header

Собствено Търсене

Сряда, 20 Ноември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Новият кмет с 43 приоритета в програмата си

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 7259 пъти


PlovdivMedia - Новият кмет с 43 приоритета в програмата си

43 приоритета е включил в програмата си за управление новият кмет на Пловдив Здравко Димитров. Те бяха публикувани днес на сайта му. В нея той обещава да надгради свършеното в инфраструктурата, зеленото строителство, градския транспорт и културата.
Предстои въвеждане на нова организация на движението чрез премахване на излишните светофари, включване на зелена вълна и лимитиране на левия завой на важни кръстовища, за да не се създават огромни опашки. Удобен градски транспорт, засилен контрол върху превозвачите и пускането на три денонощни линии е записано още в програмата му.
Изграждане на нови паркинги в шестте района, на 12 нови детски ясли и градини и 2 нови училища предвижда новият кмет. Намаляването на данък МПС, от който общината губи 9 милиона лева е друг поет ангажимент. Освен поддържането на големите булеварди се предвижда ремонт на малките улици във всеки квартал.
Общината няма повече да допуска да се строят жилищни сгради без осигурени гаражи или паркоместа.
По- висок бюджет за районите, както и въвеждането на електронни услуги са друг акцент в програмата му. Здравко Димитров обещава създаването на действаща приемна, в която ще работи екип от специалисти, както и обществени допитвания по важните за града въпроси. Екипът му вече има готова система за провеждане на консултации в интернет.
Ще бъде разработена концепция „Зелен град“. Реализирането на големите инфраструктурни проекти на Пловдив, на летището и продължаване на инициативата Европейска столица на културата са други акценти в програмата на Димитров.

Публикувана на
9 Ноември 2019 годинаОще статии


Най-четени
ГЕРБ в „Южен”...

[b]Със специално тържество структурата на ПП ГЕРБ в „Южен” отбеляза победата на местните избори в най-многолюдния пловдивски район. За първи път там партията има избран районен кмет. Това бе...

Майстори на...

Двама уникални майстори - на стъкло и на хайдушки пищови, започнаха работа в една от къщите на улицата на занаятите в Стария град.

Иван Станев е единственият майстор у...

Кое вино...

25 000 гости се включиха през уикенда в "Дефиле на младото вино" и напълниха уличките на Стария град с глъчка. Тази година имаше десетки орагнизирани групи туристи от страната и чужбина, отчетоха...

Родители на...

[b]Напрежение в пловдивското село Царимир. Десетки жители се вдигнаха на протест в защита на уволнена директорка на местната детска градина Марина Маринчешка, която преди 5 дни беше отстранена от...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info