Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бездарници посрамиха България!!!

Видяна: 13725 пъти

Англия прегази с 6:0 безпомощните ни футболни национали в белязан с расистки скандал мач на стадион „Васил Левски”, игран пред около 20 000 души публика. Това е най-срамното домакинско поражение на националния ни отбор в историята. Постигна го героят от САЩ'94 Красимир Балъков. Под негово ръководство тимът ни бе буквално прегазен.
Срамното поражение на България бе регистрирано още през първата част – 0:4.
След почивката Англия рязко свали оборотите и пожали разнебитените ни и жалки ритнитопковци, отбелязвайки само още два гола. В 69-ата минута Стърлинг отбеляза второто си попадения за 5:0, а в 85-ата минута капитанът на Англия Хари Кейн направи 6:0 за Англия.
Срамното поражение на България предизвика масово недоволство срещу президента на БФС Боби Михайлов. Хиляди запалянковци скандираха „Оставка” и „Боби, к.во!” по адрес на футболния ни управник.
Най-запомнящото се от мача бе разразилия се расистки скандал през първото полувреме. Хърватския рефер Иван Бебек на два пъти спря играта заради освирквания, наподобяващи маймунски звуци от част от българската публика. Напрежението по трибуните стартира още докато звучеше химна на Англия. Той бе бурно освиркван. Англичаните обаче отвърнаха и също освиркваха българския химн.
Първото спиране на мача се случи в 26-ата минута. Тогава срещата беше прекратена за около 3-4 минути, след като английския бранител Тайрън Мингс сигнализира своя щаб, че е чул бурни освирквания по свой адрес. Официалното предупреждение за расизъм, дошло от диктора на стадиона, изнерви част от публиката, която бурно освиркваше с маймунски звуци всяко отиграване на тъмнокож английски футболист. В края на първото полувреме при резултат 0:3 в полза на Англия, дойде и второто прекъсване на мача. Това извади извън релси треньора на България Красимир Балъков, който влезе в разправия с английските футболисти. Оказа се, че второто предупреждение за расизъм е дело на хърватския рефер Иван Бебек.
До трето и фатално предупреждение за расизъм, което щеше да доведе до прекратяването на мача, не се стигна.
Ако имат грам достойнство Боби Михайлов и Красимир Балъков ще подадат оставка, ама едва ли!

Публикувана на
15 Октомври 2019 година