Архив на статии от категория -> Пловдив

Три пъти повече жертви след пожари

Три пъти повече жертви след пожари

„В сравнение с 4 години назад загиналите граждани през 2019 г. са най-много. През 2018 бяха 9, за 2017 -12 броя, толкова бяха и през 2016. За за изминалата година жертвите са три пъти повече“, каза на брифинг директорът на РДПБЗН комисар Георги Мангараков.
Три пъти повече са и пожарите с нематериални щети.
„Общият брой на произшествията, които сме ликвидирали, е...

Кирил Иванов със самостоятелна изложба в Градската художествена галерия

Кирил Иванов със самостоятелна изложба в Градската художествена галерия

Градската художествена галерия открива 24 януари в 18.00 часа самостоятелната изложба живопис на Кирил Иванов, който е и дългогодишен неин служител.
Тя е с ретроспективен характер, тъй като тази година той ще навърши 40 години. Представя близо 40 картини, които ще бъдат подредени на първия етаж в Залите за временни експозиции. Там ще могат...

Пламен Асенов представя своя книга в библиотека „Ив. Вазов“

Пламен Асенов представя своя книга в библиотека „Ив. Вазов“

На 23 януари от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ ще бъде представена книгата на Пламен Асенов „Великите европейци“. Тя започва с Омир и завършва с Тери Пратчет.
Първоначалната идея е за радиовариант, който се реализира в БНР. В книгата текстовете на Пламен Асенов се придружават от портретни скици на Александър Гьошев . Авторът е журналист. Бил е коре...

„Случихме на народен човек!“, радват се пловдивчани, били на първия приемен ден на Зико

„Случихме на народен човек!“, радват се пловдивчани,  били на първия приемен ден на Зико

50 граждани успяха да влязат при новия кмет на Пловдив Здравко Димитров на първия му приемен ден. Още преди местните избори той обеща, че ще отделя време за срещи в общината с пловдивчани, които търсят съдействие и подкрепа от градската управа. Хората дойдоха с имотни проблеми, с оплаквания за пречки в бизнеса им, с лични кахъри.


Катя КАЗАКОВ...