header

Собствено Търсене

Сряда, 11 Декември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Харесаха Зико за Дядо Коледа

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 25559 пъти


PlovdivMedia - Харесаха Зико за Дядо Коледа

“Я, тази елха е като рисувана от художник!”. Така възкликна 8-годишната Силвия, след като малката София Папазова натисна копчето и грейнаха светлините на коледното дърво на Пловдив на пл. „Стамболов“. Последва канонадата от многоцветни фойерверки в небето. “Олеле, все едно, че Нова година дойде !”, съвсем се ошашави момиченцето, подскачайки от възторг, заедно с всички деца, дошли в понеделник вечерта на официалното запалване на градската елха.

Динко ПЕТКОВ

„Коледа ни връща топлината

PlovdivMedia - Харесаха Зико за Дядо Коледа

на детството. Нека всички запазим детската си вяра в чудесата и доброто. Вижте как греят очите на децата, лицата им се превръщат в усмивки!", радваше се наред с малчуганите и кметът Здравко Димитров.
“Г-н кмете, догодина да сложиш и по една скара и до нея бъчва с винце!”, заръча му мъж от насъбралите се граждани “Дайте му един чувал, залепете му бяла брада и от него ще стане топ Дядо Коледа!”, обяви госпожа, посочвайки едрата фигура на Зико.
“Аз харесвам кмета за Дядо Коледа. Прилича ми на Дядо Коледа

PlovdivMedia - Харесаха Зико за Дядо Коледа

без брада. Сега е голям и вече е чичо, но като е бил малък е играел баскетбол, били са с Бойко Борисов в един отбор. Ама не е богат, татко го познава, няма като нашия джип.” Така малкият Митко демонстрира компетентност пред другарчетата, светвайки ги кой е застаналият срещу тях кмет.
„Не е чичко, нали виждаш, че няма голям корем!”, изрази мнение пък относно възрастта му момиченце. „Аз пък съм го виждал да яде баничка!”, държеше да се включи на всяка цена в колективната одумка малка красавица.
„Кой каквото

PlovdivMedia - Харесаха Зико за Дядо Коледа

си поиска, ще го получи от Дядо Коледа тази година!”. Такава приказка се пусна в понеделник вечерта, преди да бъдат запалени светлините на Коледното дърво на Пловдив.
“Аз си пожелавам да стана батко на сестриче за Нова година!”, призна пред репортера ни 4-годишният Веско. До него майка му, във видима напреднала бременност, се прекръсти: “Дай, боже!”. “Аз пък искам да ям, гладна съм”, чистосърдечно си каза 5-годишната Светла. “Това не е пожелание! Дядо Коледа не е сервитьор, той носи подаръци!”, скастри

PlovdivMedia - Харесаха Зико за Дядо Коледа

я едно от децата, допълвайки: “Поискай си нещо по-важно!“ . Малката му отвърна моментално: „Искам тогава пържени картофки от Макдоналдс!“.
Докато насъбралите се дечурлига се усетят какво искат от Белобрадия старец, възрастните един през друг обявяваха желанията си.
„Дядо Коледа да ми повиши заплатата!”, извика жена, вероятно служителка в общината. За неин малшанс, обаче, в този момент музиката беше така силно надута, че кметът Здравко Димитров не успя да я чуе.
„Искам Принц!”, обяви пък попревтасала

PlovdivMedia - Харесаха Зико за Дядо Коледа

девойка. Посланието й, обаче, не беше прието със съпричастност от околните.
Малките ангели от „Омайниче“ пееха в това време от все сърце. Очичките им светеха коледно. Възторгът им завладя и възрастните. Те забравиха за торбата Дядо Коледа и взеха заедно с децата и Здравко Димитров да броят обратно от 10 до 0, докато Коледното дърво светна.

Публикувана на
2 Декември 2019 годинаОще статии


Най-четени
Имало ли е...

[b]Очаква се днес да излязат резултатите от проверката в Югозападното държавно предприятие, която започна след сигналите на жители от Куртово Конаре до кмета на община Стамболийски Георги...

Шеф даде за...

[b]Как щедро да постъпят преди Коледа даде пример на пловдивски фирмени босове, директори и кметове скромен шеф. Почти 200 служители на американска компания за недвижими имоти имат 50 000 причини...

Най-горчивата...

[b]Фирма "Х" натрупва 50 хиляди лева оборот, но не е декларирала и платила нито лев от данъка за печалбата си. НАП решава да направи проверка на активите, пасивите и оборотите. Но на следващата...

Тир мина на...

[b]Тежкотоварен камион мина на червено и се вряза в лека кола на възлово кръстовище в Пловдив, съобщиха от полицията в града. Пътното произшествие станало между улица „Ландос” и бул. „Цариградско...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info