header

Собствено Търсене

Понеделник, 19 Февруари 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Ремонт на подлеза на бул. „Цар Борис III Обединител“ срещу панаира и на всички пешеходни съоръжения на бул. „България“ подготвя кметът на „Северен“ инж. Ральо Ралев. Тунелите са в лошо състояние и за тяхното възстановяване в общинския бюджет са заложени 80 200 лева. Тази седмица ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, каза инж. Ралев.
Най-зле е подлезът срещу панаира. През миналата година помпата за отводняване е излязла от строя и месеци наред пешеходците газят във вода. Преградните стени, с които преди време бяха затворени бившата сладкарница и магазини, са потрошени. Вратите към тях са изкъртени и помещенията са превърнати в боклучарник. Смрад се носи от разбития подлез.
Работници от общинското предприятие „Чистота“ ще изкарат днес купищата отпадъци и ще измият пешеходното пространство с пароструйка. Достъпът към някогашните търговски обекти ще бъде затворен, за да не прави лошо впечатление на посетителите на „Винария“ и „Агра“, които тази седмица се откриват в панаира.
Основният ремонт с подмяна на помпата ще бъде направен, след като администрацията ще избере изпълнител, обясни инж. Ралев. Галериите ще се зазидат с тухли, ще монтират блиндирана врата към помещението, където е помпата, ще...


Акценти

120-те нови автобуса още не са оборудвани с необходимите съоръжения, за да бъдат включени в електронната система на градския транспорт. Това съобщи в студиото на Дарик зам.-кметът по транспорт в Пловдив инж. Златин Велев. До дни договорът с консорциум „Пловдив 2017", който ще обслужва 13 линии от градския транспорт на града под тепетата, ще бъде подписан, допълни още Велев.

Според него всички нови рейсове ще бъдат окабелени поетапно в рамките на един, два месеца, за да може коректно те да се показват на електронните табла по спирките.

Златин Велев съобщи още, че Общината проучва възможността за въвеждане на електробуси по градските...

Общинар
В “Южен“ премахват трошките от улиците

В район „Южен“ продължават акциите в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив. Колите са разположени на терени общинска собственост в района и са на следните адреси:
- ул. "Константин Нунков" – 3бр.
- ул. "Одеса" -1 бр.
- ул. "Академик Петър Динеков" -1 бр.
- ул. "Георги Кирков"- 2 бр.
-...

Ремонтират светофарите на важно кръстовище на бул. „Никола Вапцаров“

Ремонт на светофарната уредба и въвеждане на нова организация на движението ще се извърши на кръстовището между бул. „Никола Вапцаров“ и ул. „Стефан Стамболов“ в събота /17.02.2018 г./. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.
Предвижда се светофарите да работят на полутурбина, при което автомобилният трафик ще се...

Ральо Ралев за Сирни заговезни в ДГ „Захарно петле”

По случай Сирни заговезни в ДГ „Захарно петле” директорът Цветана Лазарова и всичките деца посрещнаха с впечатляващо кукерско шествие кмета на района инж.Ральо Ралев и екипа му. Богата изложба на кукерски маски, изработени от малчуганите, учители и родители, посрещна във фоайето новодошлите. Презентацията за кукерските обичаи и...

В "Северен" премахват трошки

В район “Северен” продължава акцията по премахването на стари автомобили, съобщи кметът Ральо Ралев. Служителите на администрацията със съдействието на III РУ-Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране", "Българска рециклираща компания" АД извършиха обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС). В резултат са...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info