Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

ЦСКА по-добре да не идва днес в Пловдив, предупреждава Крушарски

Видяна: 14945 пъти

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде интервю пред "Тема Спорт" преди сблъсъка на неговия тим срещу ЦСКА. Двубоят е днес от 17:30 часа на "Лаута", а Крушарски типично в свой стил обяви, че "смърфовете" ще бият "армейците" и посъветва столичани направо да не пътуват за двубоя.
- Г-н Крушарски, наточихте ли ножа и на ЦСКА?

- Дано да сме го наточили. Най-много ще ме зарадва да създадем неприятности на ЦСКА. Те по-добре да си останат в София. Няма смисъл да пътуват. Ще спестят някой лев и няма да ги бием много. Ще им дойде добре малко почивка.
- Очаквате ли смяната на треньора на "Армията" да окаже положителен ефект за ЦСКА?
- Смяната на треньора невинаги действа положително. Мен, когато ме натискаха да сменям Акрапович, не се поддадох на провокациите. В крайна сметка, който дава парата, той поръчва музиката. Треньорът трябва да чувства, че има гръб. Ако треньорът няма гръб, тогава командата става разпасана.
- Този урок го научихте по трудния начин...
- Аз чета между редовете и върша това, което аз искам, а не, което ми кажат. Защото съм завършил такова училище, каквото вече няма в България.
- Кое е това училище?
- В Говедарци му викаме драгушинската академия за токмакчии. Шегувам се, но сериозно ви казвам, че най-голямата трагедия в България е, че управляват хора, които не са подготвени за това. В доста сфери е така. Единият не може да чете, другият да пише...
- Очаквате ли мачът в неделя да е най-посетеният на "Лаута" в елита при вашето управление?
- Надявам се. За съжаление аз, Гонзо и Христо Бонев няма да можем да го гледаме, защото ще сме в Москва. Отзовахме се на поканата на Динамо за честванията на годишнината на Лев Яшин. Ще го слушаме по радиото и ако можем, ще го гледаме по телефоните.
- Кои са предимствата на вашия отбор срещу ЦСКА?
- Ние предимства нямаме, ние имаме организационни действия. Във футбола предимствата идват от организацията и мотивацията. Ние сме свикнали да казваме, че играчите са демотивирани. От какво са демотивирани? Тяхната задача е да изиграят един мач и пет дена да се готвят за него.
- Какво се промени, че Локо има 32 вкарани гола в 12 мача в елита този сезон и заигра с доста повече настроение спрямо предходните сезони?
- На първо място причината е в Акрапович. На второ пак е той, а на трето съм аз. Всичко е в реда и дисциплината, мили мои. Да си сложиш ред в къщата и да знаеш кой е ключарят и кой е портиерът. Това е истината. А футболистите са наемни работници. При мен само Биската Карагарен и Митко Илиев са локомотивци. Другите са единствено професионалисти. Но успяхме да направим локомотивско звено и всички се отнасят отговорно към мачовете.блиц

Публикувана на
20 Октомври 2019 година