header

Собствено Търсене

Четвъртък, 12 Декември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Дани Каназирева ще спасява Бетонния мост

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 9516 пъти


PlovdivMedia - Дани Каназирева ще спасява Бетонния мост

Бетонният мост в Пловдив да се запази, реконструира и разшири, а пробивът под Централна гара изцяло да се изпълни за сметка на НКЖИ и община Пловдив да няма никакви финанснови ангажименти към него. За това са се договорили на среща областният управител Дани Каназирева, главният архитект на община Пловдив Димитър Ахрянов и ахр. Валетнин Маринов от пловдивската колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Те ще обсъдят предложението с кмета Здравко Димитров и с НКЖИ.
Катя КАЗАКОВА

Пробивът под гарата и Бетонният мост не са взаимоземеняеми, едното съоръжение не може да е за сметка на другото, обяви областният управител. Изчисления все още не са правени, но финансирането може да се осигури чрез подписване на допълнително споразумение извън обществената поръчка, която вече е в ход, обясни Каназирева.
По думите й, това не нарушава условията по сегашната обществена поръчка и не е в разрез с правилата. „Ще настояваме изцяло за държавно финансиране, проектите са големи и сложни и бюджетът на общината не може да поеме каквато и да било част от тях.“, каза още тя.
„Трябва да се мисли за модернизация на пътните съоръжения, осигуряващи връзка между районите Централен и Южен, а не за премахването им.“, заяви главният архитект на общината Димитър Ахрянов. Община Пловдив и Областна администрация отново ще разгледат документацията на проекта, за да намерят най-доброто решение за града, уточни той.
Арх. Валентин Маринов предложи, пробивът под ЖП гара Пловдив да стане по така наречения „закрит способ“, което е изключително важно за недопускане парализирането на комуникациите в част от града.
Към момента от НКЖИ провеждат обществена поръчка за идеен проект, в който е заложено демонтаж или премахване на „Бетонен мост“, което трябва да се случи след изграждането на пробива под гарата.

Публикувана на
19 Ноември 2019 годинаОще статии


Най-четени
Докараха момче,...

10-годишно момченце от квартал „Кармен“ в Казанлък обгоря от волтова дъга при катерене на стоманен стълб за високо напрежение.
Инцидентът с малкия Асен, който е четвъртокласник в...

Два коледни...

В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници девическа хорова формация „Евмолпея“ с диригент Алия Хансе и клавирен съпровод д-р Борис Мирчев ще изнесе два концерта. Първият е по...

Иван Стоянов...

За втора поредна година в ДГ“Чайка“ ще се проведе коледен фестивал с детските градини в район Източен в четвъртък от 10.30 Ще бъдат пресъздадени обичаи и традиции, свързани с дните от Игнажден до...

ГЕРБ в район...

„Благодаря ви, че за пореден път имаме възможността да се съберем да отбележим една щастлива победа за Пловдив, една голяма победа за ГЕРБ”, с тези думи ръководителят на районната структура на...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info