header

Собствено Търсене

Вторник, 17 Септември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comМнозина искат не само да се отпуснат в морето, но и да се излекуват. Не е чудно, че дори се е появил и терминът "таласотерапия" или лечение край морето.
Водата в морето е подобна по състав на човешката кръвна плазма, така че може да проникне през порите на кожата в кръвта, обогатявайки тялото с минерали.
Има обаче доста митове за лечебната сила на морската вода. Предлагаме ви да се запознаете със седем популярни мита за ползите от престоя в морето.
Мит 1. Плувайте възможно най-дълго.
Идеалното време в морската вода е 10-15 минути. Това е достатъчно време, за да започне процесът на водно-солевия метаболизъм в организма.
Ако останете в морето по-дълго, рискът от преохлаждане и настинка се увеличава, особено ако водата е студена. Факт е, че солената вода поглъща повече топлина от прясната вода.
Мит 2. Колкото по-топла е морската вода, толкова по-добре.
За здравето плуването в морска вода при температура 20-24 градуса е полезно. Задължителните условия за таласотерапия са температурните разлики и физическата активност, която се увеличава в хладка вода.
За всяка болест обаче е необходима морска вода с определена температура.
С наднормено тегло се препоръчва хладка вода, която стимулира метаболитните процеси. Не много топлата вода забавя сърдечната честота, но топлата вода, напротив, ускорява.
Струва си да се помни, че в морската вода, чиято температура достига повече от 24 градуса по Целзий, вредните микроорганизми започват да се размножават активно.
Мит 3. Не се къпете след влизане в морето.
Има общо мнение, че след плуване в морето не е необходимо да отмивате водата - морската сол, която остава върху кожата ви, ще продължи да действа благоприятно на тялото.
Ефектът наистина продължава около 20-30 минути след излизането от морето. Но клетките на тялото по време на плуване отделят токсини, които се отмиват най-добре със сладка вода.
Ако кожата има рани, морската сол може да ги разяде и да причини кожно...

5 симптома за настъпващ инфаркт при жените

Понякога жените игнорират някои симптоми, които не са типични за инфаркт на миокарда, отдавайки ги на сигнали на организма за прекалена умора и леко неразположение. Но тези на пръв поглед безобидни усещания може да са предвестници на сериозно поражение на сърдечния мускул.
Ето за кои симптоми става дума:
1. Дискомфорт и тъпа болка в гърдите. За разлика от мъжете, които веднага изпитват остра болка в гръдния кош, развиващият се при жените инфаркт често се проявява с чувство за дискомфорт, притеснение, стягане в гърдите. В началото болката няма остър характер. Тя нараства постепенно, като с всеки следващ ден състоянието на жената...


5 причини да ядете ябълки всеки ден

Ябълките са богати на витамини и минерали, а и са отличен източник на фибри. Плодът лесно може да се включи в почти всяка диета.
Съвсем наскоро учените откриха, че една ябълка съдържа 100 милиона бактерии, много от които са полезни.
И ето още 5 причини да ядете тези прекрасни плодове всеки ден.

Предотвратяване на сенилна деменция
Ябълките защитават невроновите клетки от оксидативен стрес, като по този начин намаляват невротоксичността. И това е много важно за предотвратяване на сенилна деменция.
Намаляват риска от инсулти
Изследователите са открили, че яденето на ябълки всеки ден значително намалява риска от...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info