Архив на статии от категория -> Доктор

7 знака, че прекалявате със захарта

7 знака, че прекалявате със захарта

Обичате ли да хапвате сладко? А успявате ли да контролирате апетите си към храни със захар? Вижте кои са 7-те знака, че прекалявате със захарта.
1. Винаги ви се яде сладко
Хапването на сладко е порочен кръг. Колкото повече ядете, толкова повече апетит имате към всичко със захар. Яденето на сладко е като наркотик. Изпитвате рязко удоволствие, а после внезапен спад, подобн...

Искате ли да сте здрави? Спете на лявата страна!

Искате ли да сте здрави? Спете на лявата страна!

В днешно време материалите, посветени на здравословния начин на живот, са адски много. От правила каква храна да изберем и как да спортуваме, та до съвети за това как да подобрим качеството на съня си.
Една от болезнените теми е как да спите, така че до сутринта тялото да се възстанови напълно и човекът да се почувства бодър и пълен със сили. През 2012-2014 г. норвежки и датски уч...

Доктор разруши мита за супер силата на авокадото

Доктор разруши мита за супер силата на авокадото

Напоследък се появиха много статии за ползите от авокадото и факта, че не можете без него. Но така ли е наистина. Д-р Евгений Комаровски излага мнението си в личната си страница във Facebook.
Авокадото e растение от семейство лаврови. Произхожда от Централна Америка и е познато от над 8000 години на ацтеките и маите. Названието му идва от езика нахуатъл, което в прев...

Лекар посочи най-безполезните бабини рецепти срещу болести

Лекар посочи най-безполезните бабини рецепти срещу болести

В ефира на програмата "В най-важното нещо" лекарят Александър Мясников говори за най-безполезните методи на традиционната медицина, популярни сред хората.

На първо място, лекарят отбеляза, че капки в носа от чесън и лук не помагат да ни отърват от обикновената настинка. Напротив, носът тече още повече, тъй като лукът и чесънът го дразнят.

Вдишванет...