header

Собствено Търсене

Сряда, 19 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Няма да се разфасоват прасета на площада на 26 декември, направихме си социален експеримент - така кметът Иван Тотев се отрече от предложението, което лично поизнесе от трибуната на Общинския съвет. Целта на обнародваната идея била да предизвика дебат за взаимодействието между традиционната и модерна култура.
Новината предизвика бум на иронични коментари в медиите и в социалните мрежи, които определиха това като неуместно събитие в Европейската столица на културата - Пловдив.
Припомням, че той призова и съветниците да не забравят българските традиции и празничните коледни ритуали и да подкрепят инициативата на администрацията. Освен с участието на коледари в традиционни носии и изпълнение на български коледни песни, към инициативата е привлечен и Ути Бъчваров, който ще нагости присъстващите с приготвени от самия него две прасета. Като аргумент за изненадващата идея, Тотев обясни, че проектът „Пловдив Европейска столица на културата“ има цел да представи заедно със съвременните културни достижения на града и страната ни по подобаващ начин и националната традиция. Уточнено бе дори, че животните са сертифицирани и ще бъдат приготвени в съответствие с всички хигиенни изисквания.
В късния следобед от общината дори...


Акценти

В дните на Коледа – 24, 25, 26 декември Коледната къщичка пред Община Пловдив ще продължи да работи без да спира. На място се продават ръчно изработени коледни играчки и украси за елха. Уникални картички, магнити и хартиени снежинки могат да зарадват малки и големи.
Набраните средства от продажбата на играчките и украшенията ще се ползват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия.
Целта е разбира се повече от благотворителна и е в полза на „АТЕЛИЕ ЗА СТЪКЛЕНИ ВЪЛШЕБСТВА” към Дом за възрастни хора с умствена...

Общинар
Ральо Ралев на коледно тържество в детска ясла

Коледните празници в Район “Северен” стартираха с коледно тържество на малчуганите от ДЯ “Дребосъчета” . След годстите беше кметът на района инж. Ральо Ралев. В програмата бяха имаше джуджета, феи, принцеси, снежинки и еленчета. Дойде и Дядо Коледа, който носеше пълен чувал с подаръци. Районният кмет отправи своите благопожелания към...

Цвета Караянчев и Иван Тотев връчват награди

Кметът Иван Тотев ще присъства на церемонията по присъждане на годишните награди „Чудесата на България” 2018 г в Малката Базилика Специално участие в церемонията ще вземат представители на европейската фондация „Европа Ностра“, Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание, народни представители, кметове, историци,...

Министър и кмет откриват две лекоатлетически зали

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кметът Георги Титюков ще посетят две лекоатлетически зали, обновени с подкрепата на Министерството. Едната е закритата писта на „Ботев“ в залата на ул. "Ясна поляна" на Гребната база срещу Младежкия център. Второта залата на СКЛА „Локомотив“ на...

500 нови колчета срещу паркиране по тротоарите в "Южен"

Над 500 анти паркинг колчета са монтирани в "Южен", за да се предпазят тротоарите от нашествието на автомобили. Повечето от тях са в близост до детските заведения, съобщи вчера кметът на района Борислав Инчев. Част от колчета са поставени около детска ясла "Слънчо" на ул. „Петър Васков“, където е завършен ремонтът на тротоара.
По този...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info