header

Собствено Търсене

Сряда, 20 Юни 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Българските новини

След като кравата Пенка беше спасена от евтаназия, нарушителката на европейските закони предстои да се завърне в стадото си. От 25 май тя е в импровизиран обор в кюстендилското село Копиловци. Съвсем скоро ще има високи гости от Европейския парламент. Междувременно, тя се чувства добре, храни се редовно и е в добро здраве, съобщи бТВ.
Скоро ще може да се върне в стадото си, но преди това от Агенцията по безопасност на храните ще преценят дали стопанинът й Иван Харалампиев й е осигурил всички удобства.
Иван не получава европейска субсидия за кравата Пенка, но помощ от Европа все пак дойде. „Получих писмо от Германия - картичка, където ми благодарят и ми изпратиха 50 евро с цел да ме подпомогнат”, каза той. Подател е г-жа Валтрауд Графенбергер от Мюнхен. В картичката пише: "Господин Харалампиев, надявам се, че сте получили Вашата Пенка обратно. Тези закони не са човешки. Бих искала да Ви преведа една малка сума от 50 евро за направените от Вас разходи. Поздрави и всичко хубаво!"
Случаят с кравата беглец беше обсъждан дори в Европейския парламент и оттам изпращат експерт, който да се запознае на място със съдбата на Пенка. Ще има среща със стопанина й с помощта на преводач.
Кравата Пенка изчезна на 12 май от животновъден обект в село...

Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова призна, че вероятно е грешка, че се е съгласила да тръгне в командировка за Ню Йорк, след като е видяла цената на билетите, която е трябвало да се плати.
Миналата седмица тя взе участие в 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията за 10-та и 11-та сесия.
Зам.-министърът и един държавен експерт са пътували в първа класа, като един билет е струвал 8300 лв., предизвика напрежение на фона на палатковите лагери на майки на деца с увреждания, които настояват за закон за личната помощ. В събота в предаването "Седмицата" на Дарик ресорният министър Бисер Петков каза, че Димитрова е командирована с негова заповед и изтъкна, че България е председател на форума, както и неговото значение.
"Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България”, коментира...

Репортер
Момче се удави на Северния плаж в Бургас

Момче се удави на Северния плаж в Бургас, в близост до капана"Остров Бали". По чудо е спасено приятелчето му, което е плувало заедно с него във все още студеното и много бурно море, пише flagman.bg. На плажа работят четири поста от задължителни два, както е по норматив от 1 до 15 юни. "Виждате колко са големи и мощни вълните. Цял ден предупреждаваме да не влизат във...

Погребаха Пелов в селото на баба му

В тесен семеен кръг днес в 10:00 ч. бе погребан Владимир Пелов. Роднини и неколцина приятели на починалия го изпратиха в последния му земен път. Погребението се състоя в гробищния парк на Гурково, съобщава botevgrad.com. Родом от това село е бабата на Пелов по бащина линия. Оттам е и една от бабите на съпругата му. Траурното събитие се охраняваше от 4-5 служители на...

Министър подаде оставка, приеха я

Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. В разговор с премиера той заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.
На 30 октомври миналата година здравният...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info