слабата си гледаемост.
Така в слота между 19,50 и 20,00 часа към днешна дата в ефира на Канала върви документален филм. По наша информация недоволните родители и деца били много и репортери в телевизията-майка получавали и обаждания на мобилните си телефони с едно питане: "Къде е Сънчо?!".
Програмата на БНТ2 така или иначе изобилства от детски филми, но хлапетата настояват за връщането на легендарната им програма за заспиване в основния канал на обществената медия.
Първото издание на „Аз съм Сънчо“ е на 5 март 1960 г. През 2003 г. е свален от екран, но година по-късно се завръща. Сред сериалите излъчвани през 80-те са "Джейми и вълшебното фенерче", "Ум белия делфин", "Семейство Мейзга", "Приказки под шипковия храст", "Том и Джери", "Ну погоди", "Пинко Розовата пантера", Патето Яки и други.
Най-известият чуждестранен сериал излъчван в рубриката е Банани с пижами. Създателите на основната песничка „Аз съм Сънчо“ към предаването са Петър Ступел и Димитър Спасов. лупабг

Публикувана на
12 Септември 2019 година