Новина от категория България
Архив на публикациите

Двама депутати от НФСБ може да се окажат руски шпиони

Видяна: 11163 пъти

Народните представители от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Георги Колев и Йордан Апостолов може да се окажат руски шпиони. Lupa.bg разполага със снимки, на които се вижда, че депутатите на Валери Симеонов са в компанията на бившия вече шеф на руското външно разузнаване ген. Сергей Лебедев, смятан за един от приближените хора до президента Владимир Путин. Заедно с тях на спявката е бил разследваният олигарх Николай Банев и съпругата му Евгения.
Фотографиите са правени няколко седмици преди ареста на семейство Баневи в кабинета на генерала. Може да се предположи, че олигарсите, които днес са подсъдими за пране на пари за над 1 млрд. лева, заедно с народните представители от НФСБ са били при ген. Лебедев да търсят средства за техен политически проект.
Дали това е целта на посещението до ден-днешен не е ясно. Не е изключено Баневи и депутатите да са летели до Руската федерация, за да предават информация на генерала, достъпна само на българските служби, предположиха депутати от десния спектър.
Какво обаче са правили Георги Колев и Йордан Апостолов още в кабинета на Лебедев, остава тайна. Дали не са работили за каузата на българските олигарси или пък са предавали друга секретна информация на руските служби, с която разполагат като народни представители, се чудят техните колеги от парламента.
„Като депутати Колев и Апостолов имат достъп до класифицирана информация. Ако искат, могат да злоупотребят, което е подсъдно. Според мен е редно прокуратурата да изясни този изключително сериозен въпрос. Не съм убеден, че НС е изпратило двамата депутати на среща с ген. Лебедев”, коментира пред Lupa.bg Димитър Байрактаров, депутат от миналото 43-то НС, напуснал НФСБ.лупабг

Публикувана на
12 Септември 2019 година