Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Холивудска звезда ще спасява умиращата Земя

Видяна: 14335 пъти

Холивудският актьор и активист Хоакин Финикс се нагърбва с тежката задача да спаси умиращата Земя. Фаворитът за „Оскар“ скочи в престилката на медик, борещ се да спаси планетата ни, в първия от поредица от 12 късометражни продукции, насочени към необходимостта от "пришпорване" на действията срещу климатичните промени.
Лентата трае около две минути и носи името „Пазители на живота“. Тя е заснета в сътрудничество с екодвижението "Бунт срещу унищожението" (Extinction Rebellion) и организацията Amazon Watch със седалище в Калифорния, чиято цел е опазването на Амазония.
Заснет в реанимация в Лос Анджелис, филмът проследява опита на лекари да спасят неизвестен пациент, чиито равни линии на жизнените показатели представляват заплахата от климатичните промени, обезлесяването и пожарите - от Австралия до Амазония. Това наистина е призив за действието.
Хората не осъзнават, че все още има време, но само ако действаме сега и не направим съществени промени по отношение на потреблението. Не можем да чакаме правителствата да разрешат тези проблеми вместо нас. Отговорността за промяна и незабавни действия е наша", гласи посланието, отправено от Финикс.
Освен звездата от „Жокера“, в краткия филм на режисьора Шон Монсън участват и други холивудски звезди - Росарио Доусън, Матю Модайн, Уна Чаплин, Корианка Килчър и музикантът Албърт Хамънд-младши. /монитор

Публикувана на
08 Февруари 2020 година