header

Собствено Търсене

Сряда, 13 Декември 2017    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

Обезсърчаващо е когато чуваме един и същ аргумент отново и отново. Не виждаме решение – всичко започва с малко недоразумение, но се превръща в огромна беда.
Има една дума, която убива аргументите и превръща и двамата участници в спора в загубили битката.

Това е дума, която използваме често. Тя може да превърне всеки спор в ожесточен скандал. Използването й прави другия отбранителен, раздразнен и готов за нападение. И това е думата "ТИ".
ТИ никога не ме слушаш
Не ТИ ли стига това, което правя за теб
ТИ си толкова голям егоист
Използването на тази дума ще накара човекът отсреща да опитва да се защити, да иска да ви докаже, че грешите.
Ако обвинявате другия за всичко, вие предприемате поведение, което е типично за зависимите към алкохол и наркотици.
Тези хора не могат да намерят правилния начин да се справят с болката и да я споделят с другите, отказват да търсят вината в себе си и намират разрушителни начини да покажат на света, че страдат.
Подобно на тях хората, които са склонни да обвиняват другия, са причинители на сътресения в...

от улицата
"Даровете на влъхвите"- О. Хенри


Един долар и осемдесет и седем цента. Това беше всичко. И от тях шестдесет цента бяха в монети по един цент. Монети, икономисвани по една, по две, за които бяха водени такива пазарлъци с бакалина, със зарзаватчията и месаря, че страните пламваха от безмълвния упрек, предизвикан от подобно сметкаджийство. Дела ги преброи три пъти. Един долар и осемдесет и седем цента. А утре е Коледа.

Не й оставаше нищо друго, освен да се тръшне на охлузената кушетка и да зареве. И Дела така и направи. Което навежда на дълбокомъдрената мисъл, че животът се състои от сълзи, подсмърчания и усмивки, като подсмърчанията преобладават.
Докато стопанката на този дом премине лека-полека от първия стадий към втория, нека хвърлим поглед на самия дом. Мебелирана квартира за осем долара седмично. Не че тя...

балончета
Който не носи Коледа в сърцето си, никога няма да я открие под коледното дръвче


Ето че дойде и декември, най-празничният месец, когато сме заобиколени от магията на Коледа, домашния уют, срещата с роднини и вкусните ястия. Ето какво мислят известни личности за този празник:

1. Коледа, детето в мен е в действие. Всеки път, когато ние обичаме, даваме от себе си, сега е Коледа. - Дейл Еванс Роджърс
2. Дядо Коледа има правилната идея. Посещавайте хората веднъж годишно. - Виктор Бордж
3. Никога не се притеснявайте за размера на вашата коледна елха. В очите на децата всичките са с 30 метра височина. - Лари Уайлд
4. От дом на дом, от сърцето на сърцето, от едно място на друго. Топлината и радостта на Коледа ни приближават по-близо един до друг. - Емили Матюс
5. Коледа е сезон за разпалване на огъня на гостоприемство, както и гениален...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info