header

Собствено Търсене

Вторник, 21 Август 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

На 6 септември 2018 г. в Пловдив ще се проведе тържественото честване на 133-та годишнина от Съединението на България и Празника на град Пловдив.
Честванията по повод годишнината от обединението на Княжество България и Източна Румелия в града под тепетата по традиция започват в 9.30 часа, когато ще бъде даден старта на 43-тия Международен мемориален маратон „Съединение“, който тръгва от площада на град Съединение с финал - на площад „Съединение“ в Пловдив. Награждаването на победителите е в 12.00 часа, на мястото на финала.
В 10.00 часа в Катедрален храм „Света Богородица“ ще бъде отслужен тържествен молебен от Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит Николай.
В 11.00 часа е полагането на венци и цветя на паметника на Захари Стоянов, а в 11.30 часа - на паметната плоча на майор Райчо Николов.
В 12.00 часа на сцената на площад „Стефан Стамболов“, пред сградата на Община Пловдив, започва празничен концерт с участието на Биг Бенд Пловдив и солисти, диригент Николай Гешев.
В 18.30 часа на площад „Централен“ пред Военния клуб е възстановката на събитията от 6 септември 1885 година, която изпълняват членовете на комитет „Родолюбие“.
В 19.00 часа, отново на сцената пред Община Пловдив, започва празничен концерт на Студентска...


Акценти

Община Пловдив очаква нови предложения за оформяне на галерията на дружеството на художниците на „Гладстон“ 32, предаде БНР.
Кметът Иван Тотев подчерта, че администрацията ще настоява за ново решение за оформяне на контактната зона между площадното пространство и ул. „Гладстон“, както и за фасадите на сградата. По думите му, водещо в изграждането на визията на новата зала трябва да е становището на архитектите за околното пространство и вписването на новото строителство в съществуващата градска тъкан.
''Художниците пък са най-компетентни за условията, в които се излагат произведенията на изкуството, обемите на галерията,...

Общинар
Още една детска градина в "Южен" с нов тротоар

Готов е новият тротоар по продължението на ул. "Петър Васков" край детска градина "Зорница", съобщи кметът на район „Южен“ Борислав Инчев. Настилката се полага по желание на родители и жители на квартала и включва цялостно изграждане на тротоар от ул. „Михалаки Георгиев“ до входа на градината, какъвто досега никога не е имало. За...

Кметът Тотев инспектира улици и паркинги в „Тракия”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров направиха инспекция на инфраструктурни обекти в района. Изцяло преасфалтирана вече е улица „Григор Божков” . По време на строително-ремонтните дейности на обекта, които започнаха преди три седмици, освен реконструкцията на пътя е извършена още подмяна на...

Курбан за здраве раздава Ральо Ралев

Кметството на район „Северен” с кмет инж.Ральо Ралев кани всички миряни на 18.08.2018 год. (събота) от 11.00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”. Там ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай Успение на преп. Йоан Рилски...

Отчитат програма „Мобилен социален екип“ в „Северен“

Социална програма ,,Мобилен социален екип”, която се осъществява от 1 януари в ,,Северен”, съвместно с Областния съвет на БЧК, внесе отчет за дейността си, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Основната й цел е подкрепа чрез предоставяне на социални услуги и сигурност на уязвими хора, изпаднали в кризисна ситуация. Работи денонощен...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info