header

Собствено Търсене

Сряда, 12 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Архив на статии от категория -> Пловдив

Какво носи меч с две голи жени и глави на кон и лъв

Какво носи меч с две голи жени и глави на кон и лъв

Eдин меч носи мир или война, зависи в какви ръце е попаднал. Тази вечер давам меч в мирни ръце“. Това заяви на откриването на коледно-новогодишната изложба на най-голямата галерия по тепатата “Ромфея“ един от нейните собственици Камен Шишманов, който е и зам.-председател на Общинския съвет. Той връчи и една от най-престижните награди за изобразително изкуство у нас – „Мечът на Ромфея“ , на скулптора Андрей Москов. Любопитното е, че той е и творецът, който го е създал.
Катя КАЗАКОВА

„Едно е да направиш меч, друго е да го получиш...

>>>

„Нито един баджак не ме потърси!

„Нито един баджак не ме потърси!

Евродепутатът и лидер на Презареди България Николай Бареков изригна от Страсбург. Той обяви, че е единственият български евродепутат в епицентъра на атентата. И отправи емоционално послание в социалната мрежа, по повод състоялата се касапница:
За ваше инфо. Оказах се единствен български евродепутат в епицентъра на атентата. Благодарение на Бог и Исус Христос оцеляхме. Но нито един баджак от българските телевизии не ме потърси за подробности. Търсили Новаков и Джамбазки от ГЕРБ, които стояха залостени като мишки в парламента на...

>>>

Шествие на занаятчии по Главната

Шествие на занаятчии по Главната

С възпроизвеждане на занаятчийски ритуал, празнуван още от епохата на Възраждането, ще започне традиционното отбелязване на еснафския празник „Св. Спиридон“ в Пловдив. Стартът е в 10.10 часа в двора на Регионалния етнографски музей в града. Събитието е подкрепено и от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти, както и от Регионалната занаятчийска камара.
Цялото шествие от празнично облечени занаятчии и граждани ще потегли към църквата „Св. Петка“, където ще бъде отслужена тържествена литургия. След като се...

>>>

Развигор Попов със 70 лв. пенсия, Мими Иванова – с 200

Развигор Попов със 70 лв. пенсия, Мими Иванова – с 200

Развигор Попов и половинката му в живота и на сцената – Мими Иванова, чакали с нетърпение коледните надбавки към пенсиите, които бяха изплатени в първата седмица на декември. И двамата получавали по-малко от минималната и взели по някой лев отгоре за празниците. Подаянието обаче със сигурност нямало да им стигне даже да си напазаруват за коледната трапеза, защото Развигор вземал унизително ниската пенсия от 70 лева, а Мими – точно 200.
Композиторът неведнъж е казвал, че го е срам от сумата, с която държавата оценила дългогодишния му...

>>>

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info