header

Собствено Търсене

Неделя, 26 Май 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

Грижата за кожата не трябва да е просто едно нанасяне на крем против бръчки и пазене от слънце. Всъщност, добрата грижа за кожата започва отвътре.
Софи Търнър, специалист по хранене от Лондон, отговори на въпроси, вълнуващи много хора, които искат да запазят младата си визия. След това тя разкри и кой е топ 5 на храните, които ще запазят кожата ни млада.

Има ли някакви чудотворни храни, които могат да намалят темпото на часовника за кожата ми?
За съжаление, няма нещо, което да можете да направите, за да обърнете процеса на стареене, но можете да подадете ръка на кожата си, като ядете много храни, богати на хранителни вещества.
Голяма причина за стареенето на кожата е загубата на колаген, един от основните структурни протеини на кожата.
„Смята се, че той намалява с 1% на година от средата на двадесетте години нататък“, казва Софи.
Хормонът, който съхранява младостта
Витамин С е от съществено значение за производството на колаген, така че увеличете количеството цветни плодове и зеленчуци, които консумирате.“
Пригответе се за прием на червени чушки, горски плодове, цитрусови плодове, листни зелени зеленчуци, билки, кръстоцветни зеленчуци и картофи с кожа.
Най-лошото нещо, което можете да ядете, е изненада - захар.
„Доказано е, че захарта допринася за преждевременното стареене на кожата“, казва Софи.
„Тя засилва естествените процеси, които настъпват от средата на тридесетте години, уврежда колагена и еластина и води до намалена еластичност на кожата, промени в текстурата, бръчки и увисване.“
Кожата ми е суха и се бели. Трябва ли да пия повече вода или има нещо, което мога да ям, за да я подобря?

от улицата
В София с двойно по-високи заплати


София продължава да бъде абсолютен шампион по заплати в сравнение с цялата страна. Средното възнаграждение за декември в столицата е 1646 лв., сочат данните на НСИ. Това е с близо 65% поовече спрямо останалите области.

Столичани взимат с около 440 лв. повече от средното възнаграждение за страната, което е в размер на 1205 лв. Но ако от данните на НСИ се извадят възнагражденията в столицата, се оказва че средната заплата за останалата територия на страната е около 1000 лв., а столичани взимат с 65% повече, изчислява trud.bg. Само в осем области заплатите са над 1000 лв., сочат още данните на НСИ. Веднага след столицата по доходи се нареждат жителите на Стара Загора със средна заплата от 1179 лв. Основната причина за това са заводите за производство на части за автомобили в града. На...

балончета
Понякога зад страданието се крие спасение


Веднъж един конник минавал покрай някаква нива. Когато приближил достатъчно, той видял, че селянинът, който я обработвал, е заспал под голямо ябълково дърво. И изведнъж забелязал, че в устата на спящия пропълзява отровен скорпион. Ездачът разбрал, че ако на мига не направи нещо, човекът ще умре от отровата на скорпиона.

Той веднага скочил от коня си, приближил се към спящия и започнал безмилостно да го удря с камшика си. Селянинът се стреснал и извикал от страх и болка. Той гледал ездача с широко отворени очи и не можел да разбере какво става.
А неканеният гост, без да му даде време да се опомни, го съборил отново на земята и го принудил да яде от гнилите ябълки, с които била покрита земята под дървото. После го подгонил към реката и...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info