header

Собствено Търсене

Вторник, 19 Ноември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Зелена вълна за линейките в Пловдив

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 6893 пъти


PlovdivMedia - Зелена вълна за линейките в Пловдив

Светофарите в Пловдив да осигурят зелена вълна за преминаването на линейките на Спешна помощ. Това е едно от нещата, които трябва да бъдат направени в града в сферата на здравеопазването, смята кандидатът за кмет от ЗС „Александър Стамболийски” адв. Георги Колев.
Според него проблемът може да бъде решен, като се синхронизира Центърът за контрол на трафика в Пловдив със софтуера на линейките и техните GPS-и. По този начин времето за придвижване на автомобилите със специален режим ще бъде намалено

PlovdivMedia - Зелена вълна за линейките в Пловдив

с до една трета, което е изключително важно за пациентите в критично състояние. „Тази тема е неразривно свързана с дигиталната част на администрацията на Община Пловдив. Ние имаме предприети мерки в тази насока”, посочи по време на участие в Дарик радио адвокат Колев.
Според кандидата за кмет на район „Южен” Илиян Велков друг проблем е пътят на линейките по бул. „Хаджи Димитър”, по който минава основният им поток и който е в безобразно състояние. Там, ако кола се движи с повече от 40 км/ч, може да създаде предпоставка за инцидент”, каза той. Засегна и друга изключително важна тема – за сигурността на лекарите. Според него всички специализирани автомобили трябва да бъдат оборудвани с паник бутони, тъй като медиците посещават домове, където често са посрещнати от агресивни хора, и тази агресия се излива върху тях.
„Не на последно място - в Пловдив на смяна работят между 7 и 8 линейки. За град от 400 хил. души това е крайно недостатъчно. Недай Боже, да се случи голям катаклизъм, ние на практика сме обречени. Трябва ни и хеликоптер за бърза реакция”, категоричен е Илиян Велков.
Таня Георгиева, директор на БЧК Пловдив, е категорична, че трябва цялото общество да изисква и да полага усилия. „Аз и цялата ни група виждаме бъдещето в развитие на качествени общински здравни услуги”, смята Георгиева. Затова ЗС „Александър Стамболийски” ще работи за връщането на кадрите в общинските болници, които да се борят адекватно с конкуренцията на частните здравни зведения.

Публикувана на
16 Октомври 2019 годинаОще статии


Най-четени
ГЕРБ в „Южен”...

[b]Със специално тържество структурата на ПП ГЕРБ в „Южен” отбеляза победата на местните избори в най-многолюдния пловдивски район. За първи път там партията има избран районен кмет. Това бе...

Майстори на...

Двама уникални майстори - на стъкло и на хайдушки пищови, започнаха работа в една от къщите на улицата на занаятите в Стария град.

Иван Станев е единственият майстор у...

Кое вино...

25 000 гости се включиха през уикенда в "Дефиле на младото вино" и напълниха уличките на Стария град с глъчка. Тази година имаше десетки орагнизирани групи туристи от страната и чужбина, отчетоха...

Родители на...

[b]Напрежение в пловдивското село Царимир. Десетки жители се вдигнаха на протест в защита на уволнена директорка на местната детска градина Марина Маринчешка, която преди 5 дни беше отстранена от...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info