Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

54-годишна най-възрастната родилка в Пловдив

Видяна: 27328 пъти

54-годишна жена е най-възрастната родилка в УМБАЛ „Пловдив“ през 2019 година. Това съобщи началникът на акушеро-гинекологичното отделение на болницата д-р Венцислав Демирев. Вчера там тържествено бе отбелязан Денят на родилната помощ. Най-младата родилка е на 13 години.

Общо 713 са ражданията през изминалата година, като от тях 293 са оперативни интервенции. Десет са ражданията, дали живот на близнаци и тризнаци.
Нито един инцидент с родилки и бебета няма през миналата година в “УМБАЛ -Пловдив".
В родилното отделение работят 15 лекари и акушерки, които са стабилен екип, те са помогнали на 726 бебета да проплачат през 2019 г., а от началото на тази година – на още 36.
Д-р Демирев изми ритуално ръцете си, след което разчупи питата над главата си. Преброяването на парчетата показа, че през 2020 в болницата ще се раждат повече момчета. Отец Теодосий и отец Петър, които всяка седмица служат в параклиса на болницата „Св. Пантелеймон“ , отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на персонала и пациентите. Отец Петър припомни, че не само родилките, но и медиците минават през много страдания, тревоги и притеснения, докато доведат всичко до добър и радостен край, а отец Теодосий издаде, че третото и четвъртото дете на колегата му са родени в тази болница. /актуално

Публикувана на
22 Януари 2020 година