header

Собствено Търсене

Вторник, 15 Октомври 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Костадин Язов: Няма нужда да се строят нови училища в „Южен“, нека възстановим сегашните

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 3843 пъти


PlovdivMedia - Костадин Язов: Няма нужда да се строят нови училища в „Южен“, нека възстановим сегашните

Възстановяването на училищните бази ще бъде основна задача в сферата на образованието за кандидата за кмет на „Южен“ от ГЕРБ Костадин Язов. „Няма нужда засега да се строят нови училища, 12-те, които са в района са достатъчни, ако се ремонтират базите им и те поемат още ученици“, смята Язов.
Той дава пример с училището, което е завършил – „Константин Величков“. „Това е уникално училище, строено по японски проект. В страната има само още едно такова – „Лев Толстой“ в София. И докато софийското е вече санирано и се ползва рационално, нашето приема ученици само в едното си крило. С пускане на другите три то може да поеме още доста ученици. Евентуален ремонт ще подобри условията в него и съм сигурен, че няма да бъде трудно тук да бъдат привлечени висококвалифицирани специалисти, а това няма как да не доведе до повишаване на качеството на обучението. В същото време училището е уникално, защото дворът е изцяло вътрешен, което дава спокойствие на децата и на техните родители“, споделя Язов.
Подобно е положението и с друго училище в района – „Братя Миладинови“. Там сградата също е голяма, но към момента в школото има доста по-малко ученици от капацитета му. „Това са училища, които имат големи, просторни дворове и когато бъде възстановена материалната база в тях, ще станат примамливи за ученици и родители“, категоричен е Язов.
Той възнамерява да обърне специално внимание и на състоянието на физкултурните салони. Въпреки че в почти всички училища има такива салони, те се нуждаят от ремонт. Някъде салоните се помещават в приспособени помещения, което също трябва да се промени. Отделно от това оборудването на салоните е остаряло и се налага подмяна, но това няма да глътне огромни средства, а за Костадин Язов е важно учениците да имат пълноценно физическо възпитание.
И ако за училищата няма да има нужда от построяването на ново, то районът се нуждае от поне 2 нови детски градини. Едната от тях може да бъде в двора на училище „Стоян Михайловски“, а другата - на бул „Ал. Стамболийски“. „Надявам се с тях да покрием все по-голямата нужда от места в заведенията за най-малките. Където има възможност, ще изготвяме проекти и за нови групи“, заявява кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Южен“ Костадин Язов.
На местните избори на 27-ми октомври ГЕРБ е с номер 43 в интегралната бюлетина.

Публикувана на
7 Октомври 2019 годинаОще статии


Най-четени
Густо ми е,...

Изграждане на нови паркоместа и паркинги. Това е един от основните приоритети на „Густо ми е, Велков” за различните квартали на територията на район „Южен”.
„Необходимо е ...

Възстановиха...

Нов стълб за осветление е поставен на бул. „Марица-юг“ при кръстовището с бул. „Източен“, след като предишният беше унищожен при тежко пътно-транспортно произшествие в края на месец септември. Това...

Крайно...

[b]Възрастните хора не се интересуват от паркинги и трафик… Те искат просто някой да им обърне внимание! Обявявам ги за мой важен приоритет!, написа в личната си страница Борис Вълев, кандидат за...

Зелен празник в...

[b]Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града и областен координатор на партията Иван Тотев и кандидатът за кмет на район „Северен” Стоян Алексиев се включиха в...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info