header

Собствено Търсене

Вторник, 23 Април 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Обществената поръчка за обновяването на Дондуковата градина ще бъде обявена съвсем скоро. Това обяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов. По думите му, документацията по процедурата се подготвя и очакванията са до три месеца да бъде избран изпълнител.
"Ако няма обжалвания, в края на 2019 година възстановяването на пространството ще започне", добави той.
Администрацията започва работа и по участъци в района, част от Интегрирания план за градско развитие. Това са ул. "Козлодуй", където трябва да бъде премахнат калдъръма, да се постави паваж, ново осветление и тротоари.
Огромен паркинг пък ще бъде построен между за живеещите в блоковете на бул. "6-ти Септеври" с номера от 111 до 117, довършват се и започнати проекти като източната част на Бунарджика.
Напълно готова е и ул. "Христо Г. Данов" и се очаква днес да бъде отворена за движение, каза още Стаменов. Ремонтът на централната пътна отсечка включваше разширение на тротоарите, подмяна на трайните настилки и ново...


Акценти

С решение № 80, взето с Протокол № 5 от 13.03.2019 г. на Общински съвет, бяха приети промените в правилата за прием в първи клас, според които ще бъде осъществен електронният прием на учениците в първи клас за учебната 2019/2020 година.

Всички заинтересовани могат да се запознаят с новите правила от публикуваната актуална информация на интернет страницата на системата за прием priem.plovdiv.bg в раздела с „Нормативни документи“.
Критериите и точките, които носят, могат да бъдат намерени в Приложение №2 към наредбата. Както и през миналата година най-голямо предимство получават децата, които имат адресна регистрация на територията на района на...

Общинар
Още две улици в район „Южен“ с улично осветление

Приключиха строителните дейности по изграждане и монтиране на ново улично осветление на 2 улици в пловдивския район Южен. Вече са поставени 3 нови стълба на ул.“Порт Артур“ и 4 на ул. „Георги Кондолов“ в отсечката м/у номера 18 и 20. „Продължаваме целенасочено да работим за изграждане на ново улично осветление на всички места, на които...

Монтираха поредните десет автомата за паркиране в „Синя зона“

Още 10 автомата за паркиране в „Синя зона“ ще улесняват жителите и гостите на Пловдив, съобщи директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов. Те са монтирани на улиците ул. „Цар Асен“, „Д-р Г. М. Димитров“, „Крали Марко“, „Христо Г. Данов“ и „Драган Цанков“. С тях общият им брой в града става 43.
„Този път сме се опитали...

Служители от кметството на “Северeн“ освежиха кът за отдих

Облагородяване на кът за отдих на ул.”Борба” №23-33 в кв.”Гагарин” извършиха днес служители от администрацията на район „Северен”, с участието кмето инж.Ральо Ралев. Поставена е нова мрежа, ремонтирана е и входната врата, на която е поставена мрежа и вече може да се затваря с резе. Оградата е пребоядисана в светли тонове боя. Теренът е...

Нови автомобили за екипите на „Синя зона“

Още два нови автомобила подпомагат дейността на служителите на ОП „Паркиране и репатриране“ в Пловдив, информира директорът на общинското предприятие Ненко Калакунов. Колите са марка „Рено“ и ще се използват от екипите, които обслужват „Синя зона“.
Община Пловдив поетапно реализира своята последователна политика за подмяна на...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info