header

Собствено Търсене

Неделя, 22 Април 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Децата от детска градина „Лилия“ вече ще се радват на две нови детски площадки. Те бяха открити от кмета на район Източен Николай Чунчуков и заместник-кмета Георги Титюков. По този повод те засадиха дръвчета, а предстои мястото да бъде облагородено и озеленено с още 250 броя храсти.
Средствата по изграждането на местата за игра са по проект на Българо-швейцарска програма за сътрудничество - „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ и е на обща стойност 1 077 495 лева. Изпълнява се по „Програма за насърчаване на социалното включване на ромите и другите уязвими групи” на Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Основната цел на проекта е подобряване на образователната и здравна интеграция на роми и други уязвими групи, живеещи на територията на кв. „Столипиново“ и гр. Куклен.
„До момента по проекта са изпълнени ремонти дейности на стойност 15 000 лева. Скоро се бъде готов здравният център на стойност 150 000 лева, в който ще има 5 кабинета, където ще се извършват консултации на неосигурени граждани от уязвими социални групи. В двора на двете училища „Кирил Нектариев“ и „Найден Геров“ се изгражда образователен център за 300 000 лева със спортна зала и учебни зали за извънкласни занимания“, посочи заместник-кметът Георги...


Акценти

След овчарката Анка, която обжалва няколко големи обществени поръчки на Пловдив и след като старозагорска фирма с 2 лева капитал стопира още една конкурсна процедура на градската администрация, обжалване спира и обявената от Община Пловдив процедура за избор на изпълнител за реконструкцията на пречиствателната станция за отпадни води в града под тепетата.
В Комисията за защита на конкуренцията е регистрирана жалба от фирма "Станилов" ЕООД, като в нея се иска спиране на процедурата, съобщи за Дарик шефът на обществените поръчки в градската администрация Тодор Тодоров. Така всички действия по поръчката се преустановяват до влизане в сила...

Общинар
Димитър Колев боядисва пейките в „Западен”

Кметът на "Западен" Димитър Колев запретна ръкави, грабна четката и започна да боядисва пейки. Това стана по време на обновяването на парка между Пещерско шосе и бул. „Свобода” В инициативата се включиха заместниците на Колев и директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.
„Всяка пролет освежаваме съоръженията в парковете....

Световният ден на земята в район „Южен“

Близо 130 деца взеха участие в обявения от район „Южен“ конкурс за детска рисунка по повод Световния ден на земята. Темата на конкурса беше “Природата и аз“. Най активни бяха учениците от ОУ „Стоян Михайловски“, ОУ „Захари Стоянов“, НУ „Св. Климент Охридски“, СУ“ Братя Миладинови“, СУ „К. Величков“ , СУ „Св. К. Кирил Философ“ и ОУ...

Детски площадки откриват в “Столипиново”

Нови детски площадки в двора на ДГ „Лилия“ в район „Източен“ ще бъдат открити днес. Средствата за площадките са осигурени от Българо-швейцарска програма за сътрудничество - „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“. Предстои още облагородяване и озеленяване на дворното пространство.
Проектът е на обща стойност 1 077 495...

Детска градина „Елица“ в помощ на недоносените бебета

Район „Западен“ се включи в инициативата „Капачки за бъдеще“. Децата на детска градина „Елица“ събраха 10 туби с капачки, които ще бъдат рециклирани.
В замяна от РИОСВ – Пловдив и дирекция „Екология“ на район „Западен“ дариха на детската градина храсти и цветя, които бяха засадени в двора на детското заведение. В това начинание...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info