header

Собствено Търсене

Вторник, 15 Октомври 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Доброволци на БЧК в МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 6466 пъти


PlovdivMedia - Доброволци на БЧК в МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Над 100 човека получиха социална и психо-социална подкрепа само за месец от Доброволческа служба на БЧК – Пловдив, към МБАЛ „Свети Пантелеймон“.

Всеки делничен ден от 9,00 до 12,00 часа доброволци на Български червен кръст оказват помощ и подкрепа на самотни възрастни хора по време на тяхното посещение в болницата за хоспитализация, изследвания или прегледи.
Доброволческата служба и приемната към нея функционират целогодишно.
От старта на проекта всеки ден между 4 и 5 човека

PlovdivMedia - Доброволци на БЧК в МБАЛ „Св. Пантелеймон“

получават помощ от доброволците, като са: придружени до кабинетите за прегледи; до лабораторията за изследвания; получили са упътване, какво трябва да направят и към кого да се обърнат при приемането им в болницата и са били съпроводени до съответното отделение; оказано им е съдействие за преглед в спешен сектор. В обсега на грижите и помощта влизат също трудноподвижни възрастни хора, които вече са хоспитализирани в отделенията на болницата и имат нужда от психо-социална подкрепа или придружаване до друго отделение.
Доброволческата служба на БЧК получава активното съдействие от страна на управителя на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Константин Сапунджиев и медицинските екипи на общинската болница.
По време на дежурството си всеки доброволец носи ризница на Български червен кръст. Осигурени са средства, предпазващи здравето на доброволците.
Предвид целогодишното функциониране на Доброволческа служба на БЧК в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, продължава набирането на доброволци, които ще се включат в мисията „От хората – за хората“!
Телефонът за контакт с ръководител Доброволческа служба на БЧК Пловдив е 0889 000 323.

Публикувана на
7 Октомври 2019 годинаОще статии


Най-четени
Густо ми е,...

Изграждане на нови паркоместа и паркинги. Това е един от основните приоритети на „Густо ми е, Велков” за различните квартали на територията на район „Южен”.
„Необходимо е ...

Възстановиха...

Нов стълб за осветление е поставен на бул. „Марица-юг“ при кръстовището с бул. „Източен“, след като предишният беше унищожен при тежко пътно-транспортно произшествие в края на месец септември. Това...

Крайно...

[b]Възрастните хора не се интересуват от паркинги и трафик… Те искат просто някой да им обърне внимание! Обявявам ги за мой важен приоритет!, написа в личната си страница Борис Вълев, кандидат за...

Зелен празник в...

[b]Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града и областен координатор на партията Иван Тотев и кандидатът за кмет на район „Северен” Стоян Алексиев се включиха в...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info