Четвъртък, 27 Февруари 2020 - КОНТАКТИ - plovdivmedia@yahoo.com
 Рита Ора пак е сама  ○  Камелия тренира по бански  ○  Фризьорът на Николета избяга от Милано  ○  Преслава яхна жребец  ○  Дидо аут от Д2  ○
Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бойко Борисов загърбва Боби Михайлов, ами сега!!!

Видяна: 15555 пъти

Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов. Това oбяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.
"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол. Построиха се много стадиони, помощни терени, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на българския футбол и след инцидентите от снощи, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов", обяви Красен Кралев.
"Повече коментари по темата ще получите по-късно лично от премиера", добави спортният министър.
По принцип ФИФА не позволява дадено правителство да се меси в работата на футболната федерация на съответната страна. Кралев обаче обясни, че в случая това не е така. "Няма нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервенира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично - държавата не може повече да толерира подобно поведение", подчерта той.
Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! Това написа Бойко Борисов във "Фейсбук". "След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", обяви премиерът. блиц

Публикувана на
15 Октомври 2019 година