header

Собствено Търсене

Сряда, 20 Ноември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Пловдивска измамница сред най-издирваните в Европа

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 44530 пъти


PlovdivMedia - Пловдивска измамница сред най-издирваните в Европа

51-годишната пловдивчанка Радина Жечева е сред най-издирваните жени в Европа, извършили престъпления и успели да се укрият. Заради серията от измами дамата е включена в кампанията на Европол "Престъпността няма пол". В нея участват 22 държави от Евросъюза, които подбират най-търсените престъпници от нежния пол. Бегълците от закона са представени на уебсайта „Най-издирваните в Европа“ – www.eumostwanted.eu/crimehasnogender.
Целта е да се привлекат възможно най-много посетители на сайта, защото опитът показва, че колкото повече очи видят търсените, толкова по-голям е шансът някой да постави последното парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирван човек.
"Колкото повече очи видят търсените, толкова по-голям е шансът някой да постави последното

PlovdivMedia - Пловдивска измамница сред най-издирваните в Европа

парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирван човек", пишат от МВР. Радина Жечева се издирва от пет години насам. Има присъда от 5 г. затвор за измама, получена през 2013 г., която обаче не излежава, защото не е открита.
Пловдивчанката се прочу след като успя да ужили 12 родопчани, от които прибрала общо над 25 хил. лева. Част от хората били излъгани, че ще получат работа в чужбина срещу солидно заплащане, други й дали пари, за да вземат банков кредит, трети пък платили за преносими компютри. Измамите са осъществени през първата половина на 2012 година. Радина използвала и фалшив документ за самоличност за източване на кредитна карта. Тя не вземала само пари, но искала ценности и вещи.
Сред измамените е жена от Чепеларе, която платила около 2 хил. лева, за да получи банков кредит. Освен парите пострадалата била убедена да даде и кредитната си карта, от която били източени 1 000 лева. 21-годишно момиче от село Змеица, което работило през 2011 година в Смолян, също попаднало в схемите на Жечева. Радина обещала да намери на девойката и семейството й работа в Шотландия. Роднините платили в брой общо около 12 хил. лв., дали златни накити и няколко преносими компютъра.
Следващата жертва се оказал колега на момичето, който дал лаптопа си и към 2,2 хил. лв. за работа в чужбина. Двама мъже от Смолян чакали Радина да им осигури работа в ски-фабриката в Чепеларе, като за услугата й платили по 60-80 лева. Поредната измамена е смолянчанка, която чакала да си получи два лаптопа втора употреба на промоция. Жената предплатила стоката с 800 лева, но получила само единия компютър. Сред потърпевшите е и нейна съгражданка, която дала 1 400 лева на Радина, за да й погаси кредита, но впоследствие разбрала, че е без пари и със заем. Жертва станал и друг жител на областния град, който платил 200 лева също за уреждане на заем от банка.
Освен с измамите, подсъдимата използвала и фалшива лична карта на името на една от жертвите си, с която взела на лизинг лаптоп от магазин на мобилен оператор. Накрая единият от измамените се усетил, качил Жечева в колата и я закарал в полицията. Преди да получи 5-годишната присъда, Радина вече е осъждана за измами в Пловдив, за което има наложено наказание „пробация“. блиц

Публикувана на
18 Октомври 2019 годинаОще статии


Най-четени
Дани Каназирева...

[b]Бетонният мост в Пловдив да се запази, реконструира и разшири, а пробивът под Централна гара изцяло да се изпълни за сметка на НКЖИ и община Пловдив да няма никакви финанснови ангажименти към...

Турска...

На 22 ноември от 18 00 ч. в Малката базилика ще бъде открита изложба със скулптурите на известната турска художничка Арзу Партен. Експозицията е със заглавие „ПОВЕЧЕ ОТ РОЗА”. Изложбата се...

На 2 декември ще...

[b]Започна поставянето на коледната украса в Пловдив. Наред с множеството разноцветни лампички и други атрактивни светещи фигури, до края на седмицата ще бъде украсено и коледното дърво пред...

Галена ще...

Галена катурна Преслава временно от чалга трона. "България Днес" пише, че Галена ще закрие предстоящия концерт на "Пайнер" на 3 декември в Пловдив.
Чест, която се полага само на...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info