header

Собствено Търсене

Вторник, 12 Ноември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

В Грегорианския календар почти всяка четвърта година има 366 дни, за разлика от останалите, които имат 365. Това е наложително, защото Земята прави една пълна обиколка около Слънцето не точно за 365 дни, а за 365 дни и 6 часа.
Така за 4 години се получават точно 24 часа - 1 цял ден. Този ден се добавя към месец февруари в календара, като така месецът има 29, а не 28 дни. Предстоящата 2020 г. ще бъде именно такава. От време оно жреците и хората с особена енергия вярват, че високосните години са по-специални от другите. Това се затвърждава и благодарение на всички поверия от народния фолклор. Ето какво разкрива за високосните години маг Ивайло, който е парапсихолог и ясновидец, занимава се с древен шаманизъм, екстрасензорика и високоенергийна защита.
Още от дълбока древност в българските традиции високосните години се почитат като години на разплата, на възмездие, на откриване на скритото, на покълване на посятото. Високосната година е Темида. Следователно ако за нещо три години сме полагали усилия, именно на тази четвърта то ще се сбъдне. Но това не означава, че е каръшка година. Напротив, може да е година на печалби и успехи. Зависи как сме живели преди това. Тъй като съществуват четири основни посоки - изток, запад, север, юг, - се вярва, че точно на четири години се сменя кармата на планетата. Той разкрива, че не е хубаво през високосна година човек да започва нови начинания, които не е обмислил добре или не е планирал в детайли. Особено ако става дума за периода преди юни месец. Именно през него всички наши недовършени задачи трябва да приключат, всичко старо трябва да остане в миналото, обяснява феноменът.
„След слънцестоенето отминава...

от улицата
Бракът ви е в криза? Ами накарайте го да се влюби отново!


В семейния живот има няколко етапа, когато жената трябва да прояви активност. Всички те са свързани не с брачните кризи, а с кризите в идентичността на мъжа – към 20, 30 ‒ 35, 40 ‒ 45 и 50 ‒ 55-годишната му възраст.
И така... Ето шест начина как да накарате мъжа си да се влюби:

1. Малко повече еротика.
За мъжа е важен неговият сексуален статус и нивото на постиженията му. Но сексуалният е на първо място. Така че не разчитайте той да се интересува кой знае колко от моралния облик на жена си, от нейните качества на домакиня и на добра и почтена жена. Напротив, откровената еротика, инициативата и активността, дори агресивността ще задържат мъжа ви до вас и в най-неудържимия му период.
2. Малко повече комплименти.
Друг сигурен начин да „понапомпате“ мъжкото самочувствие...

балончета
12 съвета за здраве, на които е трудно да се повярва


Списание “Health” публикува информация, която опровергава стереотипите по отношение на здравето. Лекари от различни специалности са направили списък с традиционно “лоши съвети”, които всъщност се оказват полезни.
1. Пийте кафе преди лягане
В Япония провели такова проучване: на едната група хора са дали да изпият по 1-2 чаши кафе (200 мг кофеин) и веднага са ги изпратили да поспят 20 минути. Оказало се, че след като се събудят, те са били по-бодри, по-концентрирани и по-добре са се справили с компютърните тестове от тези, които не са пили кафе преди лягане.
Защо това работи? Кофеинът започва да действа след 20 минути, “пречиствайки“ мозъка от молекулата на аденозина, която стимулира съня и потиска енергията. Така, че кафето преди кратък сън дава...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info