header

Собствено Търсене

Неделя, 22 Януари 2017    - КОНТАКТИ -    


Архив на статии от категория -> Зелен дом

Градините на Албер Кан

Градините на Албер Кан

Стремейки се да пресъздаде местата на своето детство, както и местата, които са го впечатлили по време на пътешествията му, през 1895 г. Албер Кан купува имението Булон сюр Сен в югозападната стара част на Париж и изгражда в него една възхитителна градина, която е сред най-интересните и посещавани градини и до днес. Това, което го запленява и го подтиква към покупката на имението са разкошните сини атласки кедри, които веднага привличат вниманието на новия собственик. Той си представя и планира своята градина като идеализиран образ на...

>>>

Оризови поля стават картини

Оризови поля стават картини

Японското “ландшафтно-градинарско” изкуство води началото си от 1993 година. От тогава японските фермери-художници използват различни сортове ориз, за да създават гигантските си картини.
В процеса на узряване различните сортове оризови насаждения променят цвета си и картините се появяват пред погледа на любопитните зрители. В края на септември реколтата се прибира и оризът се продава на напълно нормални цени.
Освен традиционните японски сюжети, на полетата се “рисуват” и най-различни познати за целия свят образи. През 2003...

>>>

Тропическата феерия на Нонг Нуч

Тропическата феерия на Нонг Нуч

Историята на парка започва през 1954 г., когато заможното тайландско семейство Тансака се заема със създаването на голяма овощна плантация. В нея отглеждат всевъзможни плодове и зеленчуци, както и посадъчен материал, за което благоприятства прекрасният тропически климат. Едно пътуване до Европа на стопанката обаче цялостно променя схващанията й за семейния бизнес.
Възхитена от ботаническите градини и развлекателните паркове на Стария континент, тя се завръща в родината си с амбицията да претвори впечатленията си в нещо съвсем...

>>>

Паркът на светулките

Паркът на светулките

Китай обаче за пореден път показва, че невъзможното е възможно, като създаде огромен парк, в който живеят повече от 10 хиляди от светещите насекоми. Градината е популярна като Парка на светулките и се намира в близост до град Ухан, провинция Хубей.
Домът на светулките е разположен в огромна градина с божури, в центъра на която пък се открива гледка към прекрасно кристално чисто езеро.
Първият в света тематичен парк със светулки вече посреща своите посетители, които имат възможността да се любуват на нощни разходки по алеите му,...

>>>

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info