header

Собствено Търсене

Вторник, 15 Октомври 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Отпускари заради изборите

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 10797 пъти


PlovdivMedia - Отпускари заради изборите

Пет от шестте района остават без кметове след няколко дни. Титулярът в "Северен" Ральо Ралев е в неплатен отпуск заради разследването срещу него, а други четирима влизат в предизборната битка. Така на поста си до края на мандата остава единствено управникът на "Източен" Николай Чунчуков.

Според Изборния кодекс кандидатите нямат право да водят предизборна кампания, изпълнявайки през този период служебните си задължения. Битката за местната власт започва официално на 26 септември, един месец преди вота.
В отпуск до края на мандата излизат кметовете Георги Стаменов на „Централен”, Димитър Колев на „Западен”, Костадин Димитров на „Тракия” от ГЕРБ и Борислав Инчев на „Южен” от ВМРО. В „Централен” отпуск ще ползва и един от зам.-кметовете - Веселин Козарев, който също е кандидат за кмет - от „Съюз за Пловдив”. Начело на района остават тримата вицекметове - инж. Тошо Пашов, Деница Чингарова и Добри Вълчев. За и.д. кмет ще бъде назначен инж. Тошо Пашов.
„Нямаме излишни средства, за да плащаме няколко заплати при предсрочно прекратяване на трудовия договор. А и не се налага”, каза Георги Стаменов. Кметът на „Южен” Борислав Инчев е освободил предсрочно двамата си заместници Павел Милушев и Апостол Шопов с по пет заплати. Те също като него са кандидати за районни кметове от ВМРО.
В „Западен” заедно с Димитър Колев в предизборната кампания се впуска и неговият заместник Георги Георгиев от „Кауза Пловдив”. Ръководството на района поема вицето Нонка Симеонова. Георгиев също ще ползва отпуск, тъй като договорите със заместниците са със срок до края на мандата. След изтичането му те няма да получат обезщетение. Минимум четири заплати се плащат на замовете само при предсрочно прекратяване на договора.
Само в „Източен” и „Северен” до края на мандата ще командват Николай Чунчуков и Лариса Кътова, защото не са номинирани за предизборната битка.
В община Пловдив от 26 септември в отпуск излиза зам.-кметът Георги Титюков, тъй като е кандидат за районен кмет. Без титуляри остават общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове”, чиито директори Иван Стоянов и Стоян Алексиев ще се състезават за кметските постове в „Източен” и „Северен”.
Областният управител Здравко Димитров също ще ползва отпуск по време на предизборната кампания, тъй като е кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

Публикувана на
17 Септември 2019 годинаОще статии


Най-четени
Как изглеждат...

[b]Изминаха две седмици от началото на изборната кампания. Ето как изглеждат политически четиримата основни кандидати за кмет на Пловдив – Здравко Димитров, Славчо Атанасов, Николай Радев и Дани...

Густо ми е,...

Изграждане на нови паркоместа и паркинги. Това е един от основните приоритети на „Густо ми е, Велков” за различните квартали на територията на район „Южен”.
„Необходимо е ...

Възстановиха...

Нов стълб за осветление е поставен на бул. „Марица-юг“ при кръстовището с бул. „Източен“, след като предишният беше унищожен при тежко пътно-транспортно произшествие в края на месец септември. Това...

Крайно...

[b]Възрастните хора не се интересуват от паркинги и трафик… Те искат просто някой да им обърне внимание! Обявявам ги за мой важен приоритет!, написа в личната си страница Борис Вълев, кандидат за...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info