header

Собствено Търсене

Сряда, 26 Април 2017    - КОНТАКТИ -    


Община Пловдив

Представители на инициативен комитет „Право на жилище – район „Северен“ Пловдив“ са подали жалби в Европейския съд по правата на човека в Страсбург срещу издадените от райкмета Ральо Ралев 26 заповеди за събаряне на незаконни ромски постройки в Арман махала в Кършиака.
Говорител на въпросния комитет е Васил Къдринов, съучредител на Европейската платформа за памет и съвест и циректор на център „Хана Аренд-София“. Същият борец за правда и свобода поиска в края на 2016 г. от името на ромите служители в общинско предприятие „Чистота“ в Пловдив минимални заплати от 750 лв. и ваучери за храна. Сега Къдринов и сие са подали жалби в съда в Страсбург срещу „лишаването от право на жилище на жители на район „Северен“ и дават пресконференция по темата.
Първите 7 от 26-те постройки, за които има издадени заповеди за събаряне, бяха бутнати през август 2016 г. Сега на дневен ред са останалите, тъй като през Арман махала ще минава новият бул. „Северен“. Тези със съборените постройки вече са настанени в жилища от общинския фонд „Резервен“, а част от останалите, обитаващи незаконните къщи, също са подали заявления и декларации до кметство „Северен“. „Къщите не само са незаконни, но и са на общинска земя. Няма как земята да стане тяхна, а...


Акценти

Втория класически маратон "Пловдив" ще се проведе в неделя, съобщи зам.-кметът на Пловдив с ресор "Спорт и младежки дейности" Георги Титюков. Надпреварата включва три отделни дистанции. Класическа - 42 195 км , полумаратон - 21 км и бягане за деца с дължина 3 километра. Трасето ще включва и големите булеварди на Пловдив.

Пътните участъци ще бъдат отцепени в ранните неделни часове, веднага след преминаване на състезателите движението ще бъде възстановявано. За да не създават голямо неудобство участниците ще преминат бул "Цариградско шосе" през подлеза до хотела на Ванко 1.
"Трасетата са избрани и подготвени така, че да показват най-знаковите и...

Общинар
Изграждат нови паркоместа в „Западен“

Изграждане на нови паркоместа предприе администрацията на район „Западен“. В тази връзка от днес започна ремонт и разширяване на сега съществуващия паркинг на улица „Лерин“ 9. Предвижда се след завършване тук да бъдат открити общо 20 нови паркоместа.
„Със затопляне на времето започнахме работа по инфраструктурата в района....

Нова акция за вдигане на трошки в Кършияка

Поредната акция за облепяне на излезли от употреба автовобили се проведе в район "Северен”. Съставени са 20 констативни протокола за премахване. С предупредителен стикер са облепени трошки на следните адреси: ул. “Вишнева” , бул. “България” № 2,4/ 52,54, бул. “Дунав” , паркинга срещу ул. “Борба” № 5, ул. “Милеви скали” , ул. “Сърнена гора”,...

Общината с поръчка за улично и парково осветление

Обществена поръчка за изграждане и ремонт на улично и парково осветление на стойност 708 333 лева без ДДС е обявила Община Пловдив, научи Дарик.
Процедурата включва отстраняване на локални повреди и аварии, подмяна на дефектирали елементи на осветителните тела и други дейности, като целта е осигуряването на по-добри условия за живот,...

Монтират нови камери на входно-изходните артерии

44 нови камери ще бъдат монтирани на всички 11 входно-изходни артерии на Пловдив. За целта общината е дарила 320 000 лева на полицията, като е направена и поръчка за доставка и монтаж на устройствата. Проектът се изпълнява в момента, уточниха от местната администрация. Камерите са почти поставени и се работи по свързването на системата с цел...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info