Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Костадин Язов почете Света Петка с курбан

Видяна: 11224 пъти

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на „Южен“ Костадин Язов почете днешния празник Света Петка с едновременно раздаване на курбан в двата храма в района. Светицата се смята за закрилник на дома и семейството, а в народните разбирания е приета като покровител на раждането и плодовитостта. На този ден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове.
Костадин Язов първо присъства в храма „Света Троица“ зад кино „Въстаник“, където отец Славчо изнесе празничната служба, а след това благослави курбана. Преди това той се срещна с жители на квартала, които споделиха проблемите си. Ремонт на ул „Даме Груев“, откриване на още паркоместа и облагородяване на района около Събота пазара бяха най-срещаните молби на хората, а гражданка сподели, че повече от 50 години никой не оправил тротоарите по улица „Гоце Делчев“
Веднага след като помогна при раздаване на първите порции на миряните, кандидатът за кмет се отправи към квартал „Коматево“, където в местния православен храм „Свети Прокопий“ отец Стоян също отслужи молебен за здраве на жителите на квартала и освети курбана.

Публикувана на
14 Октомври 2019 година